Az évszázad botránya: Trudeau egyszer arabnak öltözött!

2019. szeptember 19. 8:27
Régi bulis fotó miatt kell magyarázkodnia Kanada liberális kormányfőjének.

Korunk nyugati közállapotait jól jellemző botrány tört ki Kanadában. A Time magazin közölt egy 2001-es fotót, amin egy „Arábiai éjszakák” témájú partin Justin Trudeau sötét bőrűre maszkírozva, turbánnal a fején, kaftánban pózol hölgyekkel.

A fotó egy rég elfelejtett, fakuló emlékkép lehetne régi idők bulijaiból – de nem 2019-ben, amikor is az eddig az új liberális értékek poszterfiújaként tündöklő Justin Trudeau-nak kellett Canossát járnia a nála is progresszívebb liberálisok előtt.

A kanadai progresszív Új Demokrata Párt (NDP) elnöke, Jagmeet Singh kifejtette: „Ez gúnyt űz valakikből életmódjuk és élettapasztalataik miatt. Azt hiszem, Trudeau-nak válaszolnia kell a kérdésre, miért tett így és mit mond ez a gondolatairól, hogy mit is gondol valójában azokról, akiknek bőrszínük miatt kihívásokkal és akadályokkal kell megküzdeniük az életükben”.

Justin Trudeau a nyilvánosság előtt vezekelt a régi bulis fotó miatt: elmondta, teljes felelősséget vállal és mélyen csalódott magában. „Mélyen sajnálom, hogy ezt tettem, jobban is tudhattam volna, de mégse” – jelentette ki.

Trudeau azt is beismerte, hogy egy gimnáziumi tehetségkutatón feketére maszkírozott arccal énekelt el egy Harry Belafonte-dalt.

„Lelkesebb voltam a beöltözések kapcsán a múltban, mint ahogy az illendő lenne” – vallotta meg végül Justin Trudeau.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszik a képen, ez még az események előtt volt.
Mikor négy "hölgy" megmetoozta a Justin fiút.
Kötelezően kellett arab ruhába bújnia, mert, hogy
egy kemény arab male, az = 4 fehér female, már ami az akció terjedelmét illeti.

A szélen álló vigyorgó szőkére gondolsz?
A jobb keze gyanúsan nem látható...

Mondjuk Trudeau-nál jó helyen van egy ilyen "botrány", de attól még röhej ez az egész, hogy a bőr átszínezése (blackface) rasszizmus, ez is egy ilyen "csapkodunk, hogy lássák, vagyunk" jogvédő dolog. Természetesen a "whitewashing" (fehér színész játszik el nem fehérbőrű szerepet) ugyanilyen kirekesztő rasszizmus, viszont a fekete vikingekkel, Kleopátrával és társaival már semmi bajuk.
(ja, és az "Arabian nights" magyarul nem Arábiai éjszakák, hanem az "Ezeregyéjszaka meséi" - ebben az esetben valószínűleg Aladdin)

Még egy dolog, az is nevetséges, hogy valakinek olyasmiért kell ma elnézést kérnie, ami a maga idejében megszokott és elfogadott volt.
Mondjuk az amerikaiak (kanadaiakat is ideértve) rettentően álszentek, nem csoda, hogy a metoo is onnan indult ki.

Most is erősen cigányoznak, főképpen, ha Orbánról van szó.

Ez az , nagyon helyes! Zabálják csak fel egymást ezek a rohadék progresszív liberáltak! Nyírják csak ki a legprogresszívebb poszterfiújukat, megérdemlik!

Azért nem kivétel nélkül... De talán túl nagy az elmebetegek szavazótábora... Ha meggondolod, nálunk sem olyan kicsi, ez csak az arányokról szól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés