Épp elkélne egy kis pánik!

2019. október 17. 23:07

Szilvay Gergely
Mandiner
Tinder, tiniszex, drog, pornó és más függőségek, szülői felelősségek és felelőtlenségek: Bese Gergő iskolalelkész nem fél a legkeményebb témáktól, úgy véli, beszélni kell róluk a fiatalokkal és a szüleikkel egyaránt – A magyar ifjúság helyzetét elemző cikksorozatunk első része.

Nem baj, ha bepánikolnak a szülők attól, amit mondani fog?

Nem baj, sőt épp elkélne egy kis pánik! A szülők hajlamosak azt mondani, hogy az ő gyermekükkel semmi gond nincs, ami nem igaz. Miközben a magyar társadalom állítólag prűd, az egyik legnagyobb pornófogyasztó is egyben.

Átpasszolják a gyereket az iskolának, eltűnik az aggódó szülő

Prűdön azt értem, hogy családon belül nem beszélnek egymással az emberek párkapcsolatról, szexualitásról. Tehát pont olyan dolgokról nem beszélünk, amelyek meghatározzák egész későbbi életünket. Ha valaki házasság előtt csak falja az életet, attól ne várjunk olyan házasságot, amelyben minden sínen van, ugyanis 94 százalékos esélye lesz arra, hogy nem éri meg a hetedik házassági évfordulót. Lehet azt mondani, hogy más, szabadabb világ van, és hamarabb érnek a fiatalok is, de ez nem igaz. Testileg lehet, hogy érettek a kamaszok, de ennek a szellemi érettséghez semmi köze nincs, egyszerűen éretlenek.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés