LMP: A tét, hogy „zöld vagy klímaszkeptikus” polgármestereket választunk

2019. szeptember 19. 13:21
A fideszes jelöltek tagadják a klímaváltozás problémáját, egy kommunista, sorosista ármánynak állítják be – jelentette ki Ungár Péter.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint az önkormányzati választások tétje, hogy a települések élére „zöld vagy klímaszkeptikus” polgármesterek kerülnek-e.

Ungár Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a fideszes jelöltekről kijelentette: tagadják a klímaváltozás problémáját, „egy kommunista, sorosista ármánynak állítják be”, vagy ha szavakban fontosnak is ítélik a kérdést, semmit nem tesznek.

Kifogásolta, hogy számos önkormányzat még napirendre sem veszi az LMP klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló határozati javaslatát, sok helyen pedig rombolják a zöldterületeket.

Ungár Péter fagyilkosnak nevezte Láng Zsoltot, a főváros II. kerületének polgármesterét, és klímaszkeptikusnak ítélte Balázsy Pétert, a szombathelyi fideszes jelöltet, de rámutatott arra is, hogy Győr fideszes vezetője, Borkai Zsolt a város „tüdejébe”, a Püspökerdőbe építene szállodát. Hangsúlyozta: a probléma kezeléséért egy település is tehet, például a városi zöldfelületek növelésével.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rágják a gumicsontot, más nem telik tőlük. Greta legjobb magyar tanítványai.

Mi az kívül zöld, belül hol piros, hol sárga?
LMP, Momentum

Nem Ungár Péter.
Itt nem környezetvédelemről , hanem Gyurcsány hatalmi ambiciójáról van szó.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is cikkében foglalkozott a témával, csak másként, mint a sötétzöld Ungár Péter..

"Ma a Fridays for Future mozgalom "Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizál a közelgő "éghajlati katasztrófa" ellen, ismét a bal és a zöld aktivisták erőteljes támogatásával."
Egy hatásos nagy kép bemutatta, hogy fiatalok egy hatalmas fekete transzparens mögött vonulnak, melyre hatalmas vörös betűkkel ez van írva:
A KAPITALIZMUST ÉGESD, NE A SZENET.

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói szerint:
"Bárki, aki kételkedik abban, hogy Németország lényegesen hozzájárulhat a kibocsátás megtakarításához a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékos részesedésével, hamarosan "klíma tagadó"- vagy "felelőtlen" -ként lesz (általuk) megbélyegezve."

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói értelmetlen demagógiának nevezik A Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizáló mozgalom érvelését.

A Csak egy nemzetközi megoldás lehet sikeres, különös tekintettel arra, hogy Kína, India, Oroszország és az Egyesült Államok fő szennyezők.
A NÉMETORSZÁGBA KORLÁTOZÓDÓ ÉGHAJLATI AKTIVIZMUS ELTAKARJA EZT A GLOBÁLIS CSELEKVÉSI IGÉNYT, ÉS DRÁGA VAGY NEM HATÉKONY.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés