A németek 63 százaléka szerint Annegret Kramp-Karrenbauer alkalmatlan kancellárjelöltnek

2019. október 5. 14:52
Az Insa-Consulere német közvéleménykutató felmérése szerint a németek 63 százaléka nem támogatja a regnáló CDU-elnök kancellárjelöltségét, írja a Bild.

Kramp-Karrenbauernek mindössze 11 százaléknyi támogatója van, 18 százaléknyian pedig nem tudják, mit gondoljanak róla. Népszerűsége nem csak a német társadalomban, de saját pártjának támogatói között is alacsony: a CDU-szimpatizánsok mindössze 56 százaléka gondolja jó kancellárjelöltnek.

Annegret Kramp-Karrenbauer tavaly decemberben a hamburgi tisztújító gyűlésen 52 százaléknyi szavazattal lett a CDU elnöke, és többek között a Rezo YouTube-videóssal folytatott kardcsörgetése, valamint sokak által ízléstelennek tartott karneváli performansza miatt is megosztó személyiséggé vált a német társadalomban.

Angela Merkel német kancellár megígérte: mandátuma lejártával nem indul újra a posztjáért. A CDU és bajor testvérpártja, a CSU között kiélezett küzdelem várható a leendő közös kancellárjelölt személye körül.

(Bild)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van ott egyáltalán alkalmas kancellárjelölt?

Na és?
A németek 90% szerint von der Leyen nem volt alkalmas a védelmi minisztérium vezetésére, és mégkevésbe az Európa Bizottság vezetésére.

Na azert voltak kivetelek. Nagy Katalin, Viktoria, Margaret Thatcher...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés