London felkészül a Brexit-tárgyalások megszakítására

2019. október 8. 11:17
A Downing Street 10-ben úgy tartják, hogy az ír kormányfő miatt nem haladnak a tárgyalások.

A londoni kormány arra számít, hogy a héten megszakadnak egy új Brexit-egyezségre irányuló tárgyalások az Európai Unióval – tudta meg a BBC a Downing Streethez közel álló forrásból. A névtelenséget kérő hivatalnok szerint az EU-nak nincs érdekében elmozdulni a holtpontról azóta, hogy a brit kormányfő új ajánlatot nyújtott be Brüsszelben.

Ez egyébként még nem jelenti azt, hogy teljesen kizárt egy új megegyezés, de egy másik hivatalnok szerint csak Johnson új javaslata az egyetlen esély a megegyezésre. Előzőleg Brüsszelből az szivárgott ki, hogy az EU-nak súlyos fenntartásai vannak a brit kormányfő terveit illetően.

Hétfő este egyébként a Spectator nevű portál arról írt, hogy a Downing Street korábban arról adott belső tájékoztatást, miszerint „ha meghal az egyezség, akkor azt soha többé nem lehet majd feléleszteni”. Sőt, hozzátették: ha maradniuk kell mégis, akkor megpróbálják az EU munkáját akadályozni. Erről a tájékoztatóról Amber Rudd – aki a toryként nem értett egyet Johnson Brexit-terveivel és ezért  távozott a kabinetből – elmondta, a hangnem mérges és elkeseredett volt ezen a találkozón.

A Spectatorban megjelentek szerint egyébként a brit kormánynál Varadkar ír miniszterelnököt tartják azért felelősnek, hogy nem haladnak előre a Brexit-tárgyalások.

 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés