Erőszakba torkollott a párizsi klímatüntetés

2019. szeptember 22. 10:00

Anarchisták zavarták meg az egyébként békés demonstrációt.

2019. szeptember 22. 10:00

Erőszakba torkollott a szombat délutáni klímatüntetés Párizsban. Több mint 7500 rendőrt kellett bevetni az erőszak megfékezése érdekében, amikor maszkos tüntetők zavarták meg a klímaváltozás ellen tartott demonstrációt a francia fővárosban. 

Még a délután folyamán előállítottak 137 tüntetőt, további ezret pedig feltartóztattak a Champs-Elysées-n. 

A tüntetés megzavarásával az úgynevezett fekete blokk anarchista mozgalmat hozták összefüggésbe. A rendbontók barikádokat emeltek az utcákon, kukákat gyújtottak fel, de egy motorkerékpár is az áldozataik között volt. Az anarchisták több alkalommal is igyekeztek megzavarni a demonstrációt, amire a rendőrség könnygáz bevetésével válaszolt. 

A többezres klímatüntetés egyébként békésen zajlott. A demonstrálók a kőolajfelhasználás beszüntetését követelték, de megkoronázták Emmanuel Macron francia elnököt is: „a duma királya” megtisztelő címet kapta. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. szeptember 22. 12:04
Megrendelésre dolgoztak a rendbontók. Fizetésért, mint mindíg . Az arhívumikban, ha ők csinálják majd, úgy cimkéznek , ahogy akarnak.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 22. 11:09
Klimax=Gréta garbó: Angolnát fog a vadász/Antilopot a horgász.////////Greta támogatói= pedofil ateisták!!!!!
zakar zoltán béla
2019. szeptember 22. 11:06
Micron a tűzre pattant menyecske?!
zakar zoltán béla
2019. szeptember 22. 11:05
Micron a tűzre pattant menyecske?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik