Magyar Nemzet: Dokumentum igazolja Kránitz spanyolországi ingatlanügyletét

2019. október 19. 14:23
A lap a birtokába jutott előszerződés alapján kikérte a spanyolországi földhivataltól Kránitz ingatlanának dokumentumait.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Gajda Péter kispesti polgármestert a Hír TV kérdezte egy hete Kránitz Krisztián spanyolországi ingatlanjáról. A kerületvezető elmondta, nem tudott a dologról, és abban sem biztos, hogy ez igaz lenne. Hozzátette: nem biztos benne, hogy a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok igazak lennének.

A Magyar Nemzet birtokába jutott előszerződés alapján a spanyolországi földhivataltól kérte ki az ingatlan dokumentumait. Az előszerződés szerint A. C. nagy-britanniai lakcímmel rendelkező olasz állampolgár adta el az új építésű ingatlant Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának, XIX. kerületi önkormányzati képviselőnek – írja a lap. Az előszerződést 2018. július 13-án hitelesítették a felek aláírásukkal.

A földhivatal által megküldött dokumentum igazolja, hogy létrejött az adásvétel és az előszerződésben szereplő ingatlan tulajdonosa „Don Ferenc Krisztian Kranitz” kispesti lakos lett. A hatóságok részéről Margarita Penafiel jegyző írta alá a dokumentumot 2018. október 26-án, amely 2018. december 5-én jogerőre emelkedett – írja a Magyar Nemzet.

A feltüntetett adatokkal kapcsolatban felmerülhet a szabálytalanság gyanúja – fűzi hozzá a lap, ugyanis itt Kránitz hivatalosan egyedülállónak vallotta magát, míg a politikus baráti köréből kiszivárgott információk szerint még mindig tart a válópere.

Kispest szocialista vezetésű önkormányzata az elmúlt hetekben azokról a hangfelvételekről, illetve videófelvételről híresült el, amelyeken összefonódásokról, kenőpénzekről, fenyegetésekről, háttérmutyikról beszélgetnek a kerületet vezető szocialista politikusok. A videón gyanús fehér por is előkerül. A Magyar Nemzet cikksorozatban számolt be a kiszivárgott felvételek tanulságairól. Ezek zömének főszereplője Lackner Csaba, kispesti kerületi politikus, aki kötetlen hangnemben fogalmaz meg súlyos állításokat a XIX. kerület vagyonkezelő vezetőjéről, a szintén szocialista kerületi képviselő Kránitz Krisztiánról, akihez komoly összegek kerülhettek, és ugyanígy a szocialista polgármesterről, Gajda Péterről. A Magyar Nemzet cikksorozata alapján számoltunk be mi is arról, hogy Kránitz egy spanyolországi ingatlanba fektethette a hozzá került pénzt.

 

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne nyald már 0-24-ben a bolsik valagát. Még kisebesedik.

A libsiknek szabad lopniuk, kokainozniuk és kurvázniuk, a fideszeseknek nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés