Óriási a küzdelem Budapestért, még semmi sem dőlt el

2019. szeptember 18. 11:12

Kovács András
Facebook
Az ellenzéktől a teljesen értelmetlen handabandázáson kívül nem kapunk semmit sem.

„Már csak 25 nap van hátra az önkormányzati választásig. Mivel ezen a voksoláson 3200 egyedi megmérettetés zajlik , ezért értelemszerűen nincsenek olyan felmérések, amelyek teljesek képet adnának az esélyekről. A legtöbb nyilvános kutatás Budapestről látott napvilágot.

Amit ezekből le lehet szűrni egyértelműen az, hogy még nem dőlt el a küzdelem. Tarlós István egyáltalán nem rendelkezik behozhatatlan előnnyel. A voksolás tehát nyílt, de egy dolog már most eldőlt. Az ellenzéki jelöltek semmilyen átfogó vízióval nem rendelkeznek arról, hogyan is képzelik el a főváros jövőjét. Tarlós István egy nagyon nehéz helyzetben lévő várost vett át. Főpolgármesteri tevékenységének az első évei egyértelműen kényszerpályán haladtak, és mostanra sikerült elérnie, hogy a súlyos örökség már nem köti gúzsba.

Egy ilyen helyzetben minimum elvárható lett volna az ellenzéki aspiránsoktól, hogy valamilyen értelmes programot, víziót tegyenek le az asztalra. Sajnos a teljesen értelmetlen handabandázáson kívül nem kapunk tőlük semmit. Közülük is kimagaslik Karácsony Gergely, aki öt év polgármesterség és fővárosi közgyűlési tagság után arra sem képes, hogy a város nevét helyesen leírja, arról nem is beszélve, hogy bizonyos városrészekről azt sem tudja, hol van. A másik két jelöltre pedig kár a szót vesztegetni. De mindezek ellenére a verseny nem dőlt el.

Budapesten a pártszimpátiák sajnos felülírják a valódi szakmai munkát, és elhomályosítják, hogy ki is képviseli Budapest, és ki mások érdekeit. Minden szavazat számítani fog, a tét pedig, hogy a magyar főváros valóban Magyarország fővárosa lesz, vagy pedig egy lerobbant és fejlődésre képtelen provinciális nagyváros.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés