A rizómaember

2019. október 21. 9:15

Dippold Pál
Magyar Hírlap
Csepeli György szerint a Fidesz csak azért tudott vidéken győzni, mert a városlakók okosabbak, mint a vidékiek.

„A pozícióharcok kezdetéig itt vannak nekünk a bukott baloldal egykori sztármegmondói. Az észkombájnok. Azt hallucinálják, hogy a babérmezőkön aratnak. Nem véletlen a növényi szókép. Bizonyos Csepeli György ugyanis belenyilatkozta a szerintük a diktatúra szorításában élő magyar nyilvánosságba, hogy a Fidesz csak vidéken tudott győzni – ez amúgy ab ovo nem igaz –, mégpedig azért, mert a városlakók okosabbak, mint a vidékiek. Csepeli körmönfont gyűlöletbeszéde egyrészt újra meggyújtja a népi–urbánus ellentét tüzét, másrészt előszedi a bukott választásaik után szétfröcskölő tételüket: a konzervatív pártok szavazói hülyébbek, mint a balliberális elit. Csepeli világképéről politikai pályafutása is pontos képet ad: a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt államtitkár, közpolitikai igazgató a gazdasági tárcánál és a Miniszterelnöki Hivatalban, 2006-ban pedig az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje.

A bio-szociálpszichológus ismeri a társadalmi fejlődés legújabb irányzatait. Ezek egyikének Gilgames-eposzba illő ismételgetésével próbálja igazolni a Fidesz-rendszer korszerűtlen és bűnös mivoltát. »Az irány nem hátra visz, a feudalizmusba, hanem előre, a rizomatikus struktúrák felé, melyeket nem a hierarchia tart össze, hanem a bizalom, ami az egymás mellé rendelésekben jut kifejezésre.«

Mit is jelent ez? A rizómaelméletet Gilles Deleuze francia filozófus találta fel. A rizóma jelentése gyökértörzs. A rizóma a gyökértörzseikkel hálózatban terjedő növényekre jellemző, amelyek évről évre újabb területeket hódítanak meg a föld alatt terjeszkedve, és a hálózatban az egyes növények kapcsolatban vannak egymással. Az internet is ilyen rizomatikus szerkezetű.

Szóbűvészkedéssel, nagyképű, a magyarokat, különösen a vidék népét sértegető elitista tételeivel ez a rizómaember kétségbe vonja azt a rengeteg munkát, amivel a Fidesz–KDNP kilenc év alatt rendbe tette a korábban a Csepeliék bandája által eladósított, szétzilált és kifosztott országot. Hazánk Európa egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága, amiből, ha valóban hatalomra jutnának, még többet lehetne lopni, mint például a 4-es metró azóta is keresett százhatvanmilliárdja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csepeli György - tipikus proli név.

Bizony így van szóról-szóra.

"Ehhez képest a 79 éves szomszédom videót készít, szövegezik alá, photoshoppol, és anno telefonszerelő volt az EMG-ben, "

Nekem a 76 éves (nő!) ismerősöm 10 éve vett számítógépet, az unokája "adott neki néhány órát", majd önmaga tanította magát olyan szintre, hogy ma már az unoka hívja fel a nagyit, ha valami gondja van. A nő egyszerűen bámulatos, hogy ma már kire képes! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés