Kuba ökrökkel fokozza a termelést

2019. szeptember 20. 7:49
Dübörög a gazdaság.

Kuba 8 ezer további ökröt vet be mezőgazdasági munkákhoz, mert a súlyos üzemanyaghiány miatt sok traktor kihasználatlanul vesztegel – adta hírül csütörtökön a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma.

Az ökröket főleg cukornádültetvények szántásához használják majd, szállításhoz pedig lovakkal próbálják helyettesíteni a gépi lóerőt.

Kubában a mezőgazdaság nagyban gépesített, de több helyütt a parasztok máris visszatértek az „ökörerőhöz”. A venezuelai válság súlyos gondokat okozott a szigetországban, mivel Kuba onnan elégítette ki kőolajszükségletének java részét.

A két ország ideológiai rokonsági alapon szövetségesi viszonyra lépett még 2002-ben Fidel Castro néhai kubai vezető és Hugo Chávez ugyancsak néhai venezuelai elnök uralma idején. Venezuela főként olajjal támogatta az amerikai embargó sújtotta Kubát, míg Havanna egészségügyi és kormányzati dolgozók ezreit küldte Venezuelába.

(MTI)
 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ahol ökrökkel szántanak, ott nincs ingyen wifi."

Ahol ökrökkel szántanak, ott a legtöbben a mezőgazdaságban dolgoznak. És muszáj dolgozniuk, fizikai munkát, mert egy ilyen társadalom eleve nem képes eltartani egy akkora szolgáltatási szektort, mint amilyen pl. nálunk van.

Kuba már régen kommunista ökrökkel fokozza a termelését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés