Az erkölcstelenség és a bűnözés senkinek sem magánélet

2019. október 10. 16:28

Haskó László
Magyar Narancs
A politikusnak pedig duplán nem.

„»Nyerhet malasztot ki bűnhöz tapad?« – kérdezi a testvérgyilkos trónbitorló Claudius saját magától (a Hamletben), miközben imádkozik. Természetesen tudja a választ, és azt is tudja, hogy szorul torka körül a hurok, de imádkozik tovább, és nem mond le sem a trónról, sem a királynéról.

Az a mocsok, ami itt folyik, a választási kampánynak rég nem nevezhető fideszes irányítású propaganda háborúban – igazi gyalázat. Ezzel a politika hatalomgyakorlási részét űzők kiírták magukat – és fokozatosan írják ki az egész nemzetet – a keresztény kultúrából.

Kisebb-nagyobb Claudiusok biztatják magukat és azt állítják, hogy igen, nyerhet malasztot az is, aki bűnei gyümölcséből él. Mert kell »elég eső az Úr egében, hogy tisztára mossa« enyves tenyerüket.

Első Claudius, győri polgármester, olimpiai bajnok »minta egy szoborhoz«, részt vett egy Adriai tengeri jacht-orgián.

Második Claudiust, régi híres jó emberünket, a budaörsi polgármestert pedig »megvezették«, mondta ő.

Itt gördül le a függöny, idáig tartott az első felvonás. Claudiusaink bűnbánatot mutattak és családjuk, főleg feleségük bocsánatáért folyamodtak. Amit természetesen hűséges keresztény asszonyuktól meg is kaptak. Szerintük ugyanis csak »magánügyben« hibáztak, ami csak a családjukra tartozik. Ez aztán a pofátlanság.

Ám a Fidesztől független sajtó és az ellenzék szerint a politikusnak is lehet magánélete. Szerintem is lehet, de az erkölcstelenség és a bűnözés senkinek sem magánélet.

A politikusnak pedig duplán nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Magyar Narancs aztán keresztényi lap ám!
És egy ilyen lapban "prédikál" az erkölcsről Haskó László.
Mióta közügy a családi nemi élet? Melyik jogszabály tartalmazza? Milyen jogon kukkol bárki is a mások nemi élete után?
Nekem is megvan a véleményem a történekről már ami a kurválkodást illeti - de megtartom magamnak.

Igazából szomorú vagyok amiatt, ami történik. Nem gondoltam, hogy a politikai kultúra színvonala, az erkölcs, az emberi tartás ilyen mélységekre képes süllyedni, hogy a társadalmat ilyen gyűlöletté telivé lehet hangolni. Kölcsönösen.

Az egyik újságosnál ma megdöbbentem, s ez a kép mindent elmondott nekem a feloldhatatlan gyűlöletről. Egy idősebb úr a Népszavát olvasta úgy, hogy tüntetően kinyitotta, hogy lássa mindenki, aki mellette keresgéli a maga lapját. Az arcáról sugárzott a magabiztosság, a mindent tudás nyugalma, gőgje, s időnként körülnézett, hogy látja-e mindenki, Ő mit olvas, s mit gondol a világról.

majd jött egy szintén idősebb hölgy, aki a Magyar Nemzetet vette a kezébe, miközben észrevette a mellette, a Népszavát feltűnően, , hivalkodóan olvasó férfit. A hölgy megállt, majd Ő is kinyitotta a Magyar Nemzetet, hogy az a Népszavához hasonlóan a címoldalával hirdesse olvasója pártállását. A két ember időnként egymásra pillantott, amiből ki lehetett olvasni a mai idők hangulatát, érzelemvilágát.

Tanulságos volt látni, ahogyan a Népszava és a Magyar Nemzet címoldala "farkasszemet" nézett egymással.

Ami az uszítást illeti, aki nem vak, nem süket az látja, hallja, hogy mindkét oldal gőzerővel szítja a gyűlöletet, s alig pislákol a tárgyilagosság lángja. A Klubrádióban ma a hölgy műsorvezető kezét-lábát törte, hogy elemző vendége szájába adja a balliberális mantrát, mindenért, s elsősorban a Fidesz a felelős. Szerencsére, az egyébként balliberális elemző elismerésre méltó objektivitással beszélt a történtekről.

Most hallgattam bele a karc FM betelefonálós műsorába. Hát ez is tanulságos volt. Kőrösi Pál azt mondta, hogy a baj az, hogy kiszivárgott Borkai története, míg Huth Gergely annyit tett hozzá, hogy a baj az, hogy megtörtént.

DE a betelefonálós műsorok többségében, mindkét oldalon az egyoldalú gyűlölködés, a valóságtól való teljes elrugaszkodás, az morális mértékvesztés tarol.

Mi és ki tette ennyire értéktelenné ezt a társadalmat?

magam egyik oldal felett sem török lándzsát, s nem Jézus intelme okán, hanem mert nem ismerem a pontos tényeket, azt, hogy miképpen kívánnak manipulálni.

Azt viszont oldalaktól függetlenül elítélem, ha valaki átlépi a jó ízlés, a tisztesség határát családon és közösségen belül, ha a közpénzt magáénak tekinti.

Egyik idős ismerősöm jegyezte meg, hogy Kádár alatt létezett egy KNEB - Központi Népi Ellenőrző Bizottság -, amely igyekezett a körmére nézni a morálisan, vagy anyagilag megtévedt elvtársaknak.

Egyoldalú lett ez, Haskó úr.

“Borkai és Rákosfalvy írtak a Pornhubnak, hogy ők a jogtulajdonosok..."
Ez tényleg meglepő, akárcsak a jog. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés