Klímaügyi ülést tart szerdán az Országgyűlés

2019. szeptember 18. 7:20
A kormánypártok jelezték, nem mennek el a szerintük „ellenzéki hangulatkeltésre”, így hamar véget fog érni az.

Az ellenzék ma tesz kísérletet egy rendkívüli klímaügyi parlamenti ülés megtartására, amit a kormánypártok kampányfogásként értékelnek és várhatóan távolmaradásukkal akadályozzák azt meg. A házelnök – Országgyűlés honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján a rendkívüli ülés 10 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd várhatóan véget is ér, mivel nem áll majd rendelkezésre a naprend elfogadásához szükséges többség.

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ellenzék a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartaná fontosnak az ülés megtartását, képviselőik szeretnék ugyanis megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, valamint azt, hogy Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén.

A Fidesz-frakció a kezdeményezésre adott reakciójában arra hívta fel a figyelmet, hogy ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, majd képviselőik részt sem vettek rajta. „Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó” – fogalmazott a kormánypárti képviselőcsoport, amelynek értékelése szerint az ellenzék csak „botránykeltéssel” foglalkozik.

„Kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet” – írta a Fidesz-frakció.

(MTI)
 

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Schmuck Erzsébet egyik fáradt nyilatkozatában nagy komolyan kijelenti, hogy a klímagondok néhány hónapja hirtelen törtek ránk, akkor azon csak röhögni lehet. Értem én, hogy ki akarnak látszani a gödörből, ahol vannak, de ha marhaságokat beszélnek, az nem segít.

Az általuk szajkózott klíma vészhelyzetről könnyű beszélni, lehet lengetni, mint a szivárványszínű zászlót, főleg úgy, hogy a konkrétumokat gondosan kerülik. Mint általában, minden általuk nagy horderejűnek mondott kérdésben, hiszen semmi számon kérhető felelősségük nincs, azt dumálnak, amit csak akarnak.

Tavaly december 12-én is ez volt a kérdés, az ellenzék meg is adta rá a választ.

A klímaügy és sok hasonló műprobléma kreálása csupán a provokáló Soros-Juncker-féle hatalom rejtett trükkje, a legitim kormányok kijátszására, háttérbe szorítására.
Az ügyvezető kormányok az olaszoknál, osztrákoknál, spanyoloknál - ezeknek az effektíve az államcsínyeknek fejlettebb, kidolgozottabb formái, mert azt egyelőre, még nem merik meglépni, hogy a civil szervezeteik írják a törvényeket.
A cél a patrióta nemzeti erők lenyomása, a spekuláns rablóbirodalom prolongálása.
A Soros-Juncker-féle JOGÁLLAMI demokráciában a parlament nem számít..., ezért
...az ügyvezető kormány a legjobb kormány.
Az megnyithatja a kikötőket az összes turista előtt, hisz: parlamenti többség híján nincs felelőssége. Egy kis csoport irányít, pont, mint anno a Párt Politikai Bizottsága, akiket szintén nem a nép választott.
Ez a liberálkommunista demokrácia legmagasabb foka.

Aki bemegy az már azt jelenti, hogy dolgozik?

Az űlés berekesztése utáni pillanatokban az élő közvetítésben még annyit lehetett látni, hogy Tordai Bence fölment a pulpitusra..........Hogy mi történt azután remélem kiderül.

A választás után én szivesen hallgatnám a hangsúlyozottan jól felkészült képviselők közötti vitát ebben a témakörben. Különben a KE is hajlik arra, hogy reális, komoly problémáról van szó, amit nem lehet a szőnyeg alá seperni.

Fogalmam nincs de az általad említett megnyilvánulás Tordainak testhezálló..... Ennyire képes...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés