Nyílt levél Gulyás Gergelyhez

2019. szeptember 18. 7:13

Karácsony Gergely
Párbeszéd Magyarországért
Válasszon: lemond, bocsánatot kér a budapestiektől, illetve visszavonja a budapestieket megfenyegető, megzsaroló szavait.

„Gulyás Gergely részére
Miniszterelnökséget vezető miniszter

Miniszter Úr,

Ön az elmúlt napokban több alkalommal megzsarolta és megfenyegette a budapestieket azzal, hogy ha nem a Fidesz bábját választják, érvénytelennek tekintik a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodást. Önök, Orbán Viktorral és Tarlós Istvánnal együtt ezek szerint azt gondolják, hogy magánszerződéseket köthetnek a budapestiek életéről, mintha a nemzet fővárosa a miniszterelnök és fideszes helytartóinak magánbirtoka lenne. Márpedig ideje felfogniuk: Budapest nem az Önöké, hanem a budapestieké. Tudom, hogy Ön Orbán Viktor hangján szólt, de szavaiért mégiscsak Önnek kell felelősséget vállalnia. Tegye hát meg!

Politikai felelősséget kell vállalni a zsarolásért, ezt egy lemondással tudná megtenni – ne habozzon. Emberi felelősséget kell vállalnia a fenyegetésért, ezt egy hangos bocsánatkéréssel teheti meg – legyen jó hangos. És jogi felelősséget is vállalnia kell, mert szavai súlyosan jogsértő beavatkozást jelentenek a választás rendjébe – e tekintetben a TASZ-szal közös beadványom nyomán a Fővárosi Választási Bizottság jogosult első körben állást foglalni.

Nem várok mást Öntől, csak hogy legalább saját magát ne hazudtolja meg. A minap ugyanis az Európai Uniót bírálva azt mondta: »a kormány számára elfogadhatatlan, ha a forrásokat politikai szimpátia alapján osztják el«. Nos, Miniszter Úr, ez a budapestiek számára is elfogadhatatlan. Nincs más dolga, csak annyi, hogy ne váltogassa a véleményét hatalmi érdekből: ami Önök számára Európában elfogadhatatlan, legyen elfogadhatatlan Budapesten is.

Várom tehát, hogy válasszon az Ön előtt álló lehetőséget közül: lemond, bocsánatot kér a budapestiektől, illetve visszavonja a budapestieket megfenyegető, megzsaroló szavait.

Üdvözlettel
Karácsony Gergely”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

A BUDAPESTIEK választották meg kétszer is Tarlóst, mindkétszer nagy fölénnyel. Milyen visszavételről pampog ez a Medgyessy-be oltott Gyurcsány?

Karácsony, te hülyegyerek! Ti kezdtétek, hogy valójában a kormány ellen akartok dolgozni, akkor viszont vedd tudomásul, hogy a kormány is így áll hozzátok. Mit gondolsz te nagyra nőtt, madzagon irányított óvodás, neked nem lehet betartani?

Nem igazán erősséged a helyzetértékelés.

Gyurika, most az egyszer lemegyek a te szintedre, és felhívom a figyelmedet arra, hogy a te dumád ugyanúgy hangzik, mint az ellenzékieké, ezért a te logikádat követve úgy tűnik, te is seggközelből beszélsz.

Elolvastam a teljes cikket. Abban sem volt hivatkozás arra, amit Gulyás mondott, anélkül meg eléggé szalmabáb-érvelés szaga van a dolognak.

Azért, mert rengeteg cég Budapesten van bejegyezve, még nem jelenti azt, hogy itt is működik. Fizikailag is lehetetlen, hogy a gazdaság 40 százaléka Budapesten működjön. Gondolkodni kéne, mielőtt Demszky egykori jól hangzó dumáját készpénznek vesszük.

Orbán megfelezte a főváros működési költségét - ez hol van leírva? A többi állításod pedig egyelőre csak vágyak által vezérelt jóslás, megalapozatlan állítás. Kétségbeesés, mert már megint "Ez a harc lesz a végső" hangulatban vagytok, és ez eddig csak vereséget hozott.

Nem merem elképzelni, hogy milyen stáb áll mögötte.
Nyilvánvalóan a szimpatizánsoknak játszanak, de annál rosszabb elképzelni, hogy milyen lenne főpolgármesterként.

Te szerencsétlen hülye! Szerintetek Budapesten nem történt semmi, minden szar, Tarlóssal az élen. Ebből adódik, hogy nektek más elképzeléseitek lennének Budapestről (Isten mentse meg Budapestet tőletek) ezért HA Budapest lakosainak ti kelletek, akkor a megállapodás sem felelhet meg nektek, ezért újat kell kötni. Az igaz, hogy a kormány nem csukott szemmel teszi rá a szignót.

Karácsony Gergely ismételten bebizonyította e levéllel, a benne foglaltakkal, hogy alkalmatlan a főpolgármesteri posztra, tisztségre.

Úton-útfélen hangoztatta, hangoztatja, hogy nem működik együtt a kormánnyal és a célja a kormányváltás. Ilyen alapon hogyan képzeli el, hogy a kormány majd együtt fog vele működni?

Az állítása jogilag nem fedi le a valóságot.
Nem Orbán Viktor és Tarlós István kötött együttműködési megállapodást, hanem a magyar kormány és . A magyar kormány nevében Orbán Viktor, a Budapest Főváros közgyűlése nevében pedig Tarlós István írta alá.
Logikus, ha Karácsony Gergely nem akar együttműködni a kormánnyal, sőt azon munkálkodik, hogy a kormányt megbuktassa, a megállapodást a kormány felmondja, ha Karácsony Gergely megválasztásra kerül. Erről szól Gulyás Gergely kijelentése.

Ugyanez fordulna elő bármilyen más magánszerződés esetén is, ha valamelyik fél nem tartja be a megállapodásban foglaltakat.

Így nem Gulyás Gergelynek kell lemondania, hanem Karácsony Gergelynek kellene visszavonnia a jelöltségét és távoznia a politika színpadáról.

Jav. magyar kormány és Budapest Főváros közgyűlése

Ne erőlködj, mert az asszony majd a fejedre húzza a a besárgult gatyádat.

„Budapest Közép-Európa egyik pénzügyi központja és a világ 100. legnagyobb GDP-jét termelő városa. Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. „legidillibb európai város”. A UCityGuides a világ 9. legszebb városának sorolja. A befolyásos amerikai Condé Nast Traveler utazási magazin által megkérdezett 1,3 millió személy véleménye alapján „Budapest a világ második legjobb városa”. A magyar főváros továbbá egyike Európa 10 legkedveltebb bevásárlóvárosának az Economist magazin kutatásai szerint, ugyanis itt található Közép- és Kelet-Európa legtöbb bevásárlóközpontja.”

Mindez azóta van így, hogy Tarlós István átvette a Főváros vezetését és többségben vannak a kerületi Fideszes önkormányzatok. Ezt tenné tönkre Karácsony Gergely, ha megválasztanák.

Köszönöm a linket.
Hadd ne kelljen már végighallgatni az egészet, pontosan hol van benne ez az idézet?

"Figyelmeztetek minden kommentelőt, hogy az álatalam beírt szövegre NEM LEHET válaszolni, NEM LEHET hozzászólni,"

Úgy látszik az állításodba hiba csúszott.

"Lázár hátrébb állítása mögött valószínűleg Orbánnal való valamiféle személyes ellentét, illetve esetleg Lázár túlzott ambiciózussága állhat."

Ezt szeretné az ellenzék, a média láttatni, ahogy más hasonló esetekben is.
Szerintem ez azonban nem igaz.

Cingár Gerike megint bátorra itta magát a kocsmában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés