Aktív nyugdíjasok, szervusztok!

2019. szeptember 19. 17:26

Fekete-Győr András
Facebook
Az első pillanattól olyan vibráló hangulat volt a teremben, hogy az valami elképesztő!

„A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának vezetői meghívtak Kiskunhalasra előadni a Momentum Mozgalom nyugdíjpolitikájáról. Három éves pártvezetői karrierem egyik legjobban sikerült fóruma volt ez. Az első pillanattól olyan vibráló hangulat volt a teremben, hogy az valami elképesztő! Ezek a nyugdíjasok végig vidámak voltak, jegyzeteltek, visszajelzéseket adtak, nevettek, jó ötleteik voltak.

A nyugdíjminimum emelésén, a nyugdíjjárulék-plafon eltörlésén, valamint a vegyes indexálású nyugdíjszámításon túl kifejtettem nekik, hogy én olyan nyugdíjas szeretnék majd lenni, aki tartja a lépést a XXI. századi világgal. Hiszem, hogy mind a gyerekeimmel, mind pedig az unokáimmal való összhang szempontjából szükségem lesz erre. Ezért is szeretnék majd a nyugdíjkorhatár betöltése után is aktív maradni, életen át tanulni, munkát vállalni. Rugalmasabb munkát. Az így megszerzett fizetésem (és fejlődésem) mellé pedig igényt tartok a nyugdíjamra, mert az mindenkinek JÁR, aki ledolgozott egy életet. Nem úgy, mint ma, amikor választani kell egyik vagy másik között... Ha pedig fizikailag nem bírok már többet dolgozni és pénzem sem lesz arra, hogy kiborggá váljak (robotizáljam a testemet), skandináv mintára fiataloknak fogok otthont biztosítani alacsonyabb lakbérért azért cserébe, hogy ők segítenek nekem a háztartásban, időnként gondomat viselik, miközben egymástól tanulunk. Ahogyan mi is nagyon sokat tanultunk Kiskunhalason egymástól!

Egy hatalmas élmény volt ez számomra, köszönöm szépen Nektek a meghívást és a sok építő gondolatot! Folytköv!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyőr, ne tegezz!...

Nyugdíjas vagyok,..Istennel pedig tegeződve beszélek, mert az összes barátját felhatalmazta erre.

"(közben ötezerért árulják a bözsirezsissekket)"

Esetleg akinek annyi esze van mint neked, az hiszi el, hogy valaki eladja a 9 ezres csekket, 5 ezer forintért. Mutass nekem egyetlen embert aki nem tud rezsire elkölteni 9 ezer forintot jövő tavaszig? Esetleg valami hajléktalan körülmények között élő, akinek rögtön inkább piára kell. (ez is)
Miért szeretitek kiröhögtetni magatokat?

Na most ebbe jól beletrafáltál! A testvérem nyugaton él. Képzeld el, az Erzsébet utalványt is, és most ezt a rezsicsekket is szépen beletette egy borítékba, és hazaküldte az egyik rokonnak. Most persze rögtön írd le, hogy mi lesz azokkal, akiknek nincs rokonuk. Mindegy csak keressük a problémát, mert "mindenszaramitafideszcsinál". :)))

Így van. Keressünk csak meg minden szélsőséges esetet, amivel kötekedni lehet.
Kezdjük a végével. Teszek a börtönlakó nyugdíjasok utalványára, ez már tényleg a nevetséges és a rosszindulat sajátos megközelítése.
A hajléktalanok egy külön kategória, de ide sorolhatod azokat a pecheseket is, akik azért nem tudnak vele mit kezdeni, mert pont most haltak meg.
Az albérletben élők is fizetnek rezsit.
A szociális otthon lakóinak csekkje miatt is feleslegesen fáj a fejed.

" Hol él ez a fickó ?" Egy virtuális világban. Azonkívül olyan buta, hogy "szőkenős" viccek szereplője lehetne.

FEKETE-GYŐR ANDRÁS mindenkinek, minden jót megígér.
Kazal László egyik szerepében korteskedő képviselő jelöltet alakított és FeGyőrhöz hasonlóan győzködte hallgatóságát:

"Ide figyeljetek, atyafiak, parasztok!
Kánaán lesz ez a vidék, hogyha reánk szavaztok!
Olcsóbb lesz a sör és a bor, de felmegy a tök ára!
Aranybullát veretünk a községháza falára."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés