BM: A rendőrség nem zaklatja a pártokat

2019. október 2. 20:06
A Demokratikus Koalíció közleményére reagálva a Belügyminisztérium kijelentette: a magyar rendőrség pártbefolyástól mentesen működik.

Visszautasította a Demokratikus Koalíció (DK) állításait a Belügyminisztérium; szerdai közleményében a tárca kiemelte, hogy a magyar rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat. A BM arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt. „Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját” – fogalmazott a párt.

A BM közleményében leszögezte: a DK téves adatok alapján minősíti a magyar rendőrség választásokkal kapcsolatos intézkedési gyakorlatát. „Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét, és ettől egyetlen párt megalapozatlan közleménye sem téríti el” – tették hozzá. Azt írták: a rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvény maradéktalan betartásával intézi a feljelentéseket. Hozzátették, nem igaz az sem, hogy a rendőrség a választásokkal kapcsolatban egyetlen esetben intézkedett. A rendőrség – jellemzően a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt – 414 büntetőeljárást folytat, 202 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Hamis a DK azon állítása is, mely szerint egyértelműen ellenzéki jelöltek ellen indultak vagy vannak folyamatban büntetőeljárások – közölték.

A Belügyminisztérium arra kér valamennyi érintettet, hogy tartózkodjon a valótlan tartalmú közlemények közreadásától, és működjön közre abban, hogy az önkormányzati választás valóban a demokrácia ünnepét jelentse” – fogalmaztak közleményükben.

(MTI)
 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az Orbán Viktor szekta, elképesztő, hogy mindig képes alulmúlni magát!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés