Nem a vég, a kezdet

2019. október 14. 6:47

Magyar Nemzet
Magyar Nemzet
Tegnap valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkairól, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról.

„Ugyanakkor nem vitás, hogy az ellenzék tizenhárom évi bukdácsolás után nem részsikerként, hanem sikerként fogja ünnepelni a vasárnap történteket. Tagadhatatlan ugyanis, hogy az összefogás Budapesten és a billegő helyszíneken bevált és eredményekre vezetett. Azt is kár lenne tagadni, hogy a legnagyobb figyelem kísérte mérkőzés a budapesti főpolgármester-választás volt, és azt Karácsony Gergely nyerte meg Tarlós Istvánnal szemben. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az emberek részben érzelmi alapú döntést hoztak. Ha a polgárokba telepített számítógépek határoztak volna az elmúlt öt év adatai, tényei alapján, akkor nem kétséges, hogy Tarlós folytathatja a munkát. Csakhogy szelektív memóriájú emberek voksoltak, akikre érthetően hatással volt az utóbbi napok, hetek botránykampánya.

Elsősorban minden valószínűség szerint Borkai Zsolt ügye. Borkai ugyan győzött, de térben és talán időben is korlátozott e győzelem. Győrben ugyanis – az előző két önkormányzati választáshoz képest jóval kisebb különbséggel – az első helyen végzett, de ezúttal érdemes idéznünk Orbán Viktor miniszterelnököt, aki kérdésre válaszolva kijelentette: vasárnap a győriek mondanak véleményt Borkairól, hétfőn pedig ő. Tegnap azonban, ha áttételesen is, valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkai Zsoltról, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról. Budapestre, Tarlós Istvánra, a kerületekre, további nagyvárosokra szállhatott vissza ez az ítélet; roppant igazságtalanul, hiszen, ha valaki, Tarlós István volt az, aki egyértelműen kinyilvánította, hogy Borkai helyzete tarthatatlan, le kellene mondania. A sors, illetve a választási irracionalitás fintora, hogy hétfőn mégis Borkai Zsolt ébred polgármesterként, nem Tarlós István. A budapestiek a jelek szerint nem azt mérlegelték, milyen történelmi horderejű építkezés indult meg Tarlós István kilenc éve tartó főpolgármesteri tevékenysége alatt a konzervatív, Fidesz–KDNP-s közgyűlési többség segítségével, közreműködésével. A hibát azonban ne a polgárokban keressük, ők lecserélhetetlenek. Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait.

Emellett külön tanulmányt és elemzést érne meg a különféle közvélemény-kutató cégek teljesítménye, amelyek egy része nem először rekedt meg a madárjóslás szintjén. Ahol az ellenzék most tort ül és örömtüzeket gyújt – annyi kudarc után ezt saját nézőpontjából nem ok nélkül teszi –, ott is meggondolásra ajánljuk azonban számára, hogy a meccs ezzel nem ért véget, sőt, igazából csak most kezdődik. Együtt kell ugyanis működniük azoknak a heterogén, eddig inkább kutya-macska koalíciónak tűnő erőknek, amelyek a szélsőjobboldaltól a baloldali szélsőségekig terjedtek. Továbbá számon fogják majd kérni rajtuk a választók a rózsaszín, betarthatatlan, sokszor hatályos jogszabályokba, törvényekbe ütköző, hupilila ígéreteiket is. Mostantól nem lesz elég mindenre nemet mondani és minden építkezést megfúrni. Számukra elérkezett az igenek, az alkotás ideje – nagyon erős kétségeink vannak azt illetően, képesek lesznek-e rá. Felismerik-e, hogy az általuk elfoglalt hídfőállásokban emberek élnek, akik békés gyarapodásra, jövőképre vágynak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amíg az ország az RTL Klubból, ATV-ből, Indexből tájékozódik és nem a szemének, a pénztárcájának hisz, ez van.

A kormány első naptól össztűzben kormányoz. Az irigységfaktor szerintem döntő volt. Siralmas, h. a budai kerületek elestek, mert pillanatnyilag és még 5 évig csak a GYŐZELEM számít. Végülis az állandó korrupciós vádak hatékonynak bizonyultak, s erre jött rá a végén a minősíthetetlen Borkai ügy. Viszont ilyen fotók, vádak valóban arról terjedhetnek, aki ilyen. Mindenesetre, az ördög üdvédjének kilétét remélem nem örökre fedi homály, ő volt a Gyurcsány V2-je.

Voltak alaptalan és nyilván megalapozott vádak. Voltak-e a szocik alatt megalapozott vádak esetén felelősségre vonások? Hová lett a privatizációk, az eladósítás emlékezete?

Azt hiszem, a fővárosnak nem kell kereszténydemokrácia. A főváros központi részének Soproni és Niedermüller kell, meg Pikó András.

Keserves évenek nézünk elébe, a kommunisták visszavették, ami a legtovább az övék volt.

A Fidesznek minden korrupciós vádat ki kellene vizsgáni egy átfogó belső ellenőrzés keretében és visszavonni a megalapozottan gyanusítottakat. Az a baj, h. NINCS második vonal.

Akiknek az előzők rendben voltak, azoknak az erkölcs csőszi szerep nem igazán áll jól.

Másoknál, a "balosoknál" minden rendben?

A tegnapi nap legszebb története kétségkívül ez:
https://444.hu/2019/10/14/mega..

Csorbai Ferenc ellenzéki jelölt ellenfél nélkül maradt Mohácson, ugyanis szeptemberben elhunyt, a várost addig irányító fideszes Szekó József, ugyanakkor a választók az otthonmaradás és a tétlenség helyett érvénytelen szavazatok ezreivel fejezték ki nem tetszésüket.
Ez a jobboldali szellemiség, kérem szépen, tartás, becsület, erkölcs.
Ebből kell erőt meríteni most.

1. Ha a Mi Hazánk a Fidesz ellenzékmegosztó projektje, az óriási baj lenne. Remélem, nem így van.
2. Diktatúrát szeretnél???
3. Ez egy ellenzéki parlamenti győzelem esetén meg nekik kedvezne.
A megoldás nem itt van.
Ehelyett:
1. Szembe kell nézni az ellenzék által tematizált problémákkal, értelmes választ kell adni Mészáros tenderei, egészségügy visszásságai , korrupciós ügyek területén. Ha védhető, akkor meg kell védeni, ha nem, akkor fel kell lépni ellene.
2. A hipokrita kereszténydemokrata vonaltól meg kell szabadulni. Vagy legyen keresztényi a párt annak minden velejárójával, kötelmével, vagy legyen szekularizált. De az erkölcsi papolás morálisan védhetetlen figuráktól csak növeli az ellenérzést.
3. Fiatalok bevonása. És itt nem a karrierista, de amúgy átlag alatti képességű Fidelitas tagokra gondolok. Meg kell hallgatni, mit akarnak, mi a fontos a 40 alatti generációknak.
4. Az M1-en a folyamatos migránsozás helyett, a kormányközeli internetes felületeken a '70-es, '80-as éveket idéző pártpropaganda helyett érdemi tájékoztatás.

"Aha.. tehát akkor politikai nézet alapján kapják a polgárok a jutalmakat, vagy megvonásokat?
Mint ahogy a kommunizmus legsötétebb napjaiban volt?"
Dehogy. Ez a mindenhez is értő Lampert Mónika idején volt így. 2002-2008 között.

Bocs, most olvastam.
Szinte teljesen egyetértek.

A közvélemény-kutatók rendre felülmérik a jobboldalt. Ennek egyetlen oka van: a baloldali szavazók jobban titkolóznak, ne adj' isten valótlan preferenciákat állítanak. Innentől hiába a legjobb módszertan, legbonyolultabb algoritmus, mert ezt matematikai módszerekkel korrigálni lehetetlen.

Egyrészt én a választók, és nem a politikusok magatartásáról beszéltem, és azt méltattam.
Másrészt annyira nem ismerem a részleteket, de bátorkodtam utána nézni, az általad említett esetnek, és habár van némi hasonlóság, azt nem árt tudni, hogy nem Váradi András (aki egyébként Alcsútdoboz község polgármester jelöltje volt, és nem Felcsúté...de az ilyen részletek nem fontosak) volt Mészáros Lőrinc egyetlen kihívója, hanem volt rajta kívül még kettő másik jelölt, ezzel ellentétben Mohácson a választók egyedül az ellenzéki jelölt nevével találkozhattak a szavazólapon.

http://felcsut.hu/download/hat..
https://www.valasztas.hu/d4/on..

Tisztelettel:

Egy ostoba vidéki szavazó, aki nem ismeri az internetet, és az M1-et nézi 0-24-ben.:)

A kokainozú nyikhaj része a problémának.

Gondolod, hogy olyan nehéz kideríteni a személyazonosságodat? :-) Eszköztár kérdése, egy titkosszolgálatnak félóra, egy magándetektívnek egy egész napja is rámehet...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés