Új feladatot kaptam

2019. szeptember 20. 13:40

Donáth Anna
Facebook
A mi csoportunk tevékenysége alapján fogja a LIBE bizottság eldönteni, hogyan lépjünk fel a jogállamiság leépítését célzó kormányzati politika ellen.

„Új feladatot kaptam: a mi csoportunk tevékenysége alapján fogja a LIBE bizottság – és így az egész Európai Parlament – eldönteni, hogy hogyan lépjünk fel a következő öt évben az európai alapértékeket megsértő, a jogállamiság leépítését célzó, a demokrácia működését veszélyeztető, a korrupció elleni harcot aláásó kormányzati politika és törekvések ellen.

Ezen a héten tartotta alakuló ülését az Európai Parlament »a jogállamiság, a demokrácia és az alapjogok folyamatos figyelemmel követéséért« felelős munkacsoportja, mely az Állampolgári jogok, Bel- és Igazságügyi Szakbizottságnak az egyik legfontosabb alcsoportja. A munkacsoportba minden frakció csupán két képviselőt küldhet, ezért is fontos, hogy Sophie in 't Veld holland képviselőtársam mellett a Momentum képviselőjeként, és egyetlen magyarként én is részt vehetek a munkacsoport munkájában. Itt kerülnek majd napirendre olyan témák, amelyek itthon is kulcsfontosságúak, mint például a sajtószabadság és a médiapluralizmus, a kisebbségek és hátrányos helyzetűek jogainak megvédése vagy a szólásszabadság és gyülekezési jog, illetve a vallásszabadság fenntartása.

Az alakuló ülésen máris egy fontos döntés született: az előző ciklushoz képest, a munkacsoport figyelemmel fogja kísérni a jogállamiság mellett az elmúlt hét évtized integrációjának két másik fő pillérét: a demokráciát és az alapjogokat. Az immár »a jogállamiság, a demokrácia és az alapjogok monitorozásáért« felelős munkacsoport ezzel egyértelműen jelzi, hogy a hatalmi ágak szétválasztásán és a bíróságok autonómiájának és függetlenségének fenntartásán túl – amelyek szerves feltételei a jogállamiságnak – elengedhetetlennek tartja, hogy az EU szélesebb körben lépjen fel az alapértékeinek megvédésében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Új feladat a hazaszeretet?
Nem tudom, hogy menne-e a kisasszonynak.

DA naplójából: "Ma a Párt új feladatot adott nekem. A leszbikus alcsoport MeToo Bizottságának alelnöki funkciói mellett a partikellékügyi szakcsoport főelőadója is én lettem . Azt mondták, nálam rátermettebbet keresve sem találtak volna, magam is úgy érzem, szinte ezekre a feladatokra születtem."

A ködösítés eme hármas jelszavával akar a Momentum belpolitikai előrejutást elérni, külföldi kavarással. Donáth zseb-Sarghentini módra ugyanazt a meddő nótát fújja, ami az elmúlt években is hatástalan ellenzéki pótcselekvésekhez vezetett.

Botmixer is kell hozzá?
Szex is lesz?
Milyen?
Apuci Naplójából?

DONÁTH ANNA csoportja tevékenysége alapján fogja a LIBE bizottság eldönteni, hogyan lépjenek fel a jogállamiság leépítését célzó kormányzati politika ellen.

DONÁTH ANNA csoportjának jogértelmezése olyan alapokon nyugszik, mint az állatvásári kupecé:
"HA AKAROM VEMHES, HA AKAROM NEM VEMHES." Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint az állatvásári kupec, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.

Milyen lelkesen szolgálja ki a brüsszeli vízfejet. Igazi kis csinovnyik.

Kezdhetnetek mondjuk azzal hogy KONKRETAN definialjatok ezt a sok humbugot. Leirva.
Hogy egeszpontosan mitol is demokratikus az, ha a ti maroknyi tamogatoval rendelkezo csoportotok akarja fingani a passzatszelet, es miert antidemokratikus az, ha a nagy tobbseg altal hatalomra kerult vezetes kormanyoz...

A gyarmatosítókat mikor fogjátok kirúgni az EU-ból?

. ..."a munkacsoport figyelemmel fogja kísérni a jogállamiság mellett az elmúlt hét évtized integrációjának két másik fő pillérét: a demokráciát és az alapjogokat."...

Szóval 1949-től.
:)
Az jó lesz, amire végeztek az 1990 előtti jogsértésekkel, addigra a Napból is vörös óriás lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés