Nehogy az legyen, hogy most jönnek az új éhesek

2019. október 20. 10:30

Mátyás Győző
168 Óra
A honi politika egyik alapvető rákfenéje, hogy a mindenkori hatalom a maga hitbizományának tekinti az általa felügyelt területet,

„Olyannyira az egész választási kampány központi elemévé vált ez a Q-kategóriás home videó, hogy most igazán egyik politikai oldal sem tudja elfogulatlanul felmérni: vajon e nélkül az attrakció nélkül is a mostani eredmény született volna. Pedig ez a videó nem a meztelen hátsók miatt volt érdekes, hanem a politika hátsó udvara miatt, amelynek zugaiba éppen e bravúrdarab révén nyertünk bepillantást. Mert a »Pornóföldre visz az álomhajó« c. film nyomán a sajtó feltárta, milyen ipari méretű bugázást folytattak a győri polgármester köré gyűlt úgynevezett »vállalkozók«. És ez mindennél jobban leleplezi, hogy a Fideszben miként is képzelik a (helyi) hatalom működését. Ez az igazi »oktatóanyag«. Amelyik megmutatja, hogy a személyre szabott pályázatoktól kezdve a sokszorosan túlárazott munkákon át a sima lenyúlásig hogyan fosztogatták a kasszát a derék helyi erők. Ezért felettébb jellemző, hogy a Fideszben az a megoldás született, hogy Győrt minden áron megtartják. Nyilván nem lehet veszni hagyni a hálózatot, pláne nem lehetőséget adni az ellenzéknek, hogy belelásson annak felépítésébe és működésébe. Így aztán a polgármester lógójára tettek inkább egy fügefalevelet, csak immár a párt logója nélkül.

Mindez leginkább azt mutatja meg, hogy az ellenzék sokhelyütt, főként Budapesten és kerületei többségében arra kapott lehetőséget, esélyt és főként felhatalmazást, hogy még véletlenül se ezt a gyakorlatot folytassa. Nehogy az legyen, hogy most jönnek az új éhesek, és »miénk itt a tér« kiáltással nekikezdjenek a zsákmányszerzésnek. Erre nagy a kísértés, hiszen a honi politika egyik alapvető rákfenéje, hogy a mindenkori hatalmat gyakorló csoport a maga hitbizományának tekinti az általa felügyelt területet, és megpróbálja jóllakatni az oda sereglő klientúrát.

Szerintem azok az ellenzéki vezetők, akik most megbízást nyertek a városok, kerületek irányítására, elsősorban arra kaptak esélyt és bizalmat, hogy megmutassák: lehet másként is. Nyilván nem lesz egyszerű, mert »kétfrontos harcot« kell majd folytatniuk. Először is energikusan rá kell csapni a sajátjaik kezére, ha bele akarnak nyúlni a közös kondérba. Biztos, hogy az úgynevezett üzleti-vállalkozói körök tagjai közül sokan alig várták a pillanatot, hogy az ellenzék is részesüljön a hatalomból, ők meg ekként a koncból.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Nehogy az legyen, hogy a nyár után jön a tél!
stb.

De, Mátyás elvtárs. Az lesz. Most is az van, mindig is az volt.

Nehogy az legyen, hogy most jönnek az új éhesek, és »miénk itt a tér« kiáltással nekikezdjenek a zsákmányszerzésnek.

Marpedig nagyon ugy nez ki

Illene bizonyítania a cikkírónak. Ez így üres duma.

Tudod, eddig még nem sikerült bizonyítanotok, hogy értetek valamihez is. Ha ti voltatok hatalmon, akkor adósság adósság hátám, eladott vagyon elemek és megszorítás volt osztályrészünk. Az oktatás politikátok szabályos polgárháborút csinált itt a városomban, ami 2010 után megszünt, mert nem volt aki hergelje a cigányokat. Miközben ti papoltok nekünk gyűlöletkeltésről.
Ami meg Mészárost illeti, bennünket nem nagyon hallasz és látsz Mészárost védeni, mert mi nem vagyunk hülyék, pedig meg tudnám, de mi nem szolgálunk ki elvtelenül senkit. De ti basszus, egy szó nélkül tűritek, hogy Gajda a szemünkbe mondja, hogy nem ismeri fel az emberét. Ennyire hülyének néztek mindenkit. És tényleg, a ti pufajkás nyugdíjas rétegeteket, meg a fiatal idiótáitokat el lehet kábítani, mert képesek vagytok a tutyimutyi Medgyessy megválasztani. meg az elveit illetően 5 perces memóriával bíró Karagerit megválasztani. Persze neki is az lesz a sorsa, mint Megyónak. Gyurcsány fogja megszorítani a nyakát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés