Olyasmiről hozott ítéletet a bíróság, amihez nincs semmi köze

2019. szeptember 23. 13:01
dr. Sándor Zsuzsa
24.hu
Tanulják meg a bírók, hogy csak bajuk lehet abból, ha az Unióhoz fordulnak piszlicsáré ügyekkel.

„Azt már tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy miközben Polt Péter a tolmácsolási kérdést is csak ürügynek tartotta, Kónyának az idézett kijelentéséből az következik, hogy legalább ezt az egy kérdést jogosnak és indokoltnak ítélte meg. Akkor meg hogyan adhatott mindenben igazat a legfőbb ügyész jogorvoslatának?

De, ami a lényeget illeti, mind Polt Péter, mind Kónya István pontosan tudja, hogy ezzel az álságos eljárással nem lehet az előzetes döntéshozatali eljárást megállítani. Vasvári Csaba kérdései – akár törvényesek akár nem – már Luxemburgban landoltak, és ha ismereteim nem csalnak, már ügyszámot is kaptak.

Akkor meg mi volt, mi lehetett a célja ennek az egész »törvényességet védő«  eljárásnak? Miért élt vissza Polt Péter a jogával és miért lépte túl a Kúria a saját feladatkörét, amikor egy olyan ügyben hozott döntést, ami nem rá tartozik?

Nem kell különösebb rosszindulat azt feltételezni, hogy elrettentésül. Tanulják meg a bírók, hogy csak bajuk lehet abból, ha az Unióhoz fordulnak mindenféle olyan piszlicsáré ügyekkel, mint a bírói függetlenség vagy a tisztességes eljáráshoz való jog.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony tanulják meg a rendet a bírok is. A nyugdíjas-aktivista-kommunista Sándor Zsuzsa is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés