Avanti ragazzi di Roma

2019. október 19. 11:19

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Nagyszabású erődemonstrációt tart ma Rómában az olasz jobboldal.

„Az óriásinak ígérkező tüntetést Matteo Salvini hirdette meg, aki tegnap óta »hivatalosa« is a jobbközép szövetség vezetője.
Eddig ezt a szerepet az olasz politika örökifjú veteránja, Silvio Berlusconi töltötte be, ám most, huszonöt év után először, megnevezte az utódját. Berlusconi szerint ugyanis a szövetséget az vezesse, akinek a pártja a legnépszerűbb. A Salvini-vezette Ligát most harminckét százalékra mérik, míg Berlusconi Forza Italiája hat-hét százaléknál jár.

Nem volt ez mindig így! A tavaly tavaszi parlamenti választásoknak még úgy futottak neki, hogy a Forza Italia a szövetség legfontosabb ereje, aztán sokak meglepetésére a Liga megelőzte. Az akkori, tizenhét százalékos eredmény azonban távolról sem volt Salvini legnagyobb sikere. A Liga és az Öt Csillag Mozgalom kormányának fontos próbája volt az idei EP-választás, ahol Salviniék már harmincnégy százalékot szereztek, az ötcsillagosok pedig mindössze tizenhetet. Az olasz választók ítélete egyértelmű volt: Salvini valamit nagyon jól csinál kormányon, a partnere azonban nem. Bár az Öt Csillag Mozgalom azóta a felmérések szerint valamelyest javított, alighanem ez is lehet annak az oka, hogy a Liga szerint ekkor kezdték el ellehetetleníteni a közös kormányzást.”

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak nem lesz talán olyan, mint az itteni ellenzék "óriási" tüntetései. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés