Darabra tudom, hogy kivel nem lehet együttműködni

2019. október 15. 8:29

Baranyi Krisztina
24.hu
Sok kulcspozíció van, ahol fideszes kiskirályok ülnek. Interjú.

„Volt már a polgármesteri hivatalban?

Igen, a csapatom néhány tagjával bementem reggel. Az elmúlt napokban kormánypárti forrásoktól kaptam olyan információkat, hogy ma mindenkit szabadságra küldtek a hivatalból. Ilyen korábban soha nem fordult elő, eddig csak a választás lebonyolításában részt vevő munkatársak kaptak szabadnapot. Most azonban az volt a félő, hogy azért küldik pihenni a dolgozókat, hogy eltűnjenek a hivatalból olyan anyagok, amelyeket a kormánypártiak nem szeretnének, ha látnék. Azért mentünk be csapatommal, hogy felhívjam a nyilvánosság figyelmét erre, ha bekövetkezne, illetve hogy megelőzzem. Remélem, mindenki ahhoz tartja magát, hogy minden eddig titkos, esetleg nem iktatott szerződések, dokumentumok ott maradnak, a hivatalban nem semmisítik meg azokat.

Hogyan fogadták?

Volt egy barátságtalan helyzet. Amikor kopogtunk az ajtón, a polgármesteri titkárság vezetője jött elénk, majd gyorsan ránk csapta az ajtót.

Van már listája azokról, akiknek kiteszi a szűrét?

Öt éve figyelem a hivatal, az önkormányzati cégek működését, a bérleményüzemeltetést, a köztisztasági cég működését és így tovább. Pontosan tudom, hogy hol kell beavatkozni, hogy hatékonyan működjön a cég, tisztán, gördülékenyen menjen a munka. Sok kulcspozíció van, ahol fideszes kiskirályok ülnek. Darabra tudom, hogy ki az, akivel nem lehet együttműködni – mert például a végtelenségig lojális a Fideszhez, vagy rajta van a fizetési listájukon.

Korábban jelezte, hogy nem a szája íze szerint állították össze az ellenzéki egyéni képviselőjelöltek listáját, végül viszont egy kivétellel minden körzetet elhoztak. Hogyan fog velük így együtt dolgozni?

Abban a körzetben, ahol most úgy tűnik, hogy nem az ellenzéki jelölt nyert, nagyon kicsi, 11 szavazatnyi a különbség, ráadásul viszonylag sok érvénytelen szavazat van, valószínűleg újraszámlálást kérünk. Büszkeséggel tölt el, hogy Budapesten belül a második legnagyobb ellenzéki győzelem született a IX. kerületben. Ez sokak munkájának köszönhető, a kampányban a személyes ellentétek csitultak, nagyon komoly együttműködés jött létre közöttünk. Minden reményem megvan abban, hogy mindenki felismeri, a kerület az első. Sokkal jobb a helyzet, mint amilyen másfél-két hónappal ezelőtt volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 256 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Van már listája azokról, akiknek kiteszi a szűrét?"

Ez azért nem semmi kérdés... Gondolom, az efféle politikai tisztogatás nem fogja zavarni az "európai demokratákat". Sőt. Afféle szent kötelességként fogják ünnepelni.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. október 15. 15:00

Gondolom, hogy az említett kulcspozícióba szintén lojális, persze most a másik irányba lojális emberek kerülnek. Akik éppen úgy fognak uralkodni, de nem fogják őket kiskirálynak nevezni. Mert mi másért akarták volna a hatalmat?

Azt mondta ma reggel Krosztina asszony (?), kisasszony (?), f.sz se tudja, mi a hivatalos gender megszólítás, - szar gentinit is összevissza Sargentini asszony-ozták az Európa Parlamentben, pedig tudtommal életében soha, sehol nem volt asszony! - szóval aszonta:
"Az első lépése egy nagy teljesítményű takarítógép beszerzése lesz..."

Ez az agresszív de tehetségtelen nő már előre magyarázza a kudarcát. Mindenkivel köteles együttműködni, mert minden polgármesternek ez a dolga.

Abban a városban, ahol én élek, biztos nem volt ilyen. Elég jól ismerem az önkormányzati világot itt nálunk, meg a kulturális intézményeket is. Sehol nem volt ilyen sem 2010-ben, sem azóta.

Mellesleg ti nem azért vagytok "európai demokraták", mert különbek vagytok "Orbán király apánknál"? Vagy van, amiben mégis követendő példa?

Még hogy darabra....micsoda stílus.

Azt is tudja már, kikkel helyettesíti őket?

Tehát nem maradhat, aki lojális a kormányhoz?
Mi lesz, ha a Fidesz bevezeti a prefektusi rendszert?

Franciaországban is van olyan.

Csak az a kérdés, hogy az EU it fog szólni mindehhez. Mert ha a fidesz csinálja, akkor az a
jogállam lebontása. Kiváncsi vagyok, hogy a libsik tisztogatása milyen politikai kategóriába
esik.

Jönnek az új söprűk és mindenkit lecserélnek, akiket az előzőekhez lojálisnak gondolnak. Azután azokat is, akiket nem. Mert kellenek az állások a barátoknak, ismerősöknek. Ez így történik minden hatalomváltáskor. Azután elhalnak a 'kényszerfeljelentések', amiket csak azért tettek, mert megmondták, hogy tenni fognak. Ez is mindig így van, megszokhattuk már. Hiszen minden polgármester, jegyző (miniszter, stb.) azért fizet jogászokat, hogy a szerződések és eljárások jogszerűek legyenek. Majd fokozatosan kiderül, hogy az újak sem megváltók. Alattuk is koszos az utca, lassú az ügyintézés, stb. Végül szép lassan útjukra indulnak a pletykák az új bennfentesekről, ügyvédekről, üzletemberekről, százalékokról.

A régi bajkeverőből lett polgármester is nyakába kapja majd az új bajkeverőt (ez a hölgy messziről nézve Juhász Péterhez hasonló szintű keverőgép volt abban a kerületben). És folytatódik a demokráciának csúfolt politikai rabló-pandúr.

1976. október 13. – Első alkalommal látják meg elektronmikroszkópon át az Ebolavírust.

2019. október 13. – Útjára indul Budapesten a gyurcsányi vírus.

Hogy te milyen genya vagy!

"Azért mentünk be csapatommal, hogy felhívjam a nyilvánosság figyelmét erre, ha bekövetkezne, illetve hogy megelőzzem."

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. október 15. 14:48

Múltkor papucsban!!! fúj! takarítottad locsoltad, a hajléktalanok után a pisit, egyebeket.
Ha a hajléktalanok maradnak, márpedig régebb óta ott vannak, mint te, mindennap felmosod, mosatod utánuk a hugyos betont, vagy eltakarítod a hajléktalanokat, akik WC-nek használják azokat a helyeket? Eddig tiltakoztatok, hogy eltakarítsák a hajléktalanokat. Figyelni foglak!

Nagyon kemény vagy.
Higgadj le és vágj bele,... a megoldásba, komolyan.

Mennyire igazad van.
Nekem is szemet szúrt ez a ritka aljasság, ám úgy gondoltam, nem értenék, miről beszélek, ezért hagytam.
Még nem tudja, MI AZ, AMIT MEG FOG ELŐZNI, de már meg akarja előzni, valaki írta, ez a nő fóbiás, vagy hasonló:
IGEN, nem is kicsit, kóros, a javából.

Olyan 24.hu-s zsáner.

Válaszok:
vendelin | 2019. október 15. 15:22

Nyilván ez a szakmai és mértékadó, valamint független újságírás. De semmi esetre sem lakáj- vagy propagandamédia!

Ki az a mi? Te ki vagy, barátom? És ki beszél itt oktatásról és kultúráról, egyetemről és színházról? Önkormányzati hivatalról van szó. És a hivatalokban bizony bárki érkezik, megtörténik a csere. Először vezetői szinteken és politikai alapon, majd lentebb is és más szempontok is játszanak.

A kedves polgármester hölgy viszont vagy nem vette még észre, hogy vége a kampánynak vagy nagyon hülye. Szerintem az utóbbi. A hivatalokban ugyanis minden bejövő és kimenő iratot iktatnak, minden szerződést és megrendelést is. Az iktató programokba becsatolják a szerződések másolatát. Ezen kívül az utalás dokumentumaihoz is kötelező minden szerződés másolatát csatolni. Ha mindenhonnan kiveszik és kitörlik, a bankkivonat akkor is mutatja, kihez ment a kifizetés és ott megtalálható a szerződés másik eredeti példánya. Az ÁSZ és a NAV rendszeresen ellenőrzi az önkormányzatokat, olyan nem let, hogy valaki nem adja át az utalásokhoz tartozó bizonylatokat. Az 1 milliónál nagyobb összegű számlákat központi számlázó programon kell előállítani. Ki és mit lophatna el és semmisíthetne meg vajon? Az illető hölgy eddig is önkormányzati képviselő volt, minden irathoz joga volt hozzáférni, tehát a feljelentéseit eddig is lett volna módja megtenni. Nem csodálom, hogy rácsukták az ajtót, és sajnálom a 9. kerületi lakosokat, hogy egy ilyen nagyonbutát választottak maguknak.

Ha tudnád, mennyi EU külföldi állampolgár van bejelentve a 9. kerületbe, nagyon meglepődnél.
Csak a Semmelweis Egyetemet ha vesszük..minden külföldi mehetett és rengetegen mentek is szavazni. CEU-s "hallgatók" vagy inkább aktivisták időben felvették velük a kapcsolatot.
Mi meg szépen fújunk a sajátjainkra, a saját szomszédainkra, ahelyett, hogy követelnénk a statisztikákat, és próbálnánk az objektív tényeket összegyűjteni.

Ezek politikai nyáladzások barátom. Zacskókról, meg hogy ki kinek a kapcsolata, és ki irányítja a 'kerületet háttérből' a 444 vadellenzéki újságírói szerint. Valaki megbukott parkolási botrányban. Valakik önkormányzati lakásokat kaptak szerződéssel. S, ha a tenderek és a szerződések a képviselő/polgármester asszony szerint nem voltak rendben, miért nem tett feljelentést már eddig? Mit gondol, mit fog találni ezekről, amiről korábban nem tudott? Megmondom: semmit. Önkormányzati hivatalban nincsenek titkosított iratok.

Amiket ide idéztél barátom, az nem támaszt alá semmilyen jogi eljárást. Ha lett volna ilyen hivatkozási alap, már régen elkészült volna a feljelentés.

És csak hogy világos legyen: senkinek semmi köze ahhoz, hogy valaki mit visz zacskóban egy országgyűlési képviselőnek. Nem közügy! És egy szarházi firkász nem zaklathat magánembereket azzal, hogy mi volt a zacskóban, és nem filmezheti le és nem teheti közzé az engedélye nélkül. Én be is nyomtam volna neki egy maflást.

Zacskókról pedig jobb, ha ti nem beszéltek. És ugye nem gondolod komolyan, hogy a ti brancsotokhoz tartozók majd most nem jutnak önkormányzati lakáshoz? Baranyaiék majd a fideszeseknek fogják adni, nyilván. És üzleteket is majd Mészárosékkal kötnek, ugye. Mint Kispesten.

A marinéniknek mondhatod, hogy most leszállt az égből Baranyai angyal és az ellenzéki összefogás angyalai, s mostantól olyan makulátlan tiszta lesz itt minden, a régi "kiskirályokat" elűzik a pokolba, az új jelentkezőket pedig a két lábbal rúgják majd le a hivatal lépcsőjén. De nekem engedd meg, hogy röhögjek ezen.

Tarlós Pista bácsi ebben mégis példa? Nem kéne túllépni az ő mucsai szintjén egy valódi európai demokratának?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés