Weber: Ha a Fidesz nem fejlődik, akkor marad a felfüggesztés a Néppártban

2019. október 17. 21:42
A liberális-centrista és a szociáldemokrata frakció többször is bírálta már a Néppártot, mert a felfüggesztés a parlamenti frakcióra nem terjed ki.

A Euronews brüsszeli tudósítójának kérdésére Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője, azt mondta, hogy az Európai Néppárt az értékek pártja, és ők megvédik ezeket. Ezért fagyasztották a Fidesz tagságát. Ez pedig továbbra is érvényes – idézi a Euronews.

„Ha nincs semmilyen fejlődés Magyarországon, akkor semmi nem fog változni” – tette hozzá.

A liberális-centrista és a szociáldemokrata frakció többször is bírálta már a Néppártot, mert a felfüggesztés csak a párton belül érvényes, az EP-ben a Fidesz továbbra is az EPP tagja. Így választották meg például néppárti politikusként Járóka Líviát az EP egyik alelnökének.

Weber nyilatkozatával kapcsolatban Sophie d Veldt holland liberális képviselő fel is tette a kérdést a Twitteren: „Mi a fagyasztott tagság jogállása? Nem úgy tűnik, hogy ez kizárná, hogy Fidesz-tagokat parlamenti tisztségekre jelöljenek.”

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Duma, duma és duma.

A Fidesz EP képviselői szavazatok alapján jutottak be az EP-be. A magyar szavazók őket küldték a legnagyobb számban, ezzel az EP nem tehet mást, mint hogy tudomásul veszi.

A Néppárt úgy vélekedik, ahogy akar, a Néppárt egy mesterséges alakulat, ráadásul már régen nem azt képviseli, amire megalakult. Jellemtelen módon aláveti magát a liberálisoknak, akik országos választásokon 10 százalék környékén szoktak végezni, önállóan soha nem voltak kormányképesek, csak másokra ráakaszkodva.

"A liberális-centrista és a szociáldemokrata frakció többször is bírálta már a Néppártot, mert a felfüggesztés a parlamenti frakcióra nem terjed ki.
A Euronews brüsszeli tudósítójának kérdésére Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője, azt mondta, hogy az Európai Néppárt az értékek pártja, és ők megvédik ezeket. "
Ez a barom mikor fogja bírálni a liberális-centrista frakciót?
Ki sem meri ejteni a száján a nevüket, nemhogy bírálni merészelné.
Értékek.
Miféle értékek?
A buzi-gender propaganda, a Soros-terrorbrigádok EU-s pénzeinek növelése.
A migránskereskedők tengeri gengszterizmusának támogatása.
Ezek miféle értékek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés