Kuba ökrökkel fokozza a termelést

2019. szeptember 20. 07:49

Dübörög a gazdaság.

2019. szeptember 20. 07:49

Kuba 8 ezer további ökröt vet be mezőgazdasági munkákhoz, mert a súlyos üzemanyaghiány miatt sok traktor kihasználatlanul vesztegel – adta hírül csütörtökön a Kubai Kommunista Párt lapja, a Granma.

Az ökröket főleg cukornádültetvények szántásához használják majd, szállításhoz pedig lovakkal próbálják helyettesíteni a gépi lóerőt.

Kubában a mezőgazdaság nagyban gépesített, de több helyütt a parasztok máris visszatértek az „ökörerőhöz”. A venezuelai válság súlyos gondokat okozott a szigetországban, mivel Kuba onnan elégítette ki kőolajszükségletének java részét.

A két ország ideológiai rokonsági alapon szövetségesi viszonyra lépett még 2002-ben Fidel Castro néhai kubai vezető és Hugo Chávez ugyancsak néhai venezuelai elnök uralma idején. Venezuela főként olajjal támogatta az amerikai embargó sújtotta Kubát, míg Havanna egészségügyi és kormányzati dolgozók ezreit küldte Venezuelába.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. szeptember 21. 21:33
Bioatomot rájuk! A sok ökör szétfingotta az esőerdőket, miattuk van árvíz Houstonban!
IV. Fawkes
2019. szeptember 21. 21:32
Mi a választási kampány színvonalát fokozzuk az ellenzéki összefogott ökrökkel.
realista
2019. szeptember 21. 11:57
A Fidesz nálunk is az ökröket favorizálja. A propagandáját is rájuk alapozza.
Box Hill
2019. szeptember 21. 10:41
Kuba már régen kommunista ökrökkel fokozza a termelését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik