Lokális ügy

2019. október 18. 22:09

Hargitai Miklós
Népszava
Az ingyen osztogatott Lokálban az uszító álhír után a leggyakoribb műfaj a helyreigazítás.

„Aki nem olvassa, de most mégis kíváncsi lett rá, mi is az a Lokál, nézzen utána, mi lett a lapban közölt »Sorossal koccintott a Jobbik« című iromány sorsa. Az ingyen osztogatott Lokálban az uszító álhír után a leggyakoribb műfaj a helyreigazítás, de az említett anyag különösen tanulságos: a 23 soros szöveget 17 sorban korrigálták egy bírósági ítélet után, ami nagyjából azt jelenti, hogy egyetlen igaz állítás sem volt benne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy biztos: ha rossz a Lokál, akkor miért féltek tőle? A Népszava ugyanolyan gyakorisággal közöl helyreigazítást, mert ez az újságírás műfaji eleme / több okból is /. A Borkai ügy kapcsán például a Népszava ugyanúgy propaganda-csúsztatásokat közölt, mit ahogy más esetek kapcsán ez előfordult a Lokálban is. A lényeg: Karácsony nem a sajtószabadság embere, hanem lábbal tiporja azt. Hamar előbújt a selyemkesztyűből a vasököl. A liberális egyenlőség eszmény, hogy ti egyenlőbbek vagytok.

Ez tényszerűen nem igaz, mert - ahogy írtam - ez minden újságnál ugyanúgy előfordul. A Lokál elleni hajsza pedig Karácsony bandájának gyávaságát, gyengeségét, a sajtószabadság iránti megvetését tükrözi.

Nagy Bandó a Kacsa álhírét seprűnyéllel igazította helyre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában