Nyílt levél Gulyás Gergelyhez

2019. szeptember 18. 07:13

Válasszon: lemond, bocsánatot kér a budapestiektől, illetve visszavonja a budapestieket megfenyegető, megzsaroló szavait.

2019. szeptember 18. 07:13
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Párbeszéd Magyarországért

„Gulyás Gergely részére
Miniszterelnökséget vezető miniszter

Miniszter Úr,

Ön az elmúlt napokban több alkalommal megzsarolta és megfenyegette a budapestieket azzal, hogy ha nem a Fidesz bábját választják, érvénytelennek tekintik a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodást. Önök, Orbán Viktorral és Tarlós Istvánnal együtt ezek szerint azt gondolják, hogy magánszerződéseket köthetnek a budapestiek életéről, mintha a nemzet fővárosa a miniszterelnök és fideszes helytartóinak magánbirtoka lenne. Márpedig ideje felfogniuk: Budapest nem az Önöké, hanem a budapestieké. Tudom, hogy Ön Orbán Viktor hangján szólt, de szavaiért mégiscsak Önnek kell felelősséget vállalnia. Tegye hát meg!

Politikai felelősséget kell vállalni a zsarolásért, ezt egy lemondással tudná megtenni – ne habozzon. Emberi felelősséget kell vállalnia a fenyegetésért, ezt egy hangos bocsánatkéréssel teheti meg – legyen jó hangos. És jogi felelősséget is vállalnia kell, mert szavai súlyosan jogsértő beavatkozást jelentenek a választás rendjébe – e tekintetben a TASZ-szal közös beadványom nyomán a Fővárosi Választási Bizottság jogosult első körben állást foglalni.

Nem várok mást Öntől, csak hogy legalább saját magát ne hazudtolja meg. A minap ugyanis az Európai Uniót bírálva azt mondta: »a kormány számára elfogadhatatlan, ha a forrásokat politikai szimpátia alapján osztják el«. Nos, Miniszter Úr, ez a budapestiek számára is elfogadhatatlan. Nincs más dolga, csak annyi, hogy ne váltogassa a véleményét hatalmi érdekből: ami Önök számára Európában elfogadhatatlan, legyen elfogadhatatlan Budapesten is.

Várom tehát, hogy válasszon az Ön előtt álló lehetőséget közül: lemond, bocsánatot kér a budapestiektől, illetve visszavonja a budapestieket megfenyegető, megzsaroló szavait.

Üdvözlettel
Karácsony Gergely”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pala28
2019. szeptember 19. 20:04
Olvastam a kommentjeiteket! Hááát ismét érdekes fordulat jött. Amikor már nem tudtok a NER mögé bújni, akkor vagdalkoztok, ha az sem válik be, akkor szitkozódtok és Gyurcsányoztok, de már ez sem válik be. Olyan undorító szavakat használtok Ti a NER védelmében, hogy fujjjjj.....
puszika
2019. szeptember 19. 11:53
Mindenki mondjon le,CSAK AKI EGY EGÉSZ KERÜLETET TÖNKRETETT.....az ne! Ez egy röhej Honjaim!!!
Coccothraustes
2019. szeptember 19. 07:40
Szánalmas pöcs.
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 18. 22:10
És Fenyőünnep Gergely megint felszólít valakit valamire. Ezek szerint választás lesz az országban, amin Fenyőünnep Gergely - menetrendszerűen - elbukik. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik