A brit parlament ehalasztotta a Brexit-megállapodás jóváhagyását

2019. október 19. 16:10
Elfogadta a londoni alsóház a halasztást célzó módosító indítványt.

Rendkívüli ülést tartott szombaton a brit parlament, amelyen a kormány szavazásra akarta bocsátani az alsóházban a Boris Johnson által kialkudott kilépési megállapodást. Először azonban a módosító javaslatokról szavaztak.

A parlament így 322 igen, 306 nem ellenében elfogadta azt a módosító indítványt, amelynek célja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztása mindaddig, amíg a megállapodás jogi szövegét a parlament törvénybe nem iktatja.

Ez gyakorlatilag a Brexit halasztását is jelenti, mivel következményeként nagy valószínűséggel szombaton a tervekkel ellentétben nem lesz szavazás a Brexit-egyezmény jóváhagyását célzó kormányzati indítványról.

Ennek egyenes következményeként érvénybe lépett az a törvény, amelynek alapján Boris Johnson miniszterelnöknek még szombaton, brit idő szerint 23 óráig kezdeményeznie kell az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a Brexit halasztását a jelenleg érvényes október 31-i Brexit-határnapon túl.

Johnson a módosítóról szóló szombat délutáni szavazás után bejelentette: nem tárgyal az EU-val a Brexit halasztásáról, de a jövő héten az alsóház elé terjeszti a Brexit-megállapodás jogi szövegét vitára és szavazásra.

(MTI)

 

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Folytassa...a brit nemzeti bohózat, a brexit.

Igaz viccnek rég rossz, simán rémunalmas.

Hír 2039-ből: Tovább folynak a Brexit tárgyalások...... :))) Persze lehet, hogy az unió addig, magától szétesik, így megoldódik a Brexit is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés