Potápi: A vidékiek életkörülményeit javítják a TOP-beruházások

2019. szeptember 27. 19:47

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében csak Tolna megyébe 28 milliárd forint támogatás érkezett – mondta az államtitkár.

2019. szeptember 27. 19:47

A vidéken élők körülményeit javítják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) beruházásai – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Tolna megyei Zombán.

Potápi Árpád János, aki a település országgyűlési képviselője is, a község vízelvezető rendszerének kiépítését célzó projekt záró rendezvényén hozzátette: Tolna megyébe csaknem 28 milliárd forint TOP-támogatás érkezett, amelyből a dombóvári választókerületbe 8,5 milliárd forint jutott.

A forrásokat olyan beruházásokra fordították, amelyek az érintett településen élők komfortérzetét javítja. Többek között iskolákat, óvodákat, művelődési házakat újítottak fel, háziorvosi rendelőket, községházákat korszerűsítettek. A politikus megjegyezte: Tolna megyében Bonyhádon és környékén a leggyorsabb a gazdasági növekedés, és ennek szerves része Zomba. A község közintézmények napelemekkel felszerelésére 28 millió, egészségügyi intézmények korszerűsítésére 58 millió, útfelújítására 15 millió, az iskolai játszótérre 2,5 millió forintot kapott, és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 5 pályázatán összesen 515 millió forintot nyert el.

A mostani beruházás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon a település, mivel a hirtelen lezúduló csapadék korábban többször elöntötte a zombai házakat – hangsúlyozta az államtitkár. Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy a megyei TOP-forrásokat teljes egészében elnyerték a pályázó önkormányzatok, sok projekt pedig további forrásra vár.

Szűcs Sándor, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta: a projekt kiemelt jelentőségű a 2000 lakosú Zomba számára, mivel olyan rendszert sikerült létrehozni, amely völgytelepüléseken képes elszállítani a csapadékvizet. A TOP 237 millió forintos támogatásból 1848 méter szilárd burkolatú vízelvezető árkot, 677 méter külterületi vízelvezetőt és egy 960 köbméteres záportározót építettek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2019. szeptember 29. 06:36
Boldog István a Tiszazug FIDESZ-színekben országgyűlési képviselője , aki egyben 2013-tól Jász-Nagykun-Szolnok Megye útügyi miniszteri biztosa és 2018-ig a megye fejlesztési biztosa is volt, Potápi Árpád Jánoshoz hasonlóan, szintén úgy látja, hogy az öcsödiek életkörülményeit lényegesen javítja az a külterületi csapnivaló útfelújítás, amit 100 milliós közpénzből végeztek 1 - 1,5 éve? Nem látja, vagy csak vakságot színlelve hallgat csak róla, azzal együtt, hogy a falu örökös tanácselnök-polgármestere Molnár Bálint ki/k/nek is az érdekében söpörtette le a képviselőtestülettel még a felülvizsgálatra irányuló kezdeményezést is? Képviselő Úr, ha kötelezettségét elmulasztva szemet huny, elsősorban annak az érdekében, aki eleitől fogva függetlennek hazudva magát, csak kihasználta és felhasználta saját céljaira, de a háta mögött még jól ki is röhögte, de több ciklusában az idén egyszer, még szólni is hagyta a falunap színpadán, vétkes mulasztással ledolgozhatatlan kárt okozva, örökre adósa marad választóinak! Október 13-ig gondolja meg, hogy a piaci és utcai óvodások műsora kampány helyett, kiket és hogyan akar képviselni ebben a nagy felfordulásban!
Berecskereki
2019. szeptember 28. 11:28
Éhező szocialisták, liberálisok "PestiSrácok.hu összeállítást készített az ellenzéki ingatlanmágnásokról, akiknek sorrendjét felmérésünk szerint Pestszentlőrinc-Pestszentimre jelenlegi szivárvány-koalíciós polgármester-jelöltje, Szaniszló Sándor vezeti, aki hat ingatlannal rendelkezik, és bizonyára a bőség zavarának tudható be, hogy ezek közül néhányról időnként megfeledkezik, ha számot kell adni a vagyoni helyzetéről. Az V. kerület polgármesteri székére pályázó Tüttő Kata sem panaszkodhatna, igaz, neki kevesebb lakása van Budapesten, mint Szaniszlónak, Zalában ugyanakkor több mint háromszázmillió forint értékű mezőgazdasági földterülettel rendelkezik. Ugyancsak nem kell szégyenkezni befektetései miatt Élő Norbertnek, aki Tüttőhöz hasonlóan lakásokban és földekben is utazik, és aki arról is ismert, hogy rendkívüli tehetségének köszönhetően valamiért mindig képes a piaci ár tizedéért megszerezni ingatlanokat. Ismerősen csenghetnek a főpolgármesterségre áhítozó Karácsony Gergely minap kiszivárgott önmegsemmisítő beszélgetéséből azok a mondatok: hát kérem, ezek a szocialisták lopnak. Nem kicsit, hanem nagyon. Az amészárosmegvetteabalatont és az orbányszőlőbányák folklorisztikus elemei után akkor most nézzük a tényeket!" https://pestisracok.hu/igazat-beszelhetett-karacsony-ket-szoci-es-egy-dk-s-a-fovarosi-ingatlancsaszarok-es-nok-dobogojan/
Akitlosz
2019. szeptember 27. 20:34
Ez a sok "támogatás" abból fakad, hogy kiüresítették az önkormányzati rendszert. Az önkormányzatoknak már nincsen saját pénzük, hogy maguk döntsenek és maguk oldják meg a feladataikat. Eredetileg a SZJA fele az önkormányzatokhoz került. Ma meg már nem. Az állam dönt mindenről, az önkormányzatok már csak pályázgathatnak, aztán ha nyernek akkor lesz, ha nem nyernek, akkor meg nem lesz. Az állam meg elmondhatja, hogy mennyi mindent támogatott, milyen rendes is ez tőle. Persze azt a pénzt osztják szét központilag, ami korábban eleve az önkormányzatokhoz folyt be. És persze az uniós támogatás hasonlóképpen pályázgatósdi. Az önkormányzati tevékenység manapság a pályázatírásból áll. Mivel maguk úgysem tudnak mit csinálni így aztán pályáznak mindenre amire csak lehet, elvégre ha bármi is épül az is több mint a semmi, s valamint csak fel kell mutatni a választóknak.
kunfia
2019. szeptember 27. 20:29
"1,1 milliárd forinttal nem tud elszámolni az az alapítvány, amelynek révén egri és Heves-megyei fideszes önkormányzati képviselők jutottak milliós vissza nem térítendő pályázati pénzekhez. Eger polgármestere azt mondta, kérdezzünk inkább mást az ügyben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik