Klímaszorongás

2019. szeptember 20. 9:56

Frank Füredi
Látószög blog
A környezeti katasztrófa hírnökei arra mozgósítják a gyerekeket, hogy neveljék át állítólag felelőtlen szüleiket.

„Sok szerző elismeri, hogy a klímaszorongás inkább metafora, semmint tudományosan igazolható diagnózis. Általában úgy fogalmaznak, hogy »még nem« hivatalosan elismert diagnózis, ami azt jelenti, hogy csak idő kérdése, helyet kap-e az Amerikai Pszichiátriai Társaság kiadványban, a Pszichiátriai betegségek diagnosztikai és statisztikai kézikönyvében (DSM-5). Rendszeresen találkozni olyan véleményekkel, amelyek kifejezetten is bizonygatják, hogy jóllehet a DSM-5-ben egyelőre nem szerepel, a klímaszorongás idővel hivatalosan elismert diagnózis lesz. Mintahogy e diagnózis egyik védelmezője fogalmaz, »A DSM-5-ben nem szerepel ugyan, de több szakmai szervezet, így a Brit Pszichoterápiai Tanács (UKCP), az Amerikai Pszichológiai Szövetség (APA) és a Wellcome tröszt már írt róla.«

Nem elég tehát, hogy a szörnyű jövővel ijesztgetik a gyerekeket. Nem elég, hogy orvosi állapotnak állítják be az ijesztgetés kiváltotta magatartást. A riogatók már a szülőket is célba veszik. A Daily Telegraph beszámol róla, hogy szakértők közlése szerint növekszik a »klímaszorongás« címén kezelt gyermekek száma, s e szakértők figyelmeztetik a szülőket, hogy ne »rémisztgessék« gyermekeiket a klímakatasztrófával.

Minthogy a gyermekek rémisztgetésének programját erőteljesen terjesztik a társadalom minden szintjén, nem kis tisztességtelenséget igényel, hogy a terjesztők elhárítják magukról a felelősséget a következményekért. De hát olyan világban élünk, melyben a gyermekek rémisztgetését valami egészen másnak nevezik: az emberiséget fenyegető halálos veszedelem tudatára ébresztik vele, úgymond, a fiatalságot. Olyan világban élünk, melyben a környezeti katasztrófa hírnökei arra mozgósítják a gyerekeket, hogy neveljék át állítólag felelőtlen szüleiket. Olyan világban, melyben klímaaktivisták nem találnak semmi kivetnivalót abban, hogy egy tizenhatéves lány mögé rejtőzzenek, s az ő ifjú, ártatlan arcát használják fel politikai üzeneteik célba juttatására. Olyanban, melyben a pszichiátriai betegség meséjével is arra igyekeznek rávenni az embereket, hogy féljenek a jövőtől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye vagy! Ha elakarod kerülni a klimakatsztrófát, az nagyon egyszerűen megvalósítható. Meg kell szüntetni a globalizmust. Mert minden egyéb híresztelés ellenére a környezetvédelem ott kezdődik, hogy lemész falura és megtermeled magadnak azt, amire szükséged van. Öt szobás lakásodat eladod, kért extrém 6-7 gyerekes családnak, akik szépen kettéosztják. Télen csak egy szobát fűtesz és összehúzódsz.
Na, ez az, amit meg lehetne tenni. Nem Grétácskát megosztani a facebook-on. De kérdezem én, van erre bennetek akarat? Mert szerintem nincs. a politika azt csinálja, amit a társadalom akar. Csakhogy ti semmi ilyesmit nem akartok. Csak vernyogni.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is hasonló értelemben foglalkozott az üggyel.

"Ma a Fridays for Future mozgalom "Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizál a közelgő "éghajlati katasztrófa" ellen, ismét a bal és a zöld aktivisták erőteljes támogatásával."
Egy hatásos nagy kép bemutatta, hogy fiatalok egy hatalmas fekete transzparens mögött vonulnak, melyre hatalmas vörös betűkkel ez van írva:
A KAPITALIZMUST ÉGESD, NE A SZENET.

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói szerint:
"Bárki, aki kételkedik abban, hogy Németország lényegesen hozzájárulhat a kibocsátás megtakarításához a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékos részesedésével, hamarosan "klíma tagadó"- vagy "felelőtlen" -ként lesz (általuk) megbélyegezve."

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói értelmetlen demagógiának nevezik A Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizáló mozgalom érvelését.

A Csak egy nemzetközi megoldás lehet sikeres, különös tekintettel arra, hogy Kína, India, Oroszország és az Egyesült Államok fő szennyezők.
A NÉMETORSZÁGBA KORLÁTOZÓDÓ ÉGHAJLATI AKTIVIZMUS ELTAKARJA EZT A GLOBÁLIS CSELEKVÉSI IGÉNYT, ÉS DRÁGA VAGY NEM HATÉKONY."

Nem, de nem is hallottál vernyákolni a klimaváltozás miatt. Egyébként még messze nem vagyok nyugger. Még 21 évet kell dolgoznom ahhoz, hogy nyugdíjat kapjak.

Pontosan, Nem vernyogni kell, hanem kimondani, a környezet tönkretétele ott kezdődik, hogy Kínában gyártunk, hogy a just in time termelés a kamionokban, az útjainkon raktároz és szennyezi a levegőt és folytathatnám. Egyszóval az egész klímahisztiben csak a legnagyobb bűnös nincs kimondva: a globalizáció.

Ez igaz. De a legnagyobb környezetszennyezők a multinacionális cégek. De ők meg sincsenek említve.

Mondtam én ilyet valahol is? Én pontosan látom, hogy ki hol és miért hazudozik és kábít ebben a történetben. Pont olyanok vagytok, mint a kisgyerekek. Ha történik valami rossz, akkor a legkisebbre mutogatnak. Itt is az történik. Mellesleg Budapest iróasztalos munkáit nyugodtan lehetne otthonról végezni és nem kellene mindenkinek tarkónézegetésre bejárnia a városba. Szóval, pont a netkábel nem az első, amivel kezdeni kellene. De kb eddig látsz el! Minek nevezzelek egyébként. Okosnak nem tudlak.

Nem :) Csak figyelmeztetlek, én amikor mondok valamit akkor nem hazudok. De attól még nem biztos, hogy te képben leszel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés