Dobrev: A fideszes polgármesterek nem a választókat képviselik

2019. szeptember 23. 20:51
A DK EP-képviselője szerint 2021-től az önkormányzatok közvetlenül kaphatnak pénzt az EU-tól.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke az októberi önkormányzati választás tétjének azt nevezte, hogy demokratikus, európai ország lesz-e Magyarország. Az ellenzéki politikus a Vegyük vissza a városainkat! című országjáró kampány keretében megtartott lakossági fórumon hétfőn Debrecenben azt mondta, „nincs európai és demokratikus ország európai és demokratikus önkormányzatok nélkül”. Szerinte ma a

fideszes polgármesterek nem a választóikat képviselik,

hanem „a pártközpont utasításait hajtják végre”. Ezen fogunk változtatni – tette hozzá, és a választók figyelmébe ajánlotta Varga Zoltánt, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség debreceni polgármesterjelöltjét.

Dobrev Klára hangsúlyozta azt is: olyan önkormányzati vezetőket kell választani, akik azokat képviselik, akik megválasztották őket, és érdekükben felemelik a szavukat, ha kell, a saját kormányukkal szemben is. A DK-s politikus – megerősítve a májusban, az európai parlamenti választáson tett vállalásait – azt mondta, lesz európai minimálbér, ennek érdekében „​​​​​​​szövetségesek tömegét sikerült összehozni". Következő lépésként az európai minimálnyugdíj bevezetését jelölte meg.

Az EP alelnöke sürgette az euró bevezetését. Szavai szerint

Magyarországon az elmúlt tíz évben sokkal drágább lett az élet, mint Szlovákiában,

ahol bevezették az eurót. „​​​​​​​Ahhoz, hogy euró legyen Magyarországon, ezt a kormányt le kell váltani” – hangoztatta, rámutatva arra is, „​​​​​​​az Orbán-kormány elhallgatja, hogy Magyarország ellen súlyos eljárás van folyamatban a 7. cikkely alapján”, amely egyébként „​​​​​​​a magyarokat is védi”. A DK EP-képviselője elmondta, azon dolgoznak, hogy „​​​​​​​amennyiben a korrupt magyar kormány jogait elveszik a pénzek elosztásánál”, a magyar önkormányzatok, civil szervezetek, kulturális egyesületek közvetlenül Brüsszeltől megkaphassák a forrásokat. „​​​​​​​2021-től a tisztességes, demokratikus, Brüsszelhez forduló önkormányzatok fognak pénzhez jutni” – fogalmazott Dobrev Klára.

Gurmai Zita (MSZP) országgyűlési képviselő a fórumon azt mondta, „​​​​​​​ma nincs fontosabb Magyarországon, mint megtörni Orbán Viktor és bűnöző klikkjének a hatalmát". „​​​​​​​Ősszel kezdjük el visszafoglalni Magyarországot, visszafoglalni Debrecent” – tette hozzá.

Varga Zoltán, a pártszövetség polgármesterjelöltje azt mondta: „​​​​​​​Debrecen nem a Fidesz, a szabadság fővárosa is tud lenni, megmutatjuk Kósának, Pappnak és Orbánnak” októberben.

(MTI)

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„​​​​​​​Ahhoz, hogy euró legyen Magyarországon, ezt a kormányt le kell váltani” - mondja Dobrev Klára, aki az állam csecsén élt.

Ha annyira fontos az euró bevezetése, akkor 2004-2010 időszakában a férje Gyurcsány miniszterelnöksége alatt miért nem lett bevezetve?
Ja, hogy erre alkalmatlan volt? Dobrev Klára sem tudott neki segíteni? Most egyszerre ilyen okos lett? Miért, mitől?
A minimálbér, minimum nyugdíj meghatározása pedig a tagállamok hatáskörébe tartozik.

A bukott exminiszter felesége nem veszi észre, hogy a hitelességük férjével együtt lejárt. Nemsokára oda kerülnek ahova a többi hiteltelen párt.
Klára! Nem kell félni, nem fog fájni.

Orbán még a 2008-as válság és Gyurcsányék ámokfutása előtt beszélt az euróról, az más helyzet volt. Ha érted egyáltalán.

Persze, Dobrev szerint minden kis falu helyi ügyeit az EU fogja elbírálni. Az EU-ban is falvak lesznek képviselve, nem az ország. Dobrev fű alatt nyomja az egyesült Európa motívumait.

Kivitelezhetetlen. Hazudik.

Fegyencné a "DK" központ utasítását végrehajtva hadovál, és okádja a tüzet irigyelve a valóban szuveréneket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés