Felmérés: harcos főpolgármestert szeretnének a budapestiek

2019. szeptember 23. 12:19
A 24.hu megbízásából elvégzett felmérés szerint a fővárosiak többsége olyan városvezetőt szeretne, aki szembemenne Orbán Viktorral is.

A fővárosiak olyan főpolgármestert szeretnének, aki vállalja a konfliktusokat is a kormánnyal Budapest érdekében, akár akkor is, ha Orbán Viktor büntetné a várost egy ellenzéki vezető miatt – derül ki a portál által megrendelt kutatásból, amelyet a Závecz Research készített.

Ebből felméréséből kiderült, hogy nagyjából kétszer annyi budapesti gondolja azt, hogy a főpolgármesternek nem kell simulékonynak lennie.

De a pártok felől nézett eredmény is nagyon aránytalan eredményeket hozott, ugyanis a fideszesek 63 százaléka és az ellenzékiek 13 százaléka szerint kell a városvezetőnek a kormány kegyét keresnie – állapította meg a felmérés. A pártnélküliek többsége, azaz a 66 százalékuk nem így gondolja, csupán 28 százaléka gondolja úgy, hogy nem kell felvállalnia konfliktusokat – azaz a 24.hu megállapítása szerint „ők közelebb állnak véleményükben az ellenzékiekhez”.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek támogatói közül a Karácsonyt támogatók gondolják leginkább úgy, hogy a főpolgármesternek bele kell állnia a kormányba a város érdekeit védve. Ugyanakkor a bizonytalanok, a passzívok, illetve és más ellenzéki jelöltet támogatók is inkább konfliktusvállaló személyt látnának szívesebben a főpolgármesteri székben. A Tarlóst támogatok viszont nem, szerintük együttműködő főpolgármester lesz.

Az adatok szerint  majdnem ugyanannyi budapesti tartja valószínűnek, hogy a kormány büntetné a fővárost, ha ellenzéki politikus vezetné, mint ahányan nem így gondolják: 58 százalékuk mondta ezt valószínűnek, miközben a kormánypártiak csak a negyede tudja ezt elképzelni. A pártnélküliek egyik fele valószínűnek tartja az ellenzéki Budapest büntetését, másik felük nem.

A felmérést értékelve a 24.hu azt írja: „a budapestiek többsége szerint egy főpolgármesternek az a feladata, hogy elérje, akár konfliktusok árán, de Budapestnek szerezze meg azt, ami Budapestnek jár”.

A felmérés 800 ember megkérdezésével készült, Budapest felnőtt népességét reprezentáló mintán. Az adatfelvételt augusztus 26. és 31. között, telefonon végezték.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„a budapestiek többsége szerint egy főpolgármesternek az a feladata, hogy elérje, akár konfliktusok árán, de Budapestnek szerezze meg azt, ami Budapestnek jár”

A választ kérdése válogatja.
Az országnak van fővárosa, vagy a fővárosnak van országa?
Ki mondja meg, hogy mi jár Budapestnek és mi jár vidéknek?
Ki mondja meg, hogy vidéken belül mi jár a városnak és mi a falunak?
A 24.hu írásából igencsak kilóg, hogy pöcse van a menyasszonynak.

Puzsér elég hangosan tud ordibálni nem?

Hogyan, mivel büntette kormány a Fővárosi ellenzéki önkormányzatokat?
Hogyan, mivel bűntette Szeged önkormányzatot a kormány?
Hogyan, mivel bűntette a kormány a vidéki ellenzéki önkormányzatokat?

A 24.hu cikk szerzője uszít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés