Egyre szorul a hurok a Fidesz körül külföldön is

2019. szeptember 19. 18:43

Donáth Anna
Facebook
A fideszes oligarchák üzemszerűen lopják a felzárkóztatásra, fejlesztésre, jobb magyar életre szánt uniós forrásokat.

„Arról szomorú konszenzus van a magyar társadalomban, hogy a fideszes oligarchák üzemszerűen lopják a felzárkóztatásra, fejlesztésre, jobb magyar életre szánt uniós forrásokat. Csak ennek megítélésében van különbség: a Fidesz környékén ezt ünneplik, a kifosztott magyarok viszont egyre nehezebben viselik. Idén tavasszal már minden tizedik szavazó azt mondta: elég ebből, lépjen fel a Momentum az Európai Parlamentben is minden eszközzel a lopás ellen!

Így teszünk. Ezért lett fontos, aktív tagja Cseh Katalin az Európai Parlamentben az antikorrupciós munkacsoportnak illetve a költségvetést ellenőrző szakbizottságnak. És ezért óriási siker, hogy a mai naptól egy újabb fontos szövetségesünk lesz e küzdelemben. Ő Laura Codruța Kövesi, aki az Európai Ügyészség vezetője lesz.

A Momentum már az EP-kampány során is kiemelt célként kezelte az Európai Ügyészség felállítását, és kezdettől Kövesi megválasztását támogattuk. Nem csoda, hogy a Fidesz a nemzeti szuverenitás mögé bújva próbálja meg kikerülni az uniós ügyészséghez való csatlakozást. Nem szeretnék veszélyeztetni Polt Péter mindenhatóságát és egyre nyilvánvalóbb elfogultságát. Abban a hamis illúzióban ringatják magukat, hogy az Európai Unió tétlenül fogja szemlélni, amint az EU pénzén oligarcháikat hizlalják, és »Brüsszel« elleni kampányokra szórnak el százmilliárdokat.

A valóság ezzel szemben az, hogy egyre több magyar polgár várja el a tolvajok elszámoltatását belföldön, a korrupcióellenes harcot zászlajára tűző Momentumnak is köszönhetően egyre világosabb a probléma az uniós testületek számára, egyre szorul a hurok a Fidesz körül külföldön is. El fogunk odáig jutni, hogy Mészáros Lőrinc egyetlen térkövet sem rakhat le szigorú ellenőrzés nélkül. Igen, az a célunk, hogy ne csak román, de magyar kormányzati politikusok is kerüljenek rács mögé, ha loptak – és bizony, sokat és régóta lopnak. Rövidesen Laura Kövesi is a nyomukban lesz emiatt.”

(MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 271 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért, nem arról szól a választás, hogy ki lopjon?

Megint hazudsz Donáth"! A nagy többség tudja, hogy Magyarország nem áll rosszabbul korrupció tekintetében egyetlen EU tagnál sem. Ezért kuruttyol a korrupcióról a Momentum is, de a hazugság sokszor kommunikálva is hazugság. Inkább kérdezd apucit a szexbotrányáról, mert az korrupció a javából, ahogy Fegyőr Origo szerkesztőségbe való berontása is súlyos korrupció volt a sajtószabadság ellen.

Már a Tejútrendszerben is szorul a hurok..

"Magának jobban hiányzik egy kiadós kúrás, mint bárkinek a történelemben."

Ez egy idézet a Jó reggelt Vietnámból. És rugalmasan értelmezendő.

mutass egyetlen kormányt akár a magyar, akár európa teljes történelméből, aki kampányidőszakban nem használta ki a lehetőséget, hogy kormánykommunikációként megtolja a saját pártjának/pártjainak a szekerét!

én nem mondom, hogy ez így maradéktalanul tisztességes, de hogy a demokrácia kezdete óta így van, azt igen. innentől kezdve felesleges ezt a fidesz sötét húzásának beállítani. ugyanilyen feltételek mellett nyertek már balos és jobbos pártok is magyarországon.
ha a szívedre teszed a kezed, és félrerakod az orbánfóbiádat, te is biztos belátod, hogy a baloldalon egyszerűen nincs komolyan vehető, kormányképes erő. hidd el, néhány hónap után már nem okozna spontán magömlést a tudat, hogy leváltottátok orbánt, ezért nem adnak kenyeret a boltban. viszont az egymást maró ellenzéki pártok csatározásait bolondok lennének nem kihasználni a nagyobb szelet tortáért vívott folyamatos harcban a szomszédaink.
jelenleg sem születik mindig a legjobb döntés (azért elegendően sokszor igen), gyakran születik irracionális, téves döntés. de minden döntés mögött erő és egység van. ha ez a jelenlegi ellenzék elhajtaná orbánt, másnaptól már egymást falnák fel a koncért, ott nem hogy rossz döntések, de semmilyen döntések nem születnének. a világ pedig nem fog megállni, hogy megvárja, amíg sikerül a legpitibb kis ügyben is konszenzust kialakítani.

jól, de egy politikus azért politikus, hogy még egy ilyen arányt is sikerként tudjon eladni. nem illik elrontani a kedvét a valósággal. :)

koncentrálj a lényegre. teljesen mindegy, hogy mennyit tudnak plakátolni, ha nincs mögötte komolyan vehető erő.

vagy komolyan azt gondolod, hogy létezik annyi plakát, amennyit kiragasztva 2010-ben nyert volna fletó?

és gondolod, hogy ha létezett volna, akkor szimplán szerénységből és az erős erkölcsi értékrendjére való tekintettel nem lopta volna el szemrebbenés nélkül, hogy nyerjen is?

tökéletesen igazad van abban, hogy nem helyes az, amit ezen a téren művel a fidesz! de erre fogni a vereséget olyan, mint amikor a szlovák-magyar meccs után mindenki a lesgólt emlegette a vereség okaként. valóban bírói tévedés volt, valóban nem nekünk kedvezett, de más meccseken is előfordul ilyen, lett volna még rá idő, hogy kiköszörülje a csapat a csorbát. csak hiányzott hozzá a tudás.

A Rádió és az MTV sem volt kifejezett pártorientált. Legalábbis messze nem annyira, mint ma

azért vannak páran, akik még emlékeznek a napkeltés időkre. :) az egyetlen különbség az volt, hogy akkor még nem volt mellé hirtv/atv, sem internet. így ha valaki felhúzta az orrát, és nem ment el, az egyszerűen nem létezett a társadalom számára. és azért ebben a kontextusban nagyon nem ugyanaz azoknak az időknek a megítélése!

kapaszkodhatsz ebbe a fűszálba, de nem fogok a kedvedért guglizni. elárulom, hogy fogggalmam sincs, hogy mi volt a plakátjain. a sok fóbiással ellentétben én nem kelek/fekszek a fidesszel.
viszont a kezdeti felvetés az volt, hogy azért veszít a baloldal, mert a fidesz bődületes fölénnyel él a plakátozás terén. erre írtam, hogy mindegy mennyi plakát van kint, ha nincs mögötte teljesítmény, vagy komolyan vehető erő, akkor az mind ablakon kiszórt pénz. lásd 2010-et.

ha ennek belátása helyett azon lovagolsz, hogy kinek mikor mi volt a plakátján, az számomra azt jelzi, hogy nem szeretnéd belátni az igazat. mert az itt töltött évek alatt azt bőven megfigyeltem, hogy ha nem is értek veled egyet sok mindenben, hülye biztosan nem vagy! ;)

jó, megértettem. ha visszaolvasol, láthatod, hogy el is ítélem ezt a gyakorlatot. ettől még persze létezik.
viszont mondd, hogy te is megértetted, hogy önmagában évi 600milliárd önfényezés is kevés lenne nekik, hogy nyerjenek, ha közben a produktumuk egy akkora kupac sz@r lenne, mint amit fletóék műveltek.

szóval, IGEN, elítélendő és kormány pozícióval visszaélés párt helyett kormányként plakátolni. de nem emiatt veszít újra és újra a baloldal, hanem azért, mert még mindig ott tartanak, hogy az őszödi fél(?)őrült vezeti őket, és NINCS komolyan vehető, kormány(zó)képes alakulat köztük.
ebben is egyetértünk, ugye?

Donáth Anna üzemszerűen hazudozik.

Azt állítja nagy mellénnyel, hogy "A fideszes oligarchák üzemszerűen lopják a felzárkóztatásra, fejlesztésre, jobb magyar életre szánt uniós forrásokat."

Nem mindegy, hogy mi mennyi!
Tíz százalék alá csökkent Magyarországon az áfarés, vagyis száz beszedhető forgalmi adóforintból az adóhivatal több mint 90-et be is szed.
A mérőszám azt mutatja meg, mekkora a különbség az elvben beszedhető forgalmi adó és az áfa címén ténylegesen be is érkező összegek között.
Az utóbbi években Magyarországon megvalósult a fenntartható kifehérítés modellje
hatékonynak bizonyultak az online pénztárgépek, az ekáer és az online számlázás, miközben a közterhek – főként az úgynevezett munkát terhelő adók – folyamatosan csökkennek.

Ha józan eszénél lenne Donáth Anna, elgondolkodhatna azon, hogy fehéredhetett sokat a gazdaság, ha
alacsonyabb adózási szinten
a költségvetési hiánycélok teljesülnek,
a GDP arányos államadósság csökken.

szegény baloldal, mindig csak addig jutnak, hogy a regnálásuk végére már kell egy kurva nagy megszorítás, annak a gyümölcseit mindig a gaz jobboldal aratja le. mindjárt megszakad a szívem értük.

mondjuk el lehetne gondolkozni azon, hogy miért is volt szükség a bokros csomagra, miért dőlt össze a magyar gazdaság a nagy válság legelső szellőire. mennyire volt hatalmas szakértés külföldi devizában eladósodni országos és egyének szintjén is.

nem tudom milyen lehet dk szektatagnak lenni, de szerintem mezei józan ésszel eléggé érezhető a különbség a fletó féle kéthetente meghirdetett száznapos programok kapkodásai és a mostani irány között.
persze lopnak ezek is, mint a szél, sőt még úgyabbul. csak valahogy mégis folyamatosan javulnak a gazdasági mutatók, fejlődik a gazdaság, nő a gdp, stb. egy percig sem fogok sírni, ha jön egy hiteles ellenzék, és elszámoltatja a fidesz nagyembereit. de annál azért messzebbre tekintek, hogy orbántakaroggy. előtte szeretném biztosítva látni a holnapot és a holnaputánt is. és ez reménytelen ezzel az ellenzéki bandával.

Tessék mondani, mikor vezeti be az EU az adófizetői pénzek felhasználásának menetközbeni műszaki és pénzügyi ellenőrzését? Mert az évekkel későbbi Olaf jelentés megírása nem az.

2003 dec és 2004 márc-ban történt meg a fenntarthatatlannak mondott támogatott lakáshitel rendszer átalakítása. Az ösztönzés (lakás devizahitelezés szempontjából) tehát ezután kezdett csak működni.

Bánfi Tamás, Bihari Péter, Csáki Csaba és Neményi Judit 2005. március 1-től lett a Monetáris Tanács tagja. Ettől kezdve a Monetáris Tanácsban tetsző Gyurcsánynak tetsző monetáris döntések születtek.

Abban az egy évben, 2004. március 23-tól 2005. február 22ig terjedő időszakban az alapkamat döntések 12,25-%-tól 8,25% felé tartottak. Az új összetételű, Gyurcsánynak kedves Monetáris Tanács első kamatdöntése 2005. március 30-tól 7,75%, nem különbözik szignifikánsan az előző Monetáris Tanács 2005. február 22-tól 8,25% kamatdöntésétől.

Tehát egy minden alapot nélkülöző legenda az, amelyik Járainak és a Gyurcsány által még át nem alakított Monetáris Tanácsnak nyakába akarja varrni a devizahitelezés óriási kiterjesztését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés