Új feladatot kaptam

2019. szeptember 20. 13:40

A mi csoportunk tevékenysége alapján fogja a LIBE bizottság eldönteni, hogyan lépjünk fel a jogállamiság leépítését célzó kormányzati politika ellen.

2019. szeptember 20. 13:40
Donáth Anna
Facebook

„Új feladatot kaptam: a mi csoportunk tevékenysége alapján fogja a LIBE bizottság – és így az egész Európai Parlament – eldönteni, hogy hogyan lépjünk fel a következő öt évben az európai alapértékeket megsértő, a jogállamiság leépítését célzó, a demokrácia működését veszélyeztető, a korrupció elleni harcot aláásó kormányzati politika és törekvések ellen.

Ezen a héten tartotta alakuló ülését az Európai Parlament »a jogállamiság, a demokrácia és az alapjogok folyamatos figyelemmel követéséért« felelős munkacsoportja, mely az Állampolgári jogok, Bel- és Igazságügyi Szakbizottságnak az egyik legfontosabb alcsoportja. A munkacsoportba minden frakció csupán két képviselőt küldhet, ezért is fontos, hogy Sophie in 't Veld holland képviselőtársam mellett a Momentum képviselőjeként, és egyetlen magyarként én is részt vehetek a munkacsoport munkájában. Itt kerülnek majd napirendre olyan témák, amelyek itthon is kulcsfontosságúak, mint például a sajtószabadság és a médiapluralizmus, a kisebbségek és hátrányos helyzetűek jogainak megvédése vagy a szólásszabadság és gyülekezési jog, illetve a vallásszabadság fenntartása.

Az alakuló ülésen máris egy fontos döntés született: az előző ciklushoz képest, a munkacsoport figyelemmel fogja kísérni a jogállamiság mellett az elmúlt hét évtized integrációjának két másik fő pillérét: a demokráciát és az alapjogokat. Az immár »a jogállamiság, a demokrácia és az alapjogok monitorozásáért« felelős munkacsoport ezzel egyértelműen jelzi, hogy a hatalmi ágak szétválasztásán és a bíróságok autonómiájának és függetlenségének fenntartásán túl – amelyek szerves feltételei a jogállamiságnak – elengedhetetlennek tartja, hogy az EU szélesebb körben lépjen fel az alapértékeinek megvédésében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2019. szeptember 21. 19:42
Új, testhezálló feladatod lenne, Vaginaszájú: a komcsi prédikátor apukád szexuális ragadozói tevékenysége az aggmenházban és a saját leszbikus zaklatási ügyed...
Pietrosz2.0
2019. szeptember 21. 19:40
Miért kell erre az undorító nicktolvaj trollra időt szakítani? Simán ikszeljétek ki!
Tiszafa
2019. szeptember 21. 18:39
"Új feladatot kaptam" Ja, mostantól le is nyelheted!
Burmin
2019. szeptember 21. 17:38
A papa még tapizik ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik