Hiller: A CEU és a török iskola kérdése nem oktatási kérdés

2019. október 21. 11:27

A korábbi oktatási és kulturális miniszter szerint török belpolitikai harcok állhatnak a budapesti török iskola nyitása mögött.

2019. október 21. 11:27

Török belpolitikai küzdelmek sejlenek fel a budapesti török iskola létrehozása mögött – jelentette ki Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A korábbi oktatási és kulturális miniszter úgy fogalmazott, hogy ha Magyarországon élő török családok gyermekei török iskolában tanulhassanak az rendben van, de ha emögött politika van, az nincs rendjén.

Hiller beszélt Karácsony CEU-nak küldött leveléről is. Szerinte „borzalmas, hogy a budapesti főpolgármesternek egy magas színvonalon működő felsőoktatási intézménynek kell levelet küldeni, hogy maradjon”.

Kimondottan intelligens az a kezdet amit Karácsony Gergely az elmúlt néhány napban produkált – vélekedett a korábbi miniszter. Hiller István szerint az, hogy Karácsony díszpolgárnak javasolja Tarlóst és Demszkyt is, egy új politikai kultúra, ami nem a „ha győzök ki akarom taposni a beled” elvén működik. A műsorvezető, Krug Emília ugyan felhívta Hiller figyelmét, hogy Orbán Viktor is tett egy „gesztust”, – a korábban Tarlós és Orbán között kötött megállapodás most már Karácsonyra is érvényes – a volt oktatási miniszter szerint viszont a kettőt nem lehet összehasonlítani. Hiller István úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor ez ügyben tett kijelentését „ne tartsuk kegynek”.

Hiller a kispesti szocialista botrányokkal kapcsolatban azt mondta, „ha az bizonyosodik be, hogy ez megtörtént, akkor nem, hogy önkormányzati képviselőként, hanem a közélet egészéből távoznia kell Lackner Csabának”. Hozzátéve, hogy meg kell várni az ügyben a nyomozás és a bírósági ítélet végét. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2019. október 22. 20:27
Hiller Pifti, asz éttermiszégi ítélkezik. Nevetséges.
Paskai
2019. október 22. 16:10
Hiller: A CEU és a török iskola kérdése nem oktatási kérdés. Akkor mi? Az említett intézmények pont oktatási intézmények.
fogas paduc
2019. október 22. 12:09
Menjen a ceu Prágába, ahová már nem mehet!
riofolta
2019. október 22. 11:04
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik