Mad Max és a balliberális szakértők

2019. szeptember 19. 12:52

A valóság az, hogy hét éve növekedési szakaszban van az ország, az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési és a külkereskedelmi mérleg pozitív.

2019. szeptember 19. 12:52
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„A civilizáció hanyatlik, általános az áru- és üzemanyaghiány. A rendet és a törvényt egyre inkább az anarchia és ököljog váltja fel. A városok még működnek, de a vidéki utakon már féktelen motorosbandák garázdálkodnak – így ír az 1979-es Mad Max című film tartalmáról a Wikipédia. Hasonló elborzasztó képet rajzolt Magyarország jövőjéről Petschnig Mária Zita a Népszava hasábjain.

»Ha Orbánnál is fogyatkozik majd a muníció, szerintem a Fideszen belül lesznek lázadások. Az oligarchái között is kitörhet a harc. Addig azonban aki tud, elmegy külföldre tanulni, dolgozni. Egy fokozatosan lecsúszó ország leszünk, ahol tönkremegy az állami egészségügy és az állami oktatás, összeomlik a nyugdíjrendszer. Ugyanakkor olyan mértékű vagyoni differenciálódás felé megyünk, amire a második világháború előtt volt példa.Visszatérőben a béresek, cselédek, illetve a nagybirtokosok, mágnások világa. Az ilyen állapotokban persze mindig ott van a társadalmi robbanás veszélye. Nem volna jó ezt megélni…«

A Pénzügykutató Zrt. főmunkatársának forgatókönyveket kellene írnia tudományos-fantasztikus filmekhez, talán nagyobb sikereket érne el. Évek óta siratja a magyar gazdaságot, mégsem akar összeomlani a rendszer.

No nem baj, legalább jókat lehet szórakozni az okleveles közgazdász vízióin. A valóság az, hogy hét éve növekedési szakaszban van az ország, az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ezt nem lehet az uniós támogatásokkal sem magyarázni, a lehívható pénzt úgy is el lehetne költeni, hogy közben csődbe viszik az országot. A magyar költségvetés viszont olyan jól áll, hogy meg lehet belőle előlegezni az uniós forrásokat. Sőt olyan bőkezű családtámogatási rendszert is fent lehet tartani, amilyenre nemigen találni példát.

Az erre a célra fordított összegek 2010 óta 935 milliárd forintról 2228 milliárd forintra emelkedtek. Ez azt jelenti, hogy egy családra a korábbi 785 ezer forint helyett 2,057 millió forint jut.

Július óta ötvenezernél többen igényelték a családvédelmi akció valamelyik elemét, így például a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét vagy éppen a jelzáloghitel elengedését. Százmilliárdokról van szó, amit egy rosszul működtetett, adósságaiban fuldokló, a közpénz lenyúlására szakosodott országban nem lehetne kigazdálkodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 19. 16:15
Ha egyszer üzemanyaghiány van, akkor hogyhogy éppen a vidéki motorosbandák virágoznak? Nem túl logikus. Ahhoz képest, hogy üzemanyaghiány van mást sem igen csinálnak Mad Maxék, mint mennek és mennek és mennek a gépjárműveikkel. Benzinspórolásnak nyoma sincsen.
Akitlosz
2019. szeptember 19. 16:10
Munkaköri kötelességből írt propagandacikk.
olajfa1
2019. szeptember 19. 16:00
Az ál-libsi fasiszta "szakértőket" a tények nem érdeklik! Ők csak a fasisztoid mantrájukat tudják fújni különböző trombitán...
Pelso j.
2019. szeptember 19. 15:29
Jól kozmetikáznak a gazdáid, pubi, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik