A szír kormányerők segítséget nyújtanak a török offenzíva megállításához

2019. október 17. 16:59
Damaszkusz szerint lelepleződtek Törökország expanziós törekvései.

A szíriaiak egységesek az ország északkeleti részében indított török offenzívával szembeni kiállásukban – hangsúlyozta a szíriai külügyminisztérium csütörtöki közleményében.

Ez a damaszkuszi vezetés első állásfoglalása vasárnap óta, amikor egyezséget kötött a szíriai kurdokkal. A megállapodás értelmében a kormányerők segítséget nyújtanak a török offenzíva megállításához.

„A szíriai kormány ismételten elutasítja és határozottan elítéli Törökország nyilvánvaló agresszióját” – közölte a tárca. A minisztérium közleményében, amelyet a SANA állami hírügynökség idézett, kiemelte: „a szíriaiak sosem voltak ennyire egységesek és összetartóak Szíria nemzeti zászlaja alatt”.

Damaszkusz egyben azt vetette az ankarai vezetés szemére, hogy „halált és pusztítást hoz az ország északkeleti felébe offenzívájával, amely leleplezte Törökország expanziós törekvéseit”.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) október 9-én indította meg a Béke Forrása fedőnevű hadműveletet Északkelet-Szíriában a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) gerincét adó Népvédelmi Egységekkel (YPG), továbbá az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaival szemben. Az OSDH legfrissebb csütörtöki összesítése szerint a török offenzívában eddig legalább 72 civil és az SDF 203 harcosa vesztette életét. A török védelmi minisztérium viszont arról számolt be, hogy eddig az YPG 673 „terroristáját” tették harcképtelenné.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért segítesz nekik szétbaszni a témát? Hagyd már a francba a rohadék trollokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés