Egyre szorul a hurok a Fidesz körül külföldön is

2019. szeptember 19. 18:43

A fideszes oligarchák üzemszerűen lopják a felzárkóztatásra, fejlesztésre, jobb magyar életre szánt uniós forrásokat.

2019. szeptember 19. 18:43
Donáth Anna
Facebook

„Arról szomorú konszenzus van a magyar társadalomban, hogy a fideszes oligarchák üzemszerűen lopják a felzárkóztatásra, fejlesztésre, jobb magyar életre szánt uniós forrásokat. Csak ennek megítélésében van különbség: a Fidesz környékén ezt ünneplik, a kifosztott magyarok viszont egyre nehezebben viselik. Idén tavasszal már minden tizedik szavazó azt mondta: elég ebből, lépjen fel a Momentum az Európai Parlamentben is minden eszközzel a lopás ellen!

Így teszünk. Ezért lett fontos, aktív tagja Cseh Katalin az Európai Parlamentben az antikorrupciós munkacsoportnak illetve a költségvetést ellenőrző szakbizottságnak. És ezért óriási siker, hogy a mai naptól egy újabb fontos szövetségesünk lesz e küzdelemben. Ő Laura Codruța Kövesi, aki az Európai Ügyészség vezetője lesz.

A Momentum már az EP-kampány során is kiemelt célként kezelte az Európai Ügyészség felállítását, és kezdettől Kövesi megválasztását támogattuk. Nem csoda, hogy a Fidesz a nemzeti szuverenitás mögé bújva próbálja meg kikerülni az uniós ügyészséghez való csatlakozást. Nem szeretnék veszélyeztetni Polt Péter mindenhatóságát és egyre nyilvánvalóbb elfogultságát. Abban a hamis illúzióban ringatják magukat, hogy az Európai Unió tétlenül fogja szemlélni, amint az EU pénzén oligarcháikat hizlalják, és »Brüsszel« elleni kampányokra szórnak el százmilliárdokat.

A valóság ezzel szemben az, hogy egyre több magyar polgár várja el a tolvajok elszámoltatását belföldön, a korrupcióellenes harcot zászlajára tűző Momentumnak is köszönhetően egyre világosabb a probléma az uniós testületek számára, egyre szorul a hurok a Fidesz körül külföldön is. El fogunk odáig jutni, hogy Mészáros Lőrinc egyetlen térkövet sem rakhat le szigorú ellenőrzés nélkül. Igen, az a célunk, hogy ne csak román, de magyar kormányzati politikusok is kerüljenek rács mögé, ha loptak – és bizony, sokat és régóta lopnak. Rövidesen Laura Kövesi is a nyomukban lesz emiatt.”

(MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2019. szeptember 21. 21:38
Hogyan kerülhetnek ilyen férgek magyar küldöttként az EU-ba ? Ki ez a 3.14csa? Ki fizeti ezt a agyatlan politikai prostituáltat. Szégyen, hogy ilyen mocsok képviselheti Magyarországot
linkeloe
2019. szeptember 21. 15:22
Egy gyöngytyúknak is több esze van ennél.
blackhorse
2019. szeptember 21. 12:21
Szemét hazaáruló!
Koncz Katalin
2019. szeptember 20. 21:47
Ki ez a nő,Mit tett eddig Magyarországért?Csak árulta,de azt bőszen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik