Ne éljük át újra 2002 lidércnyomását!

2019. október 12. 12:44

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Nyugodtak voltunk. Magabiztosak. Túlságosan is magabiztosak. Túlságosan is nyugodtak.

„2002-ben járunk. Egy sikeres jobboldali kormányzás után vagyunk. A tábor elégedett, hisz minden jobban működik, mint a szocialista–szabad demokrata kormányzás ideje alatt. Beindult a gazdaság, az ország, úgy tűnik, kezd magára találni. Persze a kiegyensúlyozatlan médiaviszonyok miatt az Orbán-kormányt végig folyamatos össztűz alatt tartotta a balliberális sajtó. Szünet nélkül záporoztak felé az ellenzéki sajtóból érkező ütések. Abból a balliberális sajtóból, amely akkoriban közel kilencvenszázalékos túlsúlyával nyomta el és terrorizálta a jobboldali sajtót, no meg a Fideszt.

Hol pöffeszkedve kioktatta, hol gúnyosan támadta, hol a legsötétebb vészkorszak visszatértét vizionálva rettegett a jobboldali, nemzeti párttól. De petíciózott, tüntetéseket is szervezett és menedzselt, miközben az övéire mint szakértőkre, a demokratikus értékek egyetlen őrzőire hivatkozott. És mégis: a nemzeti tábor úgy érezte, őszintén elhitte, megvan, biztos a győzelem, hiszen az ország jó úton halad, mindenki jobban él, mint a szocik alatt.

Nyugodtak voltunk. Magabiztosak. Túlságosan is magabiztosak. Túlságosan is nyugodtak. Most már tudjuk, ez óriási hiba volt.
Kubatov Gábor mondta a legutóbbi Fidesz-kongresszuson, hogy a mai napig hibáztatja magát, amiért az első forduló napján nem tudott elmenni szavazni – külföldön volt –, és nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy lehet, az ő szavazatán is múlt, hogy a Fidesz elvesztette a választást. A választást, ami után megérkezett a D–209-es szt. tiszt, alias Medgyessy Péter, akiről úgy gondoltuk, nála rosszabb már nem jöhet. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat. Medgyessyt maga Gyurcsány Ferenc puccsolta meg, hogy aztán olyan tombolásnak és rombolásnak legyünk szemtanúi, amit a mai napig nem tudunk elfelejteni. Ami a retinánkba égett. És amit a mai napig nyög az ország.

Öröm az ürömben, hogy a hibbant Néró nemcsak Rómáját gyújtotta fel, de a komplett baloldalt is majdnem sikerült teljesen megsemmisítenie. De csak majdnem, és közben az ország is belerokkant Gyurcsány miniszterelnökségébe. Láttuk 2002-ben, és láttuk nem is olyan régen Hódmezővásárhelyen, mi történhet, ha elbízzuk magunkat, ha elhisszük, minden rendben van. Ha otthon maradunk. A halott felült, és megrázta magát.

Mi pedig észbe kaptunk, és áprilisban elmentünk szavazni. Mindannyian. Mert nem akartunk, nem akarunk még egyszer IMF-hitelt a nyakunkba, nem akarunk vizitdíjat, tandíjat, és nem akarjuk, hogy símaszkos bűnözők viperával verjenek minket, eltörjék a csontjainkat, és kilőjék a szemünket. Nem akarjuk, hogy azon viccelődjenek, minek mentünk oda, nem akarjuk, hogy a rendőrterrort vezénylő rendőri vezetőket körbeünnepeljék a kormánypárti újságírók, és nem akarjuk, hogy egy liberális főpolgármester kitüntesse őket. A bűnözőket.

Nem akarjuk, hogy ezt a fővárost egy Demszky Gábor-klón vezesse. Nem lehetünk nyugodtak, mert Budapest Magyarország fővárosa, és bizony a szabadelvűek, a liberálisok, a baloldaliak felülreprezentáltak a nagyvárosokban. Sokan vannak. Még mindig nagyon sokan vannak. Hitehagyottak, csalódottak, hiszen régóta csak vesztes csaták és háborúk kelletlen résztvevői, és mert látják, ők is látják, hogy patkányozós Bangónékkal és szimuláló, amatőr színésznő Kunhalmikkal, a földön hempergő Hadházykkal nem lehet háborút nyerni.
De gyűlölik Orbán Viktort, gyűlölik a Fideszt, és mondjuk ki: gyűlölik a fideszeseket. Nekik mi csak birkák, patkányok, agymosottak, droidok és fasiszták vagyunk. Nekünk kimosta az agyunkat a propaganda, nincsenek önálló gondolataink. Minket demokratizálni kell. Vagy lámpavasra akasztani. Esetleg IFA-platóra lapátolni.

Nem szabad elfelejteni a decemberi tüntetéseken látottakat. Hogy micsoda gyűlölet tört akkor a felszínre.

Akkor is felemelte a fejét a halott. Láttuk, ahogyan a Parlament előtt tomboló, felhergelt csőcselék haragja… az ország karácsonyfája ellen fordult. Egy részük fel akarta gyújtani. És nem volt egy ember sem az ellenzéki tüntetők között, aki lepisszegte, leállította volna a karácsonyfa felgyújtását követelő gyűlölködőket. És láttuk azt is, amikor a DK-sok egy Orbán-bábut ütnek. Vérben forgó szemekkel mutatták meg, milyen forgatókönyvet tartanának ideálisnak. Volt, aki botokkal, volt, aki puszta kézzel esett a miniszterelnököt mintázó bábunak. A Demokratikus Koalíció színpada előtt, a Demokratikus Koalíció politikusainak szeme láttára. A balliberális sajtó beszédes és egyetértő hallgatása közben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem vagyok nyugodt.
És igen, 2002 az örök példa.

Nagyon durva volt az egész performansz.
Lényegében verbális lincselés zajlott a színpadon.

SOHA TÖBBÉ MSZP/DK(-stb.)-T!!!

Csapataink harcban állnak, nem akartuk, h. így legyen, de sajnos, ez van.

Ez NEM az igazságtevés ideje, azt majd utána, elkerülhetetlen.

Most az a tét, h. adjunk-e a Fidesz kormány megdöntéséhez hátteret azoknak, akik MINDEN kormányzati ciklusuk után romokban adták át a Fidesz kormány által már fölfelé ívelő szakaszba vezetett hazánkat.

Ne adjunk lehetőséget a leszerepelteknek! Ijesztő arra gondolni, mi mehetett el kézen-közön az MSZP-SZDSZ kormányok alatt, ha ma a sok állítólagos és tényleges kifogásolni való mellett most ennyivel több jut a köznek.

Biztos, h. a gyermeket nevelő, dolgozó adózók sokkal jobban jártak, a bérek nemcsak számukra, de általában szépen emelkednek, látni kell, h. az ország nagyobbik része jobban él, mint szocik csődkormányzásai alatt. A Momentum személyesen a leszármazottaikból áll össze, eddigi legnagyobb sikerük az olimpia rendezésre való magyar esély megtorpedózása volt, közvetlenül a döntés előtti időpontra szervezett fővárosi népszavazási kezdeményezésükkel.

Apáti Bence most nagyon jól jellemezte a való helyzetet.

Reggel 6h-kor nyitásra ott vagyok!

Az a "bűn", hogy Borkai nem gendersemleges.
Vas. este Gerit elássák. Piri néne előveszi rondácska, öregecskedő lányát. A V2 csodafegyvert.

"ha a szadesz nem kap 30.000 szavazattal többet, mint a miép"

Késő délután kezdett felmenni az SzDSz. Vagy nagyon későn kelők, vagy a MIÉP szavazatokat átdobták a Szadinak.

Győrben az összes ellenzéki párt tüntet Borkai ellen. Vannak vagy 500-an. Gondolom, párttagok és kötelező volt megjelenniük.

Egyesek szerint közük van a történtekhez.

Nagyon agresszív és provokatív az ellenzék.

A komplett ballib úgy csinál, mintha ők erkölcs-csőszök lennének. Pedig emlékszünk Kovács Lászlóra és hbarátnőjére, Demszkíre és az szdsz-re, ahol belterjessé vált a házasságkötés( volt olyan nő, amelyik több szdsz-es felesége is volt. Gyurcsányról tudjuk, ki volt a barátnője

A ballib nem foglalkozik a korrupcióval, csak a szex-szel. De azzal is csak az egyik oldalon.

Biztosan fel lesz értékelve 497 millióra.

Reggel 6.15h-kor a körzetemben 100%-on álltunk, az tuti.

"Fletóék válnak?Hogy osztják el becsületes munkával szerzett vagyont?"

Ferinek marad a pápai planel, meg az Opel Astra.

Szóljon a NER himnusza, a didi hófehér, a didi kőkemény...

Milyen sikeres kormányzásról beszél a szerző?

Eltékozolt ezermilliárdokról szólt az elmúlt 9 év: csak a kormány várbeli költözése 300 milliárd körül van (eddig), 200 milliárd a Puskás stadion, 100 milliárd az úszó vb, másik 200 milliárd a Városliget.

Túlárazott vidéki stadionok: Szeged +4 milliárd, Nagykanizsa +6 milliárd, és így tovább.

Magyarország az elmúlt évtizedben egy, a második világháború utáni Marshall segélyprogramnál is nagyobb támogatást kapott. Ebből annyira tellett, hogy a V4 országok között immár mi vagyunk a sereghajtók.

A fidesz elit olyan pusztítást vitt véghez, amire nincs példa a magyar történelemben. A tiborcz-mészáros-garancsi vagyonokból a teljes vidéket fel lehetett volna támasztani, korszerű mezőgazdaságot létrehozni, felszámolni a mélyszegénységet, elindítani a felemelkedés útján a cigányságot.

Ehelyett magán repülőgépekre, jachtokra, kurvákra szórta el egy szűk klikk a nemzet jövőjét.

Ti pedig ennek a lopó-kurvázó-hazudozó brancsnak takargattátok a disznóságait. Szégyelljétek magatokat!

Ebből is látszik, hogy a pedagógusok csak sírnak: látod Borkainé a tanári fizetéséből is tudott birtokot venni. Kósa Lajos anyukája meg százmilliós sertéstelepeket vett az óvónői fizetéséből meg a nyugdíjából!

Szomorú hogy ApátiBence egy vátesznek bizonyult főként pl. Budapest kapcsán
Pl. Eme dékás-momentumos "hogymikvannak" nick szövege és arra az itteni lájkja-diszlájkja arányai
-micsodaborzalom-
a budapesti voksok végeredményében is tükröződni látszanak! Én bizony nem vagyok kérilászló, de nem értem karácsony győzelmét...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés