Momentumos cigányok Alsószentmártonon

2019. szeptember 23. 07:27

Azt akarjuk, hogy a XXI. századi Magyarországon legyenek cigány rendőrök, orvosok, ügyvédek, programozók, és menedzserek.

2019. szeptember 23. 07:27
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Baranya megyei Alsószentmárton mind az 1300 tagja beás cigány. A közösség oszlopos tagja Mihály Jovánovics, aki régen kőművesként, ma késkészítőként dolgozik, és a Momentum Mozgalom színeiben indul az önkormányzati választáson.

Országjárásomból tehát nem maradhatott ki Alsószentmárton, ahol több tucat lelkes ember várt, még a környező falvakból is jöttek a cigány vezetők. Nagyon szerettem itt lenni, mert egy nyelvet beszéltünk: azt akarjuk, hogy a XXI. századi Magyarországon legyenek cigány rendőrök, orvosok, ügyvédek, programozók, és menedzserek.

Kedves Orbán Viktor!

Értem én, hogy a migránspropagandával az összes valódi társadalmi kihívásunkat elfed a rendszer, de a helyzet az, hogy Magyarországnak csak abban az esetben van 50-100 év múlva is jövője, ha visszajönnek az elvándorolt szeretteink egy európai léptékű országba, ÉS a magyar cigánysággal közösen tervezzük a jövőt. Mi így teszünk, és ebből egy tapodtat sem engedünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2019. szeptember 24. 11:05
És a momentumosok családját gyógyítsák cigány orvosok, gyerekeiket tanítsák cigány tanárok. Támogatom! Én azonban maradok az eddigi leosztásnál.
atila68
2019. szeptember 23. 19:18
Az milyen már mikor a rasszista cigányozik! Édes faxom mi jöhet még!?
Burmin
2019. szeptember 23. 18:55
Ki tiltja meg a tanulást a cigányoknak ? De őszintén, menni kéne iskolába...
tailor
2019. szeptember 23. 18:48
a cigányból nem Orbán Viktor miatt lesz csak elvétve orvos …. vagy fegyőr ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik