Miniszterelnökség: A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

2019. szeptember 23. 15:01

Álhír, hogy az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – írta közleményében a Miniszterelnökség.

2019. szeptember 23. 15:01

Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat - közölte a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

A Miniszterelnökség hétfői közleményében azt írta: „a DK-tól a Jobbikig terjedő koalícióhoz a hvg.hu is csatlakozott”. A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban – közölték.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta, a kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot. A közlemény szerint a hvg.hu tisztességtelen politikai szándékát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cikk megjelenését megelőzően, az újságírói etika legalapvetőbb szabályait figyelmen kívül hagyva meg sem kereste a Miniszterelnökséget.

Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására – olvasható a közleményben.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében. A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 23. 18:38
A Hvg-től nem is lehet mást várni!! Lételemük a HAZUDOZÁS!!
Bástyaelvtárs
2019. szeptember 23. 17:05
Teljesen biztos, h a Miniszterelnökségen Gulyásék már dolgoztak a tv.tervezeten, de most, h kibukott a dolog kommunikációs előkészítés nélkül tagadniuk kell és felháborodni hivatalból. A HVG forrása hiteles volt. Ezeknek egy szavát nem lehet elhinni....
zakar zoltán béla
2019. szeptember 23. 16:59
Bné itt tanulta az óvodai etikátét???!!!
3M..
2019. szeptember 23. 16:25
Tehát mégis igaz. A még nyomokban létező otthoni sertés tartását is be akarja tiltani. Mindent tönkretesznek, ellopnak ami magyar. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik