Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz

2019. október 16. 17:51

LMP
MTI-OS
Az Európai Unió egyik legfőbb álma és ígérete a nemzetek közötti együttműködés, és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása volt.

„A magyar-székely összetartozás napján ki kell fejeznünk elkötelezettségünket közös nemzeti ügyeink mellett. Az anyaországban és a határon túl élő nemzetrészek elválaszthatatlanok egymástól. Sorsunk összefonódik, egymásra támaszkodunk és egymásból épülünk. Az erős magyar-székely kapcsolat előbbre visz, egymással összefogva nemzetünk érdekeit hatékonyabban tudjuk érvényesíteni.

Az LMP vallja, hogy a kisebbségi jogok érvényesítése európai alapkérdés. Az Európai Unió egyik legfőbb álma és ígérete a nemzetek közötti együttműködés, és a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása volt. Ideje, hogy ez az ígéret végre a gyakorlatban is megvalósuljon az Unióban.

Szintén fontos hangsúlyozni, hogy nem csupán a nemzet egységes, de ökológiai szempontból közös lakóhelyünk, a Kárpát-medence is az. Szerves ökológiai egységként kell gondolnunk a Kárpát-medencére és így is kell kezelnünk. A természetvédelmi, tájvédelmi, klímavédelmi szempontok közös döntéseket kívánnak, hogy megőrizhessük természetességét, szépségét és biológiai sokféleségét közös otthonunknak.

Szükséges az is, hogy támogassuk a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését a nemzeti régiók európai forrásokhoz való hozzáféréséhez. AZ LMP mindenkit arra biztat, hogy aláírásával támogassa ezt a fontos ügyet.”

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez olyan, mint a néger-afroamerikai kapcsolat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés