Zum Prosit! Elkezdődött az idei Oktoberfest

2019. szeptember 23. 14:54

Október 6-ig a söré, a kolbászé és a perecé a müncheni főszerep.

2019. szeptember 23. 14:54

Elkezdődött hétvégén Münchenben az őszi sörfesztivál, az Oktoberfest – számolt be az Euronews.

A bajorországi nagyvárosban csak ötödik évszakként emlegetett többhetes rendezvény első hétvégéjén már egymillióan érkeztek Münchenbe. Az Oktoberfest első napja karnevállal kezdődött: a zenészek hagyományos bajor népviseletben vonultak végig az utcákon.

– Ez a mi bajor hagyományunk, a bajor bájunk, a lakosság nagy többsége részt vesz rajta. Ez egyike azoknak a napoknak, amikor nagyszerű érzés Bajorország vezetőjének lenni – mondta Markus Söder, bajor miniszterelnök. München legnagyobb turisztikai eseménye október 6-áig tart – hangzott el a páneurópai hírtelevízióban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. szeptember 24. 18:56
A sör valójában leves,hiszen főzik. Az igazi a bor. Az önmagát készíti!. Jártam ezen az Oktoberfest-en. Olyan mint a Csimbum církusz.
crydog
2019. szeptember 24. 16:29
Bakker, a címet zugló prosti-nak olvastam, azt hittem Karigeri csinált megint valamit..
bunko_jobbos
2019. szeptember 23. 22:03
Szerintem is inkább Zum Wohl, de annyira nem tudok németül, hogy ítélkezzem. De volt egy haverom, aki tudta, hogy valami cumot kell mondani, úgyhogy azt mondta mindenki előtt, hogy Zum Beispiel (például) :-)))))))))))))))))))). Azóta így köszüntjük egymást ivás előtt. :-)))) Még rohadt régen voltam párszor, nekem nem nagyon tetszett. Olyan műmájer dolog. Iszonyatos nagy biznisz a szervezőknek. Anno mesélték, hogy egy ilyen rendezvény után vesz a tulaj (sátortulajok vannak/voltak?, és azok szervezik, persze előre leosztott lapok vannak, újak már nem kerülhetnek be), szóval vesz a tulaj egy házat. Ami arrafelé nem kispályás összeg. Szóval nagy biznisz. És mégis mi van ott??? Lehet inni. Vazze, azt mindenhol lehet. De ugye ott az érzés, amit imád minden marketinges, mert a semmit lehet jó áron eladni. :-) Akkor menjenek a németek inni oda. Nekem jobban hiányzik a Főzdefeszt. Az tényleg rohadt jó volt, és nem engedték oda a nagy sörgyárakat. (Szerintem ez lett a veszte, mert a szervezőket megvesztegethették.) Mondta egy ciprusi gyerek, akivel ott találkoztam, hogy érdekes, hogy egyetlen ismert sörmárka sincs itt. Mert csak kis magyar főzdék mehettek. Na, annak volt hangulata, és a sörök is jók voltak. A németek meg igyák minden évben ugyanazt. (Gondolom, a német szex is ugyanilyen változatos lehet :-)))) )
zakar zoltán béla
2019. szeptember 23. 17:09
Allah von Seehofer mit szói ehhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik