Miniszterelnökség: A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

2019. szeptember 23. 15:01
Álhír, hogy az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – írta közleményében a Miniszterelnökség.

Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat - közölte a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

A Miniszterelnökség hétfői közleményében azt írta: „a DK-tól a Jobbikig terjedő koalícióhoz a hvg.hu is csatlakozott”. A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban – közölték.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta, a kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot. A közlemény szerint a hvg.hu tisztességtelen politikai szándékát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cikk megjelenését megelőzően, az újságírói etika legalapvetőbb szabályait figyelmen kívül hagyva meg sem kereste a Miniszterelnökséget.

Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására – olvasható a közleményben.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében. A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ha valami bérlakás, akkor állami tulajdon, nem ? "

Nem4 A bérlakás tulajdonosa lehet magánszemély, önkormányzat, az állam és különböző befektetők, szervezetek.

Sajnállak érte. Ez a hvg- től puszta hergelese a választóknak hazug, aljas módon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés