Valóban humanitárius

2019. szeptember 20. 7:16

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Európa nem merülhet el a liberálisok gyilkos és öngyilkos széplelkűségében.

„Legutóbb kedden, Líbiától mindössze száz kilométerre vettek át migránsokat a Soros-féle Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet munkatársai egy túlzsúfolt fabárkáról, és persze nem vitték vissza őket. A törékeny járműről nyilván senki sem feltételezhette, hogy önerőből valaha is eléri majd az olasz partokat. Így ér össze s működik együtt évek óta a gátlástalan bűnözői kör és a jóemberkedő s jól fizetett aktivisták ténykedése, emiatt ismét sokan fulladnak majd vízbe a jobb élet reményében útra indított szerencsétlenek közül. A fősodratú médiában és a brüsszeli felvilágban kétségtelenül jól mutató produkció ugyanis azt sugallja az érintetteknek: kockáztassatok, induljatok el Európa felé! Ami több mint felelőtlenség. Embertelenség.

Ezzel szemben áll a Sorosék által ugyanezzel a jelzővel illetett korábbi olasz példa, illetve különösen is a magyar gyakorlat, amely éppen az ellenkezőjét üzeni: ne gyertek, pláne ne illegálisan, az életetek kockáztatásával, inkább mi megyünk oda! Ráadásul az Orbán-kormány nemcsak papol erről, hanem tesz is a válságrégiókért, a program neve pedig Hungary Helps. Azaz Magyar­ország segít.

A Nézőpont Intézet tegnap közzétett felmérése szerint a társadalom többsége, a megkérdezettek hatvanegy százaléka egyetért ezzel és az üldözött keresztények támogatásával. Ez a hozzáállás pártpolitikától függetlenül érvényes, vagyis kifejezetten nemzeti ügynek tekintik a magyarok. És ha hihetünk a területért felelős Azbej Tristan államtitkárnak, hasonlóan látják a kérdést a visegrádi országok, sőt érdeklődnek iránta az Egyesült Államokból, Ausztriából és Angliából is. Előbb-utóbb mindenkinek be kell látnia, álszent és életveszélyes, ráadásul önsorsrontó politikát folytat Európa, ha tovább erőlteti a Willkommenskultur néven elhíresült politikát. Talán a józanság felé tett brüsszeli lépésként értékelhetjük, hogy Ursula von der Leyen bizottságában az európai életforma védelmével külön biztost bízna meg.

Európa ugyanis nem merülhet el a liberálisok gyilkos és öngyilkos széplelkűségében, nem válhat az embercsempészek cinkosává. Viszont kötelességünk, hogy erőnk és felelősségünk arányában a szülőföldjükön nyújtsunk segítő kezet a bajba jutottaknak. Ez a valóban humanitárius megoldás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés