Tarlós István nem veszi át mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben

2019. október 15. 12:25
A jogszabály szerint kilenc mandátumot a vesztes polgármesterjelöltekre leadott töredékszavazatok alapján osztanak szét a listák között.

Nem veszi át mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben Tarlós István, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának listavezetője. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága közleményben tudatta: Tarlós István a listavezetésből származó fővárosi képviselői mandátumát nem kívánja átvenni.

A jogszabály szerint a fővárosban a megválasztott 23 polgármester automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagja lesz, további kilenc mandátumot a vesztes polgármesterjelöltekre leadott töredékszavazatok alapján osztanak szét a listák között.

A vasárnapi választáson a Fidesz-KDNP hat kompenzációs mandátumot szerzett, így a lista első hat – főpolgármesterré illetve polgármesterré nem választott tagja – lett a kompenzációs mandátumok várományosa. A listát Tarlós István főpolgármester-jelölt vezette.

(MTI)

Összesen 283 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értek egyet. :))

Ezek MINDIG ezt csinálják. Abban a pillanatban válik bármelyik jobboldali politikus BEZZEG-iránytűvé a ballibek szemében, amikor az MÁR NEM számít. Amíg létezik, ellenfél - addig a teljes könyörtelenség működik vele szemben. Lásd Tarlós esetét is. Az egész kampányban ment a lejáratás ("ORBÁN BÁBJA!"), egy nappal később, a visszavonulása után meg ő a Bezzeg-Tarlós...

Gondolod, hogy Tarlós 70 évesen 9 évi főpolgármesterség után a fővárosi közgyűlésben akar sertepertélni? Ez nem morális kérdés. Mellesleg Orbán említette, ogy személyi tanácsadóként akarja foglalkoztatni.

Ne válaszolgassatok már ezeknek a geci trolloknak. Tiltsátok le a faszba az összest. Minden kurva topik velük, meg a hülye válaszaitokkal van tele.

Nos, a fidesznek legalább van még alakítható morális állapota.
Szerintem ez önmagában 1000 százalékkal több, mint amivel az ellenzék rendelkezik.

:-)

Az ellenzék makulátlan grál-lovagjai nemsokára egymás torkát nyesegetik a lóvéért és a posztokért. Lesz itt nagy dáridó, Gergő meg majd éjjente reszket a paplan alatt.

Tarlós megérdemelte a visszavonulást, tanácsadóként még biztosan jó szolgálatot tesz ... no nem az ámokfutó új garnitúrának, hanem azoknak, akik a város javáért fáradoznak.

Ezzel sok mindent jóvátettél - (de nem mindent).
Neked is, viszont.

AKissLaci ügyesen kihozta az ávósvért belőled...
Nem félsz, hogy egy ágas fa közelében felismernek a járdán?

Van neked emberi arcod is, na ez új...
Vagy máris érzed a jövőt, amiről Vakfolt ír?
Vakfolt 2019. október 15. 12:40 1 48
Nekem is elegem lenne. Öt éven át nézzem, ahogy egy kretén sorra teszi tönkre azt, amit kínkeservesen kardoztam össze. Na ne. Akkor inkább gratulálok és heló.

A libsi-hétvégék, az Alföldik vérében van, hogy mindent elfoglalnak, ahol egy ezreléknyi rés támad...

Hát, amennyire bízik az efftáársaiban.... még bukósisak is lesz rajta.

Bizony, a megafonos jelenet kontraproduktív volt.
De a Tordai-patkány pontosan ezt akarta, erre provokált.
Elgondolkoztató, hogy a Fidesz-csapatban nem akadt senki, aki kirendel Tarlós mellé a háttérben legalább egy intelligens, 1,95-ös fiatalembert, nem kopaszt, ellenben angolban perfektet..

Nincs új a Nap alatt

"- Nézze, ha csak a munkámat kellene végeznem, és nem zajlana ebben a városban egy virtuális tevékenységsor is, aminek az egyik legfontosabb eleme a kommunikáció, akkor most is azt mondanám, hogy élvezem. Nem vagyok frusztrált, de kicsit csalódtam. Előzetesen arra gondoltam, hogy a realitásoknak, az életszerűségnek, a tényeknek, a számoknak nagyobb szerepük lesz, mint a felesleges szónak. Ma úgy látom, hogy a szónak sokkal nagyobb szerepe van, mint az előbb említett racionális tényezőknek. Ez némiképpen meglep. A kommunikáció túl erős tényező." - mondta mindezt 2012-ben egy interjú keretében Tarlós István. Ezt akár ma is elmondhatná.
http://www.hetek.hu/belfold/20..

Sok elemzést elolvastam, amelyek lényegesen nem különböznek egymástól. Mindegyik valamilyen személyi hibákat keres és ennek alapján vonja le a következtetését.
Szerintem ennél többről van szó és más alapokról kellene elindulni.


Hogyan lehetséges, hogy vidéken a kormánypártok sikeresen szerepeltek a Fővárosban nem?
Valóban létezik, hogy a kormány a fővárosiakat elnyomja és a vidékieket támogatja?
Milyen a főváros és a vidék mentalitás, kor, jövedelem összetétele?
Befolyásoló tényező e, hogy a fővárosban 400 ezer főt meghaladó a nyugdíjas tömeg, míg a vidéken ez megoszlik?
Milyen a főváros és vidék gazdasági szektor arány - ipar, szolgáltatás, oktatás, szellemi intézmények?

Lehetne még párat felsorolni, de úgy gondolom, ha ezeket megvizsgáljuk és ebből levonjuk az attitűdöket - figyelembe véve a kampányban történteket és elhangzottakat - akkor megfelelő következtetésre juthatunk. Ez azt is meghatározná, hogy az elkövetkezendő évben mire kell nagyobb figyelmet fordítani.

Szerintem nem volt gyenge a kampány. Más okok játszanak közre.

Igen, az idézőjel nagyon is indokolt.
Mert hogy még így is a Fidesz győzött országosan, az egységfrontba tömörült összellenzékkel szemben.

Szerinted. Szerintem meg ez kevés és többségében nem is bizonyítható, csak feltételezés. Ezen túl, valaminek a következménye. Mélyebbre kell "ásni".

Lefordítva: 2024-ben már nem indul, ezért befejezi a pályafutását.

A tény az, hogy fogalmad sincs a világról, amiben élsz.

" ATV Egyenes Beszéd műsorában, majd arról beszélt, hogy megválasztása óta már többször beszélt telefonon Tarlós Istvánnal. Elismerte, hogy a kampány „messzire vitt mindenkit”, de Tarlóssal most „teljesen normális hangulatban” zajlott a beszélgetésük. Sőt, Karácsony odáig merészkedett, hogy ha az új irodájában majd nem talál valamit, vagy esetleg valamilyen információra van szüksége, akkor nyugodt szívvel felhívná elődjét és szerinte Tarlós szó nélkül segítene is neki." Gergő el van tájolva.... Tarlós udvariasan de el fogja küldeni őt melegebb éghajlatra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés