Ellenzéki polgármesterjelöltek: El a kezekkel a lakásoktól!

2019. szeptember 24. 10:50
Öt budapesti jelölt esete egy cáfolt kormányzati tervvel.

A hvg.hu azóta cáfolt cikke nyomán több ellenzéki politikus közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn: Gy. Németh Erzsébet szerint Orbán és oligarcha körei akarják rátenni kezüket az állami lakások nagy százalékára, ezért a jelenlévő – és ősszel „győzedelmeskedő” – jelöltek megteszik azt, amit amit az állam nem, azokat fel fogják újítani, és a bérlakásprogramba bevonják. „El a kezekkel az állami lakásoktól!” – jelentette ki a DK polgármesterjelöltje, aki szerint szerencse, hogy a kampány idején derültek ki a kormányzati tervek.

Gy. Németh Erzsébet feltette a kérdést Tarlós Istvánnak: mint „helytartóval”, egyeztetek-e vele, és támogatja-e, ha pedig nem támogatja, mit fog tenni az ügy érdekében főpolgármestersége „hátralevő idejében”.

V. Naszályi Márta, az I. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt szerint a Fidesznek az a műemlékvédelem, amikor maga költözik be az ingatlanba, vagy idegenforgalmi célra hasznosítják, „jól tudjuk, hogy kinek a javára”. Szerinte felháborító, ahogy fideszes kegyencek miatt családokat lakoltatnak ki egy lakhatási válság közepette.

A sajtótájékoztatón felszólalt Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt is, aki szerint mindenki tudja, „mi tesz Orbán Viktor, ha nagyon rá akarja tenni a kezét valamire”. Ő kritizálta a VI. kerület „leköszönő” polgármesterét, aki szerinte nem tesz mást, csak a felülről jövő utasításoknak tesz eleget. Kijelentett: október 13-án „Fidesz-szolgák” és valódi képviselők között fog eldőlni a választás.

Niedermüller Péter szerint a kormány terve „morálisan elfogadhatatlan”, és az ellenzéki jelölteknek minden eszközzel a terv megakadályozása ellen kell tenniük. Pikó András szerint a kormány a józsefvárosiak javát szeretné megkaparintani, főleg idős embereket akarnak kisemmizni szerinte.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

HVG=Hazugság Vezérelt Genny

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés