Macron szerint „jót tettek neki” a sárgamellényes tüntetések

2019. szeptember 20. 20:18

A tüntetések stílusváltásra kényszerítették – vélekedett a francia államfő.

2019. szeptember 20. 20:18

Emmanuel Macron francia államfő a Time magazinnak adott interjúban úgy vélte, hogy a sárgamellényesek kormányellenes tüntetései „nagyon jót tettek” neki, mert azok éppen a mandátuma felénél kényszerítették stílusváltásra – írta az Euronews.

Az ötéves elnöki mandátuma feléhez érkezett francia államfő az amerikai magazinnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy most a Halál-völgyben van, a reformok beindítása és azok eredményeinek megjelenése között.

A Halál-völgy vége az a nap lesz, amikor megtapasztalják az eredményeket” – mondta Emmanuel Macron. „Mi szeretjük az erős vezetőket, de ki is akarjuk végezni őket” – fogalmazott a francia elnök XVI. Lajos király 1793-as lefejezésére utalva a francia forradalomban.

Számomra az a kihívás, hogy jobban odafigyeljek arra, amit az emberek mondanak, mint ahogy azt a kezdetekben tettem” – hangsúlyozta a francia elnök a tíz nappal ezelőtt a hivatalában kamerával is rögzített lapinterjúban.

 

 

A Franciaországot sújtó társadalmi válságot érintő kérdésre Emmanuel Macron elmondta: „bizonyos szempontból a sárgamellényesek jót tettek nekem, mert figyelmeztettek, hogy milyennek kellene lennem”.

Valószínűleg azt a benyomást keltettem, hogy az embereket akarom megreformálni. És az időnkénti türelmetlenségemet a franciákkal szembeni türelmetlenségként lehetett értelmezni. De ez nem így van” – hívta fel a figyelmet a francia elnök, aki megígérte, hogy mandátuma második felét az emberek meghallgatása és a kevésbé távolságtartó kormányzás fogja jellemezni.

Mostantól azt hiszem több időt kell szánni annak elmagyarázásra, hol tartunk, és mit szeretnénk pontosan csinálni” – vélte Emmanuel Macron egy héttel a páriszi tömegközlekedési dolgozóknak a nyugdíjreform elleni tiltakozásul szervezett sztrájkja után.

A sárgamellényesek tavaly november óta tüntetnek rendszeresen szombatonként Emmanuel Macron elnök és centrista kormányának reformintézkedései ellen. A sárgamellényes mozgalom szociális és intézményi követeléseiről rendezett nemzeti vitasorozat és a május végi európai parlamenti választások után Edouard Philippe francia miniszterelnök módszerváltást, az energetikai átállás felgyorsítását és adócsökkentést ígért az országnak.

A Time európai kiadása második alkalommal jelent meg címlapján a hivatalban lévő francia elnök fotójával: 2017 novemberben „Európa következő vezetője”, ezen a héten pedig „Macron pillanata” felirattal.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 21. 11:21
A TIME rossz jósnak bizonyult és már nem először. Volt már az ő címlapjukon Hitler meg Sztálin is a jövő embereként! Nem is értem ,MIÉRT JÓ HETVEN-NYOLCVAN ÉVIG EGYFOLYTÁBAN ÉGNI:
mokány
2019. szeptember 21. 10:18
A hülyéje ! Triumfál ( ünnepel). Azt hiszi időt nyert. Tart-e 5 évig az EP ? Előrehozott választásról még nem hallottak ?
Robur
2019. szeptember 21. 02:10
A sárga mellényes xar komcsi csürhe dögöljön meg!
gabor7th
2019. szeptember 21. 01:58
"A tüntetések stílusváltásra kényszerítették " Ja biztos, csak stílusbeli problémák miatt tartja a legjobban rühelt francia vezető címét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik