Karácsonyék klímaügyi javaslatokat vittek Ádernek

2019. szeptember 20. 14:54
Azt szeretnék, ha a javaslatukban foglaltakat is képviselné Áder János az ENSZ hétfőn kezdődő klímacsúcsán.

Az ellenzéki parlamenti frakciók képviselői, független országgyűlési képviselők és a Momentum politikusa közösen vonultak a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz pénteken, hogy átadják a klímakatasztrófa megfékezéséről szóló határozati javaslatukat Áder János államfőnek.

A Sándor-palota előtt tartott közös sajtótájékoztatójukon elmondták: azt szeretnék, ha a javaslatukban foglaltakat is képviselné Áder János az ENSZ hétfőn kezdődő klímacsúcsán.

Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva.

A határozati javaslatot, amelyet az ellenzék az Országgyűlés elé is beterjesztett, Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, valamint Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje vitte be a Sándor-palotába, ahol az elnöki hivatal főigazgatója vette át a dokumentumot.

(MTI)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vödrös sétáló fát vittek magukkal?

Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva.

Nem tudták eddig?

Reggel 5 fok volt nálam. Nem a kormány tett ezen klímaváltozás ellen. Nem várt kormányokra a kondenzációs kazán, hanem a külső és belső hőmérő alapján gáz égetésével meleg vizet cirkulált a padlócsövekben. A gáz molekula orosz volt. Fúj! Ezért megsemmisítette. Elégette.

Karácsony a balliberálisok klímafapecéres.

Pontosítva

Karácsony a balliberálisok klímafapecérese.

Műfelháborodás:
"Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva".

https://www.portfolio.hu › vallalatok › energia › sosem-latott-szintre-nott-a...
2019. márc. 26.
A globálisan kibocsátott szén-dioxid mennyisége tavaly 2017-hez képest 1,7 százalékkal 33,1 milliárd tonnára emelkedett.
A növekedés 85 százaléka három országban, Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban valósult meg.
Magyarország az emberiség teljes szén-dioxid-kibocsátásának mindösszesen 0,14 százalékáért volt felelős 2016-ban.

A Privátbankárnak a témával foglalkozó cikke szerint:
"ezeknek az intézkedéseknek csak akkor van bármi értelme, ha a rendszerek annyira kiterjedtek, hogy az egyes államoknak nincs lehetősége potyautaskodni és kimaradni a sokszor magas költséggel járó intézkedések alkalmazásából."
A Frankfurter Allgemeine Zeitung is hasonló értelemben foglalkozott az üggyel.
"Ma a Fridays for Future mozgalom "Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizál a közelgő "éghajlati katasztrófa" ellen, ismét a bal és a zöld aktivisták erőteljes támogatásával."
Egy hatásos nagy kép bemutatta, hogy fiatalok egy hatalmas fekete transzparens mögött vonulnak, melyre hatalmas vörös betűkkel ez van írva:
A KAPITALIZMUST ÉGESD, NE A SZENET.

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói szerint:
"Bárki, aki kételkedik abban, hogy Németország lényegesen hozzájárulhat a kibocsátás megtakarításához a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékos részesedésével, hamarosan "klíma tagadó"- vagy "felelőtlen" -ként lesz (általuk) megbélyegezve."

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói értelmetlen demagógiának nevezik A Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizáló mozgalom érvelését.

A Csak egy nemzetközi megoldás lehet sikeres, különös tekintettel arra, hogy Kína, India, Oroszország és az Egyesült Államok fő szennyezők.
A NÉMETORSZÁGBA KORLÁTOZÓDÓ ÉGHAJLATI AKTIVIZMUS ELTAKARJA EZT A GLOBÁLIS CSELEKVÉSI IGÉNYT, ÉS DRÁGA VAGY NEM HATÉKONY."

Két lábon járó parkolóórák jelentek meg Karácsony-Dobrev sajtótájékoztatóján
https://merce.hu/2019/09/20/pa..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés