Kihirdetem a klímavészhelyzetet

2019. október 14. 8:47

Karácsony Gergely
Vasárnap
Támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek. Interjú.

Mik azok? Mikről lehet tudni?

Egy zöld-, egy átláthatósági és egy szociális csomagot szeretnénk elfogadtatni a közgyűléssel. Ez a minimumprogram, az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése, a rabszolgatörvény betiltása a fővárosi cégeknél – csak hogy hármat mondjak ezek közül, de lesz még más napirendi pont is. (...)

Kampányzáró rendezvényén beszélt arról, hogy védeni kell az emberi életet. Ez vonatkozik a magzatra is? Tehát a megtermékenyítés pillanatától védeni kell az életet?

Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 303 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elkezdődött a mellébeszélés. Szerintem nincs tisztában a feladatával, a döntési lehetőségeivel.
"Sírni"i fognak még a budapesti polgárok.

Válaszok:
pollip | 2019. október 14. 9:18

Amióta (fél éve) bezöldült a teljes ellenzék, azóta már nem fontos a légkondi ügye....ennyire következetes, érett gondolkodású, felnőtt emberekkel van dolgunk.

Én nagyon várom az ingatlan adót és az ingyenes bkv-t.

Válaszok:
DrPepper | 2019. október 14. 13:16

"...nem kívánt terhesség" -> nem kívánt gyerek -> nem kívánt ember?

Timmermans első utasítása teljesítve.
De mikor állítja le már a Liget projektet? :-)))))

Kihirdeti a klímavészhelyzetet és az abortusz támogatásáról beszél......
Ajjaj

Miért ez a klímavészhelyzet és az abortusz támogatása volt a legfontosabb neki?
Ugyanakkor 500 tudós levelet írt az ensz főtitkárnak, hogy nincs vészhelyzet. Nekik jobban hiszek, mint Timmermansnak.

https://nemzeti.net/500-tudos-..

Na és mi van a diktatúrával, meg a lejtős pályával?

Három dologgal nem árt tisztában lenni:
1. A fiatalok többsége sosem volt vevő a rendpártiságra, a hierarchikus viszonyokra stb. a fiatalság lázadó természetével a mindenkori jobboldal sosem tudott mit kezdeni.
2. Lévén bölcsészekről beszélünk, a tanárok nagy része, NER ide vagy oda, erősen balra húz.
3. Országos hiszti ide vagy oda, a kormány olyan mélyen nem nyúlt bele az oktatásba, ha bele is nyúlt, az inkább strukturális, mint sem szellemiségbeli átalakítás volt, az ilyen erkölcstan dolgok legfeljebb vicc kategória, szóval kár attól tartani, hogy a gyerekből NER janicsár lesz.

Még csak pár óra telt el. Majd a budapestiek megoldják. Engem nem érint, nálunk nagyon nyert a kormánypárti jelölt, ezért biztos vagyok abban, hogy a marhaságok nem gyűrűznek be.

"Kihirdetem a klímavészhelyzetet." Na ugye, hogy dilettáns.

Nem lepett meg az eredmény, mégpedig azért nem, mert Orbán Viktor, a Fidesz vezetői, helyi képviselői a birtokon belüliek gőgjével kívülről szemlélték, ahogyan az ellenzéki politikusok, agitátorok ellepték a fővárost, a városokat. Elmentek az emberek közé, akiket nem érdekelt Tarlós teljesítmény listája, távolságtartó személyisége, s a balliberális oldal, a polgárok heccelésében, az indulatkeltésben, az irigység felturbózásában, a szűk balliberális elit gazdasági-politikai érdekeinek közüggyé fordításában hagyományosan kimagaslóan teljesítő médiája is megtette a maga hatását.

Persze nem hirtelen fordultak el az emberek a Fidesztől a fővárosban és máshol sem. A fent említett média tartósan beépítette a kisember tudatába Mészárost és a többieket. Lajos a tizediken naponta láthatta, hallhatta, hogy a Fidesz oligarchák miként gazdagodnak, s Ő még mindig ott lakik. Na majd most jön Geri, az élhető Budapest program keretében lebontatja a lakótelepeket, s mindenki kertvárosba költözik.

Lajos, aki kezdetben "magunkfajta" volt, utálta, s utálja most is a zsidókat és a cigányokat úgy döntött, hogy szemkilövető Feri ide, vagy oda, de most a DK-t kell támogatni. Egykori jobbikos énje már nem szólalt meg.

Feri, keresztapaként sorban fogja fogadni a szokásos kézcsókra az MSZP, a PM, az LMP, a Kétfarkúak, a Momentum és a Jobbik vezetőit. Közli velük, hogy neki köszönhetik a húsosfazék mellé ülést, de most keresztapaként neki is lesznek kérései....az első, hogy továbbra sincs egyénieskedés, minden lépés csak az Ő tudtával, beleegyezésével tehető meg, s majd Ő mondja meg, hogy személyzeti nagytakarítást mily módon hajthatják végre a fővárosi közintézményekben.

Kiosztja a fenti pártvezetőknek a tiszteletbeli DK-s igazolványt. A Jobbikosoknak külön megköszöni, hogy Vona Gábornak köszönhetően megtértek az alkotó baloldali közösség kebelébe, s levetkőztek mindenfajta nemzeti hebrencskedést.

Kun Béláék örökösei felgyűrik az ingujjat. Gergő már ma szerette volna vörös lepellel eltakarni a Milléneumi emlékművet, Nagy Imre szobrát a Parlament előtt fogja felállíttatni, ifjú Hegedűst a Horthy szobor raktárba helyezésére szólítja fel, jövőre már nem lesz Szent Jobb körmenet, s lemondják az Eucharisztikus Világkongresszust is.

A Ligetben mindent lebontanak, fásítanak, a városból kitiltják az agglomerációból érkező autókat , lehet buszra szállni, vagy gyalogolni. A Nagykőrútat erdősíteni fogják. A nyóckerben elkezdik a kábítószerek szabad forgalmazását.

Soros dörzsöli a tenyerét, s gondolkodik, mit jelent ez üzletileg, hogyan húzhat hasznot a buta magyarok döntéséből.

Géza a kilencediken azért ma reggel arra ébredt, hogy biztosan jó lesz ez Budapestnek, az országnak? Ismét jön a káosz, a rablás, miként történt Demszky alatt? Hogy fog ebből felállni a főváros meg a többi város, település? Erre ma nincs válasz.

Válaszok:
Schollander | 2019. október 14. 11:46

Mit takar a klíma vészhelyzet kihirdetése?
Mondja meg már valaki!
A túlóra törvény megszüntetése kevesebb bért eredményez. Ez pont azoknak rossz akik többet akarnak keresni. Persze, ha betartják. Mert az előtt is többet dolgoztak ha akartak amit feketén fizettek.
A korrupció ellen nem tudom, mit tesz?

Apa, kezdődik!

:((((

Szegény Budapest, szegény Magyarország...

Népirtás, így is, úgy is.

Pár perce hívott az egyik orvos barátom, aki jól ismeri a fővárosi kórházi helyzetet. Kérdi tőlem, miként ítélem meg a helyzetet, Azt válaszoltam, hogy jól elvertek bennünket.

Barátom rövid értékelése: "No, de azért megvertük az azerieket....." S ez mindent elmond a miniszterelnök prioritásait illetően. Ezt küldöm Neked is, A teremburáját barátom, s felsorolt statisztikai számsorok imponálóak, de tudomásul kell venni, hogy az átlag emberekhez ez nem jut el.

Nincs kormánypárti média - a Karc FM egy-két műsortól eltekintve nulla, beleértve a betelefonálós műsort, annak, egy értelmes mondatot elmondani képtelen műsorvezetőiről, nincs országos lefedettségük, a TV sem brillírozik, a Magyar Nemzet egy üzemi lap szintű, érdemi szellemi vitáktól mentes sikerbeszámoló, a kormányt a kultúra nem érdekli, Orbán, Gulyáson keresztül leintette a kultúrvitákat, -, míg az ellenzéki oldalon profi média szakemberek irtják ki az emberekből az önálló gondolkodásra való igényt.

Emellett a kormány a stadionokkal tényleg magas labdát adott fel, orvos barátom is konzervatív, de hidegrázást kap Orbán fociőrületétől, miközben látja, hogy mi a helyzet a kórházakba. S az orvosnál, a kórházakban több az ember, mint a lelátókon....A kormány a nép nyakába ültette a korrupt, rabló balliberális ellenzéket. Egy mindenkit irritáló Kósát megtenni kampányfelelősnek?

Így van. Majd megeszik, amit főztek, bármi legyen is az.

Gondolod, hogy van benne következetesség?
Tarlós fényévekkel jobb.

Nagyon gagyi rettegtetéshalmaz részedről,
felér azzal, amit annak idején a szoclibek csináltak Orbánékkal szemben.

Abortusz-gyilkosságokhoz segédkezni halálos bűn, Karácsony!

A Városligetnek – a Liget projektnek – NINCSENEK "díjnyertes beruházáSAI.
Egyetlen épület terve (a Néprajzi Múzeumé) kapott díjat egy 2018-as londoni
INGATLANSZAKMAI kiállításon.
(A 2017-es cannes-i MIPIM-mel senki ne jöjjön, mert ott a Liget projekt semmilyen díjat sem kapott.)

Főpolgármesterként azonnal leállítani a projektet majd egy fővárosi közgyűlésen,
a többség szavazatával teheti meg – úgy, hogy megváltoztatják jogkörükbe tartozó Városligeti Építési Szabályzatot (a VÉSZ-t). Nem lesz egyedi a dolog, mert Tarlós idejében többször is megváltoztatták a VÉSZ-t. Akkor persze a projekt megvalósítását segítették a változtatásokkal, hát most majd ez ellenkezőjét fogják megtenni.

Miért lennének félbehagyott dolgok?
A Dózsa György úti mélygarázs nyugodtan befejezhető, szükség van rá. A Néprajzi Múzeum állandó és időszaki kiállítási termeit eleve a föld alá tervezték, a föld feletti két 22 m magas épületrészt majd áttervezik egy max. 7,5 m magas felszíni fogadórészre. A MZH-ra is lehet találni megoldást. Az Új Nemzeti Galéria, a Városligeti Színház és a Magyar Innováció Háza kivitelezését pedig el sem kell kezdeni.

(Demszky idejében egyébként a legnagyobb félbehagyott kivitelezés az Erzsébet téri Nemzeti Színház volt, amit Orbánék állítottak le.)

Már megint a szörnyű tájékozatlanságodat reklámozod és primitív ráolvasással próbálsz operálni.

Mert belőlük nincs. Amellett az orvos tanul a legtovább, a munkáján élet-halál függ, a mérnök általában még javíthat tervezés közben, a sebész nem és így tovább.

Tudom, de menetközben VAN lehetősége változtatni, ez nagy különbség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés