Gyurcsány: Megkezdődött a Fidesz Waterlooja

2019. október 14. 13:33
A DK elnöke szerint az ellenzéknek nem vezető erőre, hanem együttműködésre van szüksége.

A NER hazug rendszere megbukott – kezdte sajtótájékoztatóját a volt kormányfő, aki úgy fogalmazott, „semmibe vettek bennünket, kigúnyoltak bennünket, megzsaroltak bennünket, megfenyegettek bennünket”, de mindezek ellenére megmaradtak és vasárnap győztek is. Szerinte egy olyan Magyarország nyert, amelyik nem akar többet, mint egyszerűen, megbélyegzettség nélkül élni ebben az országban, azaz „itthon lenni”.

Szerinte vasárnap eldőlt, hogy az ország jelentős része változást akar. „Elég volt a Fideszből.” Az is szerinte, hogy az ország jelentős része változást akar, akár csak az is, hogy nincs alternatívája az ellenzéki összefogásnak, ami szerinte 2022-ben visszaadhatja az országot a lakóinak. „A tegnapi győzelem a Fidesz Waterloojának a kezdete”.

Átvilágítás kezdődik?

Iránymutatásában azt kérte a most mandátumot nyert ellenzéki polgármesterektől és képviselőktől, hogy mutassák meg, mit tett a Fidesz, „hozzanak nyilvánosságra minden szerződést”, hogy megmutassák, milyen elehetőségeket vettek el tőlük az elmúlt években. Ezen felül azt kérte tőlük, hogy legyenek becsületesek, így nyitva utat a 2022-es ellenzéki győzelemnek.

„Eljött az ideje, hogy sok-sok év küzdelem után fölemeljék a fejüket, hogy elhiggye mindenki, hogy értelme van a küzdelemnek (...) Nagy dolgot tettetek!” – üzent a választóknak és a nyertes ellenzékieknek egyaránt a DK elnöke, aki beszédében megköszönte minden demokratának és pártja tagjainak a nemes küzdelmet. Szerinte pártja megerősítette a pozícióit, és továbbra is kiszámítható, megalkuvás mentes munkát kért beszéde végén pártja tagjaitól.

Még nem tudja, mi lesz Kálmán Olga szerepe

Kormánypárti oldalon sem, sem ellenzéki oldalon nincs helye a korrupciónak, aki ilyenben részt vesz, annak a törvény előtt is felelnie kell – jelentette ki a volt miniszterelnök a kispesti korrupciós botrányra válaszolva. Támogatja Karácsony Gergelyt – válaszolta egy másik kérdésre.

Kálmán Olga sorsával kapcsolatban úgy fogalmazott: majd az új főpolgármester eldönti, ajánl neki-e posztot. Azzal a kapcsolatban, hogy Magyarország az eredmény tekintetében diktatúra-e, Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: igen, diktatúra, egy olyan diktatúra, ahol sikerült a kormánypártokat az aljas kampány ellenére több helyen legyőzni.

Saját pártjával kapcsolatban elmondta, örül, hogy a választás a közös sikert hozta meg, de büszke rá, hogy több DK-s polgármester lett. Szerinte nem vezető erőre van szüksége az ellenzéknek, hanem együttműködésre a pártok között – reagált a Momentum és a Jobbik elnökeinek a kijelentéseire.

Szerinte Orbán legyőzhetetlenségének mítosza összetört vasárnap, és nem az ellenzék az ország fő problémája; szerinte 2022-ben a mostani ellenzék képes lesz új irányt szabni az országnak – jelentette ki Gyurcsány, aki ezután hirtelen témát váltva arról beszélt, hogy ő nem propagandistákkal szeret beszélni, hanem újságírókkal, majd kirohant a sajtótájékoztatóról.

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem azt mondták, Feri.

"... egy olyan diktatúra, ahol sikerült a kormánypártokat az aljas kampány ellenére több helyen legyőzni."

Az meg milyen? Sztálint, Hitlert, Rákosit vagy Kim Ir Szent mikor tudta az ellenzék több helyen is legyőzni?

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 14. 14:13

Dobrevék célba vették Gerit. Együttműködés a fedősztori.

"Ez a fidesz Sztálingrádja volt, következik a berlini csata."

Hódmezővásárhely volt Sztálingrád, nem?

Hurrá, itt van a libsibolsi ellenzék notórikus messiása, lassan ismét előjön a bujkáldából a fényre.
Jól van, Feri, a te önmutogatásodra még szükségünk lesz a múltfeldolgozáshóz. Csak riszálj!

Feri levágja a sárkány egyik fejét kettő nő helyére. Piri néne elunta ezt a permanens trockista forradalmat. Öregecskedő csúnyàcska debella lányát veti be.

Szerintem a Fletot már zsarolja az Apró-klán: nem engedik kiugrani a bolsi taposómalomból. Látszik rajta, hogy belefáradt.

Meg mi ez a "legyőzhetetlenség mítosza" hazugság is?!?

2002-ben és 2006-ban is kikapott Orbán.
Az más kérdés, hogy pont ezek a ballib győzelmek (és az azt követő ámokfutás kormányon) ágyaztak meg a 2010-es kétharmadnak.

Csak megint megbukott.

Ez csak a harmincéves hideg polgárháborúnk egy csatája volt.

Feri már túl van Waterloon. Az államcsőd szélén az EB meg az IMF küldte a füst táviratot hogy ennek az idiótànak nem csapnak a kezébe 20 milliárdot. Keressenek kèpzetebb elvtársat!

Lengyel László még Ferinél is nagyobb formátumú. Ott 2010- ben a két forduló közt már megvolt a Waterloo. Ferinèl 9 év a bias.

Feri teljes gőzt Gerire! Mond azt h 'Együttműködés!

Fegyenc "együttműködésétől" retteghetnek a "szövetségesei"...

A képen úgy néz ki, mint Drakula.

Te Feri, a Waterloo az egy csatahely. Napóleon bukásának kezdete, ha már ezzel akartál példálódzni, a téli hadjárat Oroszországban.

Dobrevék első húzásukkal betolják Kálmàn asszonyt Gerinek. Majd ők jobban tudják mit kell mondani a lumpeneknek. Bolgár et. élőben kapcsolja a Városháza buzibárját. A telefon másik végén Olga.

Azt hiszed, hogy te vagy Wellington?
Te csak egy jelentéktelen alkoholista vagy.

Mar csak a fleto idetlen vigyora miatt megerdemelne minden ellenzeki szavazo szaz korbacsutest

Én is úgy látom, a sajátjai is elkezdték kiszorítani. Egyre hátrébb kell állnia a képeken:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés