A szenátus előtt tartott beszédet Greta Thunberg

2019. szeptember 19. 11:33
A svéd tinédzser klímaaktivista rövid, de egyértelmű üzenetet mondott a politikusoknak.

Az amerikai szenátus előtt tartott beszédet Greta Thunberg – írja az Euronews. A svéd tinédzser klímaaktivista rövid, de egyértelmű üzenetet mondott a politikusoknak.

„Ezt a jelentést szeretném odaadni a beszédem helyett, mert nem azt akarom, hogy rám figyeljenek. Azt akarom, hogy a tudósokra figyeljenek. Szeretném, ha egységesen elfogadnák a tudományos tényeket. Utána pedig azt akarom, hogy valóban cselekedjenek” – mondta Greta Thunberg.

A 16 éves aktivista egy nappal a kongresszusi meghallgatása előtt már üzent az amerikai törvényhozóknak. „Spórolják meg a csodálatukat, nem erre vágyunk” – mondta. „Ne csak azért hívjanak meg, hogy elmondják, mennyire inspiráló, amit csinálunk, miközben semmit nem tesznek, mert ez nem vezet sehova. Tudom, hogy próbálkoznak, de nem elég keményen. Sajnálom.

Greta Thunberg mozgalma, a Fridays for Future, vagyis a Péntekek a Jövőért már 135 országban aktív. A klímaaktivista a napokban találkozott Barack Obama volt elnökkel is, aki szerint a svéd tinédzser a bolygó egyik legnagyszerűbb védelmezője.

A washingtoni találkozók és meghallgatások egyik célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a pénteki klímasztrájkokra, amikor tanulók és dolgozók hagyják ott az iskolákat és az irodákat világszerte, hogy közösen kényszerítsék cselekvésre a kormányokat.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés