Finn barátaink

2019. október 1. 20:52

Bencsik Gábor
Facebook
Ami nekünk nem tetszik, az az, hogy Finnország aktív részvételével olyasmit hánynak a szemünkre a jogállamiság megsértése címén, ami Finnországban még úgyabbul van.

„Azért ne spilázzuk túl ezt a finn jogállamisági dolgot. Finnországban pöpec jogállam van, szó nem érheti. Ami nekünk nem tetszik, az az, hogy Finnország aktív részvételével, hovatovább vezetésével olyasmit hánynak a szemünkre a jogállamiság megsértése címén, ami Finnországban még úgyabbul van. Itt van például az a vád, hogy a Fidesz-kormány szűkítette az alkotmánybíróság jogköreit – ehhez képest Finnországban nincs is alkotmánybíróság. És a példák még sorolhatók. Amiből nem az következik, hogy a finnek rosszul állnak, hanem az, hogy mi sem állunk rosszul. Szóval ne essünk át a ló túloldalára, elégedjünk meg Zrínyi Miklós halhatatlan mondatával: egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország közigazgatási bíróságot akar ezért nem jogállam. Finnország és Németország jogállam, pedig mind a kettőben van közigazgatási bíróság.

Szóval, akkor mi az a jogállamnak nevezett ködös valami?

A magyar társadalom háromszor kormányra emelte a nyugat birodalmi törekvései ellen lázadó kormányt. És ennek még nincs vége. De ha ez kevés, akkor nyisd ki a szemedet és vedd észre, hogy az egykor vasfüggöny keleti oldalán lévő országok, bele értve az igen csalódott, egykori NDK területen élőket is, másképp gondolkoznak a nyugatnak a velük kapcsolatos politikájáról. Még az egyesített Németország keleti részét sem sikerült integrálni, mert eleve lenézéssel fordultak feléjük.

Emlékszel, milyen volt a Charles Gati 5 pontja által fémjelzett igyekezet, hogy a 2010-ben hatalomra került Orbánt rövid úton megbuktassák? Ez eredményezte az első békemenetet, és akkor egy jó időre leálltak ezzel a szándékkal.

Időnként mosd ki a szemed.

Semmiféle példákat nem írtál, "hogyan és hányszor sérült nálunk a jogállamiság."
Tényszerűen nem. Általánosságokat igen.
Az szart sem ér, csak az elvtársaidnak.
Ők a szarevők, veled együtt.

Finlandizáció: amikor egy ország az erősebb szomszédja következtében úgy viselkedik mintha meg lenne általa szállva, holott nincsen.
Ez a szégyen Finnország sajátja a világ szemében.
Ami sajnálatos a téli háború hősies helytállása után (1940), de tény marad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés