Az önkormányzatok átvilágítását ígéri a DK

2019. október 17. 14:15
Az önkormányzati cégek átmenetileg nem vállalhatnak új kötelezettségeket, nem teljesíthetnek új kifizetéseket, nem vehetnek fel új embereket és nem köthetnek új szerződéseket.

László Imre, a XI. kerület megválasztott polgármestere elmondta, hogy a párt hivatalba lépő polgármesterei átvilágítják a rájuk bízott önkormányzatokat. Már évek óta beszélnek arról, hogy a Fidesz nemcsak a kormányban, de a városokban és a kerületekben is „a csókosok vagy a haverok zsebére dolgozott” – tette hozzá indoklásként.

A politikus bejelentette: a DK-s polgármesterek ezért arra utasítják az önkormányzati cégeket, hogy átmenetileg ne vállaljanak új kötelezettségeket, ne teljesítsenek új kifizetéseket, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket. A tilalom addig lesz érvényben, amíg az átvilágítások lehetővé nem teszik, hogy tisztán lássák az önkormányzatok ügyeit – közölte.

A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét kérdezték Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester azon kijelentéséről, hogy a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester. Barkóczi Balázs azt felelte, hogy a DK nem szokott mások magánéletével foglalkozni, Borkai Zsolt ügye azonban nem magánügy, hanem közéleti kérdés.

A sajtóhírek és a blogbejegyzések szerint ugyanis a politikus egy-egy „kiruccanása” 15 millió forintba került, a győri polgármester azonban még mindig nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, hogy miből finanszírozta az utakat – tette hozzá. Borkai Zsolt, a Fidesz győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere kedden jelentette be, hogy kilép a kormánypártból.

Az önkormányzati választás előtt egy – magát az Ördög Ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

(MTI)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az önkormányzati cégek átmenetileg nem vállalhatnak új kötelezettségeket, nem teljesíthetnek új kifizetéseket, nem vehetnek fel új embereket és nem köthetnek új szerződéseket, mondta László Imre."

Ez nagyon jó. Válaszként a Magyar Kormány közölhetné:
"A városok, községek, Budapest főváros és kerületek 2019. október 13. után keletkezett adósságáért a magyar kormány semmiféle garanciát, adósságrendezést NEM TELJESÍT."
De ilyet a magyar kormány nem fog tenni.

Addig nem vesznek fel új alkalmazottat, míg Dr. László "Faszmutogató" Imre személyesen át nem világította őket valamelyik íróasztalon?

Az első lépés valószínűleg az íróasztalok nagyobbra cserélése lesz a főnök igénye szerint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés