Gyűlölet és felejtés

2019. szeptember 20. 12:57

Bencsik András
Demokrata
Kik ők, mit akarnak? Elfelejtették, milyen szánalmasan nyomorult, koszlott, lenézett volt Budapest a Demszky-korszakban?

„Önmagában botrány, hogy Tarlós István ilyen hihetetlenül sikeres ciklusok után csak 50-51 százalékkal vezet, de még nagyobb botrány, hogy a mindenben sikertelen, mindenhol megfordult és alkalmatlannak bizonyult Karácsony Gergely 41-42 százalékkal a második. Ha az egyszerűség kedvéért a főváros lakosságát kétmillióra tesszük, akkor Karácsony mai támogatói több mint 800 ezren vannak. Kik ők, mit akarnak? Hát nincs szemük? Elfelejtették, milyen szánalmasan nyomorult, koszlott, lenézett volt Budapest a Demszky-korszakban? Ezt kívánják vissza? A húgyos aluljárókat, a lángoló autóbuszokat?

A liberális HVG.hu munkatársát, Tóta W. Árpádot idézem, elvégre ő a túloldalról nézi a dolgot: »…alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István. A város működik. Közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik, ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon, Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett érte.«

Azonban: »Budapest liberális, mint minden metropolisz. Amit a Fidesz mesél az országnak, az itt nehezen talál táptalajra, mert többen olvasnak újságot, láttak már külföldit saját szemükkel, és könnyebben észreveszik a síkbuta kommunikáció hazugságait. A hátuk közepére nem kívánják azt az ájtatos-bőgatyás-karikás ostoros romantikát, amivel az állampárt kereskedik, mert nem így élnek, és nem is akarnak így élni. Karácsony Gergely versenyelőnye éppen ebben áll, ahogy Somogyi Zoltán írta a HVG-ben: a város karaktere sokkal jobban hasonlít rá, mint Tarlós Istvánra

Ne akadjunk fenn a szerző elfogultságán, onnan ez így látszik. Agya egyik felével Tarlóst akarja, mert nem hülye, látja, hogyan és mivé fejlődött irányításával – és az »ájtatos-bőgatyás-karikás ostoros« kormány fejlesztéseivel – a főváros. Ha egyedül van, bezárkózik talán a WC-be, ahol a víz zubogásakor, hogy senki meg ne hallja, halkan elsuttogja magának, csak hogy a lelke könnyebb legyen, hogy Karácsony Gergely egy senkiházi lúzer, aki ha megnyerné a választást, az körülbelül annyi volna, mintha az összes még földben rohadó amerikai és orosz légibomba egyszerre felrobbanna.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tetszik a budapestieknek "hogy 2010 óta százezerrel nőtt a Budapesten forgalomba állított autók száma"? Akkor a jó budapestiek majd megtiltják a rossz budapestieknek, hogy autót vegyenek?
Ezt tudják már a szavazók vagy majd őszödről kiszivárog?

Egy koszos, kutyaszaros eladósodott posztkomcsi, szemkilövetett fővárost hagyott maga után Demszky és Fletó.

Most szeretnének visszatérni. Kösz, de nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés