Nem a libanoni gépeltérítőt vették őrizetbe a görög hatóságok

2019. szeptember 23. 20:39
A körözött személy apját hívták úgy, ahogy az őrizetbe vett férfit.

Összetéveszthették egy másik személlyel a német nemzetközi elfogatóparancs alapján Görögországban szombaton őrizetbe vett, repülőgép-eltérítéssel gyanúsított libanoni férfit – közölte hétfőn két libanoni tisztségviselő az AFP francia hírügynökséggel. Az illetékesek szerint a 65 éves férfi nem a hatóságok által az 1985-ben történt gépeltérítés ügyében körözött személy. Diplomáciai források most megerősítették, hogy az elfogott férfit Mohamad Alinak hívják, s nem pedig Mohammed Szálehnek, amely a körözött gyanúsított neve, akinek az apját hívták Alinak.

A bejrúti vezetés már felvette a kapcsolatot a német kormánnyal, és reményét fejezte ki, hogy a főügyész még a nap folyamán intézkedik a tévedésből fogva tartott libanoni állampolgár szabadon engedéséről. A libanoni újságíró-szövetség közlése szerint a 65 éves férfi újságíróként dolgozik.

A TWA amerikai légitársaság egyik, Athénből Rómába tartó Boeing 727-es gépét 1985 júniusában egy libanoni síita kommandó eltérítette. A terroristák 700 Izraelben fogva tartott társuk szabadságát követelték. A gépet Bejrútban kényszerítették leszállásra, itt az emberrablókat és foglyaikat a síita milíciák biztonsági erői vették védelem alá. Miután a terroristák a túszokat Bejrút különböző részein titkos helyekre rejtették el, hosszas és feszült tárgyalások kezdődtek az Egyesült Államok, Izrael és Szíria kormányai közt a síita foglyok és a túszok kicseréléséről. A 153 utas és a legénység tagjai közül egyedül egy fiatal amerikai tengerész halt meg.

A nyitóképen: a TWA Boeing 727-es típusú repülőgépe Washingtonban. (Wikipédia/RuthAS)

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés