A kiéhezett ellenzék szét fogja lopni Budapestet

2019. október 18. 12:01

Novák Előd
Vasárnap.hu
Úgy néz ki, hogy társadalmi szinten is elfogadottá vált a korrupció vagy akármilyen más erkölcstelen tett. Interjú.

„Országosan hogyan értékeli az önkormányzati választásokat?

Láthatóan egy protestszavazás történt a jelenlegi kormányzattal szemben, annak ellenére, hogy az önkormányzatokról kellett volna szólnia a választásnak. Elsődlegesen a balliberális koalíció és az immár ennek részét képező, Gyurcsány csatlósává vált Jobbik eredményén mutatkozott meg, hogy az emberek a jelenlegi intézményesült kormányzati korrupcióval szemben változást akarnak.

Milyen következtetést lehet levonni a mostani választásokból?

Kissé fájó volt látni, hogy a botrányba keveredett politikusok mind megőrizhették mandátumukat. Úgy néz ki, hogy társadalmi szinten is elfogadottá vált a korrupció vagy akármilyen más erkölcstelen tett.

Ez azt jelenti, hogy a közerkölcs Magyarországon egyre jobban romlik?

Igen. Úgy tűnik, hogy a hagyományos konzervatív értékrend a választók szemében háttérbe szorul, és egészen botrányos vagy akár – mint Gyömrő polgármester esetében láthattuk –, egy jogerősen elítélt politikusbűnözőt is képesek megválasztani az emberek.

A balliberális pártok pozíciófogásával és a közerkölcs romlásával párhuzamosan van még helye a nemzeti radikalizmusnak Magyarországon?

A mostani választáson kezdett kibontakozni, hogy a »se Gyurcsány, se Orbán« alapvetésünk beigazolódott, és egyre többen nem szeretnének kérni egyik pártvezető helytartóiból és rendszeréből sem. Azt tapasztalom, hogy az emberek egy harmadik utat szeretnének látni, még ha a választások előtt olyan nagy erőt nem is tudtunk felmutatni, hogy ez igazán vonzó legyen, a győzelem esélyével.

Minek tudja be a mostani, gyengébbre sikerült szereplésüket?

Még fiatal párt vagyunk. A tavaszi 3,3%-os eredményünkkel szemben most országosan 4% körüli támogatással bír a Mi Hazánk Mozgalom. Tizenkét megyében tudtunk listán állítani, és többségében 5% feletti eredményt hoztunk. A parlamenti küszöb átlépése, úgy tűnik, a papírforma szerint sikerülni fog.

Összesen harmincnégy önkormányzati mandátumot szereztük, ami a 4%-os társadalmi támogattunk alapján lehetett volna sokkal több is, de a szervezettségünkön még van mit javítani. Fontos, hogy meglegyen mindenhol a megfelelő jelöltünk.

Meg tudtuk őrizni polgármesteri helyeinket, sőt a Torockai László vezette Ásotthalom környezetében és a szomszédos megyékben bejutottunk a megyei közgyűlésbe, mi több, Csongrád megyében 9%-os eredménnyel két közgyűlési mandátumot is szereztünk.

Szeretnénk az embereknek bebizonyítani, hogy érdemes ránk szavazni. Ott, ahol bent vagyunk az önkormányzatokban, az iratmegtekintés jogával élve szeretnénk a korrupciós ügyeket feltárni. XI. kerületi képviselőként én is ezen fogok dolgozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kiéhezett ellenzék szét fogja lopni Budapestet"

Sajnos, ez nagyon valószínűnek tűnik. Már látszik, hogy gyülekeznek.

Hogy hülye vagy, az egy dolog, de hogy nyiltan vállalod az aljasságodat, arra nincs pardon. :
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés